Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
ФейсБук, Євген Шевченко про стан на передовій:
За прошедшую ночь у нас трое раненных. Осколочные, с АГС. Не тяжёлые - угрозы жизни нет.

И хорошая новость пришла из Днепропетровского госпиталя - хирургам удалось спасти ногу нашему "Скаю", который был тяжело ранен неделю назад и теперь угрозы ампутации нет! И это не просто хорошая новость - это отличнейшая новость!!!
Спасибо вам, врачи - низкий поклон!

И хорошего всем дня;)

‪#‎БатальонДонбасс‬ ‪#‎Широкино‬
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
http://podrobnosti.ua/2038101-v-rossii-pokazali-dokumenty-gibeli-desantnikov-na-donbasse-foto.html
В России рассекретили документы гибели десантников на Донбассе (фото)
02 июня 2015 12:14 по материалам: Подробности автор: Евгений Спирин 10470
Мать убитого десантника Андриянова отказалась молчать
Мать убитого на Донбассе военнослужащего Вооруженных сил Российской Федерации Сергея Андриянова отказалась молчать и показала документы о гибели сына в Украине.

Представители армии России предлагали ей около 1600 долларов, за то, чтобы она забыла о существовании своего сына, об этом она рассказала в репортаже Vice News.

Согласно документам, ее сын погиб в "месте временной дислокации подразделения армии", при этом, в справке по доставке тела говорится "Только для провоза через границу".

Выходит, что Андреянов погиб не на территории России, а место временной дислокации находится в Украине.



"Мы звонили в часть сына, офицер сказал: "Что вы хотите? Я могу дать вам 100 тысяч рублей, хватит вам на водку и помянуть". Как будто мы только и делаем, что пьем и больше нам ничего не надо", - пожаловалась мать убитого солдата.

По ее словам на похоронах сына была гробовая тишина, а его сослуживцы отказались рассказывать при каких обстоятельствах погиб Сергей сославшись на государственную тайну.

В справке о смерти сказано, что Андреянов выполнял специальное задание и погиб, подорвавшись на мине, а сама справка выдана для проезда через границу с Российской федерацией.



Как сообщалось ранее, под Мариуполем рассекречен спецназ России.
Туди їм всі дорога!, якшо раніше ще було якось оправдував для себе перебування кацапської сволоти на Донбасі тим, що просто послали і таке інше, то зараз хай горять у пеклі, та гниють у безіменних горбиках без хрестів!
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
3 ЧЕРВНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРОЩАННЯ З ЗАГИБЛИМ БІЙЦЕМ ПОЛКУ АЗОВ ІВАНОМ РОМАНІВИМ

Завтра, 3 червня 2015 року, у місті Києві відбудеться прощання з Романівим Іваном Валентиновичем "Маджахедом", бійцем, що загинув у серпні 2014 року у бою під Іловайськом, та довгий час він вважався зниклим безвісті. Прощання проходитиме біля будинку культури МВС о 12:00. Адреса: м. Київ, вул. П.Орлика 16/12.

У той же день, о 14:00, відбудеться поховання "азовця", на Лук'янівському військовому кладовищі. Адреса: м. Київ, вул. Дорогожицька 8.

Прийди, та вшануй пам'ять героя Української Nації!
 

Вкладення

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
"Ми зробили це фото за день до смерті Владислава для викладачів, які завжди підтримували та розуміли нас у ті часи, коли треба було пожертвувати безтурботними студентськими роками і захищати нашу країну на східному фронті.

Ми разом збиралися їхати на державний іспит, але не судилося. Хочеться сказати, що для нас підтримка тих, хто любить рідну країну, була життєво важливою", - Гризло, побратим "азовця" Дюшеса, який загинув 31 травня 2015 року, захищаючи нас від російського окупанта у селищі Широкине.
4RFgDxsjBb0.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
ОККУПАЦИОННЫЕ ВЛАСТИ КРЫМА БЕРУТ НОВЫЕ ВЫСОТЫ МАРАЗМА

Памятник трем солдатам — красноармейцу, белогвардейцу и махновцу, может появиться в Крыму к столетней годовщине революции 1917 года. С таким предложением выступил министр "культуры" России Владимир Мединский. По его мысли, этот монумент должен консолидировать общество.

Министерство "культуры" совместно с центральным музеем современной истории России затевает новый масштабный проект: оно планирует отметить столетие красной революции. Ей уже придумали новое название: не "великая октябрьская", как раньше, а "великая российская". Дескать, с точки зрения современной исторической науки, февраль и октябрь были не двумя разными революциями, а этапами одной. В рамках подготовки к памятным мероприятиям пройдет множество круглых столов. Первый из них провел лично Мединский, а в компанию к себе пригласил директоров исторических институтов и кафедр.

- Мы готовимся к грандиозной дате, - сообщил министр культуры. - Эта революция, сама попытка народа построить справедливое общество, изменила весь мир. В ее результате государства стали социально ориентированными. Но она расколола наше общество и раскалывает до сих пор. К революции относятся либо как к абсолютному злу, либо как к абсолютному добру. Она и канонизирована, и проклята. Я думаю, что разница во мнениях должна не раскалывать, а объединить нас в исторической дискуссии.

После этого превью Мединский и предложил установить "памятник национального примирения" в Крыму, где, по его версии, закончилась гражданская война. Минкульт объявит конкурс среди скульпторов, но сам министр в своем больном восприятии видит монумент и историю так:

- И красными, и белыми двигал патриотизм. Все отстаивали свои идеалы, кроме тех, кто расстреливал. Осудить террор необходимо. Но нужно проявить уважение к героям всех сторон: и красным, и белым, и, может быть — зеленым.

Историки с предложением министра спорить не стали.
DzO5zkdHBnY.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
УНАСЛІДОК ВАЖКОГО ПОРАНЕННЯ ЗАГИНУВ БОЄЦЬ ПОЛКУ АЗОВ ДЮШЕС

30 травня, захищаючи селище Широкине, загинув кращий та мужній син України – 21-річний боєць полку АЗОВ з позивним Дюшес.
У складі полку вiн воював лише місяць. Раніше був бійцем батальйону ОУН. З хлопцями захищали Піски під час найгарячіших обстрілів.

Вiд початку неспокійних часів в Україні Дюшес завжди був на передовій. Безстрашно воював на Майдані, відстоював позицію українців під час Революції Гідності. Коли почалася війна, зібрав речі та поїхав захищати Донбас.

Безстрашний і хоробрий воїн Дюшес (уродженець міста Могилів-Подільський, що на Вінниччині) був взірцем для побратимів – ніколи не кидав товаришів у біді, переймався їхнiми проблемами і завжди у будь-яких ситуаціях допомагав бойовим друзям. Був відданим та чесним.

Побратими загиблого кажуть: "21-річний Дюшес був занадто добрим для війни. Але занадто хоробрий для мирного життя. За його спиною революція, Піски і Широкине. Зараз Дюсич набуває нової форми життя – у свідомості знайомих і друзів".

Побратиме, ми завжди будемо пам'ятати твій героїчний подвиг. Ти загинув смертю хоробрих. НЕ ЗАБУДЕМО, ПОМСТИМОСЯ!

СЛАВА ГЕРОЮ!
-8El-6RLOeY.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
ЗА ВЧОРАШНІЙ ДЕНЬ ВОРОГ КІЛЬКА РАЗІВ ОБСТРІЛЮВАВ ПОЗИЦІЇ ПОЛКУ АЗОВ У ШИРОКИНОМУ

Увечері терористи застосували важке озброєння. Так із 16:00 близько години позиції полку АЗОВ обстрілювали зі 120-міліметрових мінометів, АГСів та крупнокаліберних кулеметів.
Близько 21:00 терористи знову почали активний артилерійський обстріл, застосовуючи 82-міліметрові та 120-міліметрові міномети. Обстріли припинили після 22:00.

За вчорашній день поранення отримали 5 бійців полку АЗОВ. Від важких осколкових поранень один боєць помер у лікарні.
3JolmDFRLuU.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
Скориставшись тим, що місія ОБСЄ покинула Широкине о 21:30 терористи відкрили вогонь по позиціях полку "Азов" з 120 мм мінометів.

Обстріл тривав близько 40 хвилин. Внаслідок обстрілу поранення середнього ступеню важкості отримав один боєць "Азову".
Kut2a7wGEmY.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
АНДРІЙ БІЛЕЦЬКИЙ ПРО ДВА ПРИЗНАЧЕННЯ, ЯКІ ВІДБУЛИСЯ В ОСТАННІ ДВА ДНІ

Я усвідомлюю, що ця замітка буде не популярною через ейфорію з приводу призначення Саакашвілі, але:

В останні дні країні стало відомо про два призначення у нашій владі. Одне - призначення Михайла Саакашвілі губернатором Одеської області.

Друге - призначення генерала Назарова заступником начальника Генштабу. Назаров - це той самий генерал, та сама мразь, яка 14 червня минулого року дала команду на виліт транспортного ІЛ-76 з десантниками на борту у вже окупований Луганськ. Результат - смерть 49 військовослужбовців. Він не покараний. Він підвищений.

Питання, яке хвилює мене - це не те, чи виявиться Саакашвілі ефективним менеджером. Питання в іншому. Невже сорокамільйонний народ не може народити гідних лідерів? Чому треба виписувати вчорашніх чиновників десятками з трьохмільйонної Грузії і підвищувати генералів, місце яких біля розстрільної стіни?

Я бачу тисячі молодих розумних ідейних людей, які оточують мене на фронті і в тилу. Я бачу їхній запал і безмежну відданість країні.

Проблема не у відсутності лідерів у країні. Проблема у відсутності лідерів у владі. Це не потенціал країни, а потенціал влади дорівнює нулю. Це вони не в змозі знайти у своєму середовищі гідних. Це їм для зміцнення своїх лав необхідні "варяги" і генерали-недоумки.

Влада не здатна народити нових лідерів і нові смисли для країни. Але країна здатна. І ці лідери, народжені з низів, стануть новою владою.

Слава Україні!
-hc9fLn2Sog.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
«АЗОВ» — полк особливого призначення
РОССИЯ НЕ ПРОКОРМИТ ОКУУПИРОВАННУЮ ЧАСТЬ ДОНБАССА

У России нет денег, чтобы прокормить оккупированную часть Донбасса. Об этом заявил глава Министерства иностранных дел Российской Федерации Сергей Лавров во время беседы со своим азербайджанским коллегой Эльмаром Мамедьяровым.

При этом, ответственность за сложившуюся в регионе обстановку министр страны-агрессора переложил на Украину, обвинив Киев в создании блокады.

"Нас очень беспокоит гуманитарная ситуация на Донбассе, социально-экономическая деградация региона в результате фактической блокады, объявленной украинскими властями. Ее снятие тоже предусмотрено минскими договоренностями, и мы призывает украинское руководство их выполнять", - сказал Лавров.
Глава МИД не сообщил, каким образом в "блокадные территории" постоянно проникает так называемый гуманитарный конвой из России и не сказал, когда Россия сама начнет выполнять взятые на себя в Минске обязательства.
VMNFf9jQs_w.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
"Східний Корпус"
Сегодня активистами Общественной организации "Східний Корпус" обезврежена банда аферистов, которые занимались аферами в вопросах аренды жилья для беженцев с окупированных территорий Донбасса и Крыма.
Эти люди брали предоплату и не предоставляли никаких услуг.
Активистам поступила жалоба, они приехали на место, разобрались и вызвали милицию.
На месте было обнаружены: фиктивные документы, "левые" телефоны и сим-карты, и деньги обманутых беженцев.
Деньги пострадавшим возвращены в полном объеме!!!

Внимание:
Харьковчане и гости города, будьте внимательны, о данных происшествиях сообщайте сразу активистам ОО "Східний Корпус".
Вместе мы одолеем безпредел!
Одолеем воровской геноцид нашего Народа!

P.S.:
Бороться любой ценой за Украину, за наших детей, за будущее... пусть говорят и поливают нас грязью, но "лучше быть, чем казаться!".
 

vanhant

ветеран форуму
надійна команда
У России нет денег,
Я поддержу старшего товарища и он прав если бы у хуйла бабки были он еще в апреле наступил бы нам на горло но получив п...ы под Дебальцево просто обосрался как так лутшая армия в мире п....ы выхватила от простых УКРОПОВ
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
#АЙДАР.. «БІМБА» – остання путь..
Соавторы: Віталій Грегор (владелец), Ян Априль, Тамара Чубанова и еще 4
(Віталій Грегор) · Обновлено в субботу · Снято в село Киселівка Білозерського району Херсонської області

28.05.2015 р., бійці Батальон "АЙДАР", волонтери, родичі, близькі і сотні односельчан із рідного села Киселівка Білозерського району Херсонської області провели в останню путь легендарного бійця Іон Андрія на позивний „БІМБА”.

Його командир, Валентин Лихоліт (позивний „БАТЯ”), від імені батальйону висловив щиру вдячність і низький уклін матері Героя, Людмилі Андріївні, за справжнього сина-патріота, який не словом, а ділом захищав Батьківщину, віддавши за неї найцінніше – своє життя. А також, згадуючи слова Андрія, сказав: „Пані Людмило, Андрій завжди казав, що в нього дома старенька мати, за яку він дуже переживає і яка живе досить біднувато, як і більшість в його краї. Тому він пішов спочатку на ЄвроМайдан – EuroMaydan , боротися із злочинним режимом за краще майбутнє Ваше, своїх сестер Рими та Олесі, племінниці Полінки, близьких, друзів і взагалі кожного в цій країні, а потім, одним із перших, на Східному фронті боровся вже із російським загарбником, щоб всі ви могли жити без остраху і в достатку у вільній, незалежній та квітучій Україні!”.

Капелан батальйону, отець Валентин Серовецкий , наголосив: „Що Андрій зробив за ці 1,5 роки свого молодого життя набагато більше ніж більшість людей за все своє життя. Він, як справжній Герой, пішов самовіддано та відважно добровольцем на Східний фронт за кожного із Вас тут присутніх, за свою маму, за всіх матерів і їх дітей, за свій дім, за рідну землю і країну! Щоб ви тут не чули грохоту ворожих куль та снарядів, крики поранених та дітей, щоб не знали та не бачили тієї біди, розрухи та горя, що приніс російський окупант там, на Сході України!”

Близький друг та бойовий напарник Андрія, Василь, передав сестрі Римі його слова, сказані на передодні, які повинен кожен з нас запам’ятати: „Людина вмирає в житті двічі, перший раз – фізіологічно, а вдруге, по-справжньому, – коли починають забувати про неї. А оскільки він закарбований в наших серцях і пам’яті навік, то він буде жити в нас завжди”.

А бойовий побратим „Антіп” ( Володимир Гузік ) присвятив вірш нашому „Бімбі”:

„О братику, наш Бімба,
Який, ти світлий був! Над головою з німбом,
Ти, завжди, ясним, з нами спілкувався.
Завжди всерйоз,
по ділу й усміхався.
Так на устах з усмішкою й загинув.
І усміх твій - у небеса полинув.
Як гляну в небо – бачу там усмішка.
Це Бімба: вже не стріляє мух у ліжку..,
З полону не виходить – він на волі!
Айдарівський канат тримає, а ми в долі
Й говорить із живими ще людьми:
"Такі, ми були, як ви, будете, як ми".
”Антіп”

***
Андрій загинув 19.05.2015 р. в зоні АТО, неподалік міста Новоайдар Луганської області, поповнивши лави Небесного батальйону ще одним Героєм України!
26.05.2015 р. на базі „Половінкіно”, що на Луганщині, відбулося фронтове прощання бійців батальйону «Айдар» зі своїм побратимом, а 27.05.2015 р. на Майдані Незалежності в м. Києві відбулося вшанування і прощання з нашим Героєм.

Слава Герою Андрію „Бімбі”! Вічна і світла пам’ять! Герої не вмирають!
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
"Східний Корпус"
Позивний «Воєвода» - заступник командира роти «Східний корпус»

Многократний чемпіон Харкова та призер кубка України з ММА. Разом з однодумцям вів активну боротьбу з сепаратистами у Харкові, коли навесні 2014 р. було створено «Східний корпус». Стояв у витоків нашого руху.

В січні 2015 р. приїхав в Маріуполь, де почалася наступальна операція полку «Азов» у бік Новоазовська. Приймав участь у боях за селище Широкине.

Зараз прикладає максимально зусиль для фізичної підготовки новобранців «Східного корпусу» та навчає їх рукопашному бою.

Про війну: «Не ми почали цю війну, але кожен чоловік, незалежно від професії, повинен встати на захист Батьківщини. З ворогом не можна проявляти слабкість, тому ми повинні повернути втрачені землі».

Про себе: «Вірю, що ми обов’язково переможемо і суттєвий вклад у цю перемогу внесе добровольчий рух. Я не боюся війни, бо вірю в Вальгаллу – рай для воїнів.

Вірю, що після перемоги, ми обов’язково побудуємо нову державу, з інтересами якої буду рахуватися увесь світ».
GMWA1sN967Q.jpg
C276_jsstz8.jpg
XeG-r80Lcm4.jpg
 

vanhant

ветеран форуму
надійна команда
Вірю, що після перемоги, ми обов’язково побудуємо нову державу, з інтересами якої буду рахуватися увесь світ».
и я очень в это верю и друзья мои тоже но только верим в Украину но без этой п......ии которая стала у власти то есть одного выгнали людьми воспользовались а дальше по накатаной СЛАВА УКРАИНЕ не одежды достойной не обуви да не чего нету если бы не народ Украины и патриотизм наших воинов подумайте что было бы
 

Admin

Administrator
Команда форуму
Пресс-центр СБ Украины:

Служба безпеки України спільно з прокуратурою продовжує спецоперацію з упередження диверсій, терактів та провокацій у Харківській області.

Співробітники СБУ із задіянням бійців спецпідрозділу «Альфа» 30 – 31 травня затримали у Харкові трьох громадян України, які були завербовані спецслужбами Російської Федерації для вчинення терактів та пройшли підривну підготовку у спецтаборі ГРУ на території Краснодарського краю.

Терористи підозрюються в причетності до скоєння дев’яти резонансних злочинів, зокрема: підрив залізничної колії біля станції «Новожаново» Південної залізниці; спроба підриву цистерн зі скрапленим газом поблизу селища Безлюдівка; обстріл з реактивних вогнеметів будівлі об’єднаного райвійськкомату Орджонікідзевського і Фрунзенського районів Харкова, а також офісу волонтерської організації по вул. Лебединській у вересні минулого року.

У зловмисників вилучено снайперські гвинтівки «Винторез» та СВД, реактивний вогнемет МРО-А, автомати Калашникова, пістолети Макарова, безшумний пістолет 6П9, близько двох тисяч набоїв різного калібру, підствольні гранатомети, міни, тротил та пластид загальною вагою понад вісім кілограм, більше 80 гранат різних модифікацій, 240 детонаторів та інше підривне обладнання. Зброю для здійснення терористичних актів диверсанти отримали від представників ГРУ ГШ РФ.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 113 (диверсія), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Нагадаємо, що наприкінці квітня та на травневі свята СБУ затримала понад два десятки спільників диверсантів − членів терористичних організацій «Оплот» та «Харківські партизани», причетних до дестабілізації ситуації в регіоні.
 

Admin

Administrator
Команда форуму
Прес-центр Командування ВМС ЗС України :

Фрегат Військово-Морських Сил Збройних Сил України «Гетьман Сагайдачний» і есмінець КРЗ (керованої ракетної зброї) Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки «Росс» у період 1-2 червня провели у Північно-Західній частині Чорного моря спільні морські тренування. До заходів збоку українських ВМС також залучалися вертоліт Ка-27пч і літак Ан-26.

Мета тренувань полягала у відпрацюванні взаємодії у складі багатонаціональної тактичної групи відповідно до стандартів НАТО, підвищенні рівня операційної взаємосумісності кораблів.

В ході тренувань, зокрема, проведено заходи з тактичного маневрування, з протиповітряної оборони, а також зі зв’язку і протичовної оборони.
 

Admin

Administrator
Команда форуму
2 июня в Верховной Раде Юрий Луценко продемонстрировал видео с мобильных телефонов задержанных грушников, на которой видна вся диверсионно-разведывательная группа ГРУ РФ:

 

Admin

Administrator
Команда форуму
Прес-служба прокуратури Луганської області:

На Луганщині судитимуть бойовика, який за грошову винагороду інформував терористів «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації).
Досудовим розслідуванням встановлено, що житель Луганської області, перебуваючи восени 2014 року на території РФ, познайомився з невстановленими на даний час особами та надав згоду здійснювати збір та передання інформації представникам терористичної організації «ЛНР» про пересування, місця дислокації та особовий склад підрозділів, задіяних у проведенні АТО.

Протягом січня - лютого поточного року вказана особа передавала представнику «ЛНР» зазначені відомості, у тому числі особисті дані військовослужбовців, що беруть участь в проведенні АТО, та осіб, які були мобілізовані. За надання такої інформації зловмисник отримав 800 доларів США, що підтверджується вилученими документами.

Особі повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
 
Зверху