Штуцер Ернст Кернер

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Цілик в експресі з вагою кулі не має нічого спільного!
Ви згодні,що це нонсенс;)

Експрес стріляє точно ( в місце прицілювання і з максимальним співпадінням з двох стволів) ЛИШЕ
кулями певної ваги і певної швидкості.[/QUOTE

-Тут теж, бабка надвоє сказала;)

Непрорізана пластина - дивина. Не знаю для чого вона.
А тут, в мене, є декілька пояснень.;)
 

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
На англоязичному форумі ( http://forums.nitroexpress.com/ubbthreads.php ), я перерив цілу гору інформації
Ось її витримка - хай буде, як приклад, бо дуже довго пояснювать. ...}}} чоловік відстрілював по кучності на різних дистанціях патрони (9,3х74R заводські ) з різною вагою куль . В парі стволів, вибрав самі кращі по результату при тому брав найбільшу різницю в вазі.... }}} ;);) далі намалював діаграму на
( кальці :oops::p ) склав все це і вивів для свого штуцера -як він сказав - коректні візуальні поправки...
Я б на все це не звернув уваги, але він перероблював під'йомний цілик під (другий патрон) - під більшу вагу кулі . Стріляв завжди однаковими в двох стволах патронами...
Там ...o_O далі 150-не стріляють ІМХО - Візуально, як він сказав корекція дуже проста. Важчі патрони - легші патрони }}} емоцій в ньог була гор. Тими більше він їздив до Африки :cool::cool::cool::cool:
 

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Iз всього того, що прочитав на форумi нiтроекспрес склалася думка як резюме.
Ернст Кернер в рушницi залишив пiдйомний цiлик,як заготовку. А вже мисливець користувач пiдлаштуе його на свiй розсуд. Чи то на дальню дистанцiю легкою кулею, чи пiд важку. Десь так... o_Oo_O
 

dersu uzala

Мисливець
Не читав того на нітроекспресі, але зроблю наступне припущення (якщо можете скиньте посилання).
Людина мала експрес і не знала, під які набої він відрегульований. Підібравши найкращий набій за співпаданням центрів з двох стволів, виявилося, що зведена точка попадання не відповідає точці прицілювання. Тому довелося регулювати прицільні засоби.
Підібрати патрон і навіть відрегулювати приціл набагато простіше, аніж перепаювати стволи.
Тому важко повірити, щоб виробник дорогої зброї для дуже заможного замовники залиши приціл сирим і зброю не пристріляною. Це не реально!
Хіба, може, хтось приціл пізніше для чогось переробляв.
 

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Ваше припущення вірне. Нажаль, скинути посилання не можу, бо було це в 12р. в темі про патрони... де знову таки>>> на якісь роки раніше. Вибачте бо і фото там не довго зберігаються.
Знову акцентую, на експресах указують вагу кулі якою регулюють зведення та інше. Може на сучасних такого нема;).
Про свою рушницю скажу одне, маю, що маю. Володіла нею одна людина. Високого рангу, ще з повоєнних часів. Він точно нічого не перероблював. Тільки змащував і тримав в сейфі. А от з другою гладкою парою в 16 к частенько їздив на полювання.:cool:
 

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Тепер про замки. В цьому даблi використаний так званий ( рос. Обратный) зворотний, або замок в шийку. Маеться на увазi, що у бiльшостi пiдкладних замкiа типу H&H двопера пружина знаходиться спереду на пластинi i розмiщена в своiй нiшi пiд казьонною частиною стволiв. В експресах особливо в великих калiбрах прийнято, щоб цiею нiшою не ослаблять колодку, ставити такi замки. Пружина направлена в шийку ложi.
Крiпляться замки на колодцi одним гвинтом (флажком) по типу Голанда.


10.jpeg
 
Останнє редагування:

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
1.jpg




Для всіх скептиків та обізнаних теоретиків ставлю на розсуд ці макрофото цілика.
Діагнозуйте, обговорюйте, рекомендуйте - що розпаювать, що переставлять, мінять:eek:
 
Останнє редагування:

ТАР

Снайпер
Вибачте,що втручаюсь в Вашу тему, просто стало теж цікаво, чи є різниця в зусиллі при піднятті і опусканні? Чомусь в мене така думка,що оця штучка є звичайною кнопкою яка призначена для зажиму "фіксації"всього цілика, щоб він не пішов вправо або вліво. З Пов.
 

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Що Ви , що Ви... Втручайтесь наздоров'я якщо цiкаво ;)
Насамперед основний цiлик масивний i стоiть на мiжствольнiй шинi на ластiвковому хвостi мертво. Пiдйомний цiлик пiдпружинений, в верхньому i нижньому положеннi прилягае щiльно. Зазвичай перимикачi для горизонтальноi корекцii в нарiзнiй зброi вiдсутнi, тiльки по вертикалi.
 

dersu uzala

Мисливець
Після того, як оглянув «макро» фото, то укріпився у переконанні, що цілик не оригінальний.

Чому? Експрес сам по собі - дорога і досконала річ. А тут ще із боковими замками! Виконання конкретно цього цілика виглядає, як доробка, або ремонт. Корпус цілика не впаяний, не прикручений, не інтегрований у прицільну планку, а просто посаджений на тертя на ластівчин хвіст і ще й грубо зачеканений. Після цього цілик ще і змістився відносно свого початкового положення. Також корпус цілика явно заширокий для цієї планки. Одна пластина не зпрофільована ( значить і не пристріляна). Ця ж пластина ще й погнута. Той зто замовляє у майстра таку зброю, не займатиметься самостійно пристрілюванняи та профілюванням приціла!

Все це абсолютно не вписується у таку досконалу картину горизонтального експреса з боковими задніми замками і ще й зі шнелером!
 

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Для початку, почну з кінця :)... Беріть вижче, з двома шнелерами !:D:D:D

Той зто замовляє у майстра таку зброю, не займатиметься самостійно пристрілюванняи та профілюванням приціла!
Профілювання приціла та його самостійне пристрілювання сама звичайна практика для всіх рушниць з оптичним прицілом, байдуже яка зброя
( кошториз) і байдуже в кого вона в руках - звичайного мисливця, чи міліардера.:D :D:D Чи ви іншої думки? Цей дабл повністю сформований майстром і стаціонарний приціл вивірений , пристріляний на 100 м в точку сходження всіх ліній під вагу кулі 15грам. Я вже з(уто)...вся це повторювать.:mad:
Бери і стріляй, нічого сирого тут нема. А от на відміну від оптичних приблуд де діапазон поправок великий, майстер зробив невеличку додаткову ,
родзинку, незавершину підйомну пластинку (цілик) . Хочеш роби, хочеш ні. І для цього є велика кількість висококваліфікованих зброярів.
- Начебто ми один одного не розумієм. -Це мені нагадує: <мова оригіналу > - Вы любите Кафку... - Да, особенно грефневую...

Також корпус цілика явно заширокий для цієї планки.
Якщо ви уважно роздивитесь на фото в інтернеті принцип кріплення оптичних прицілів під назвою " зульський гак , чи кіготь". А особливо, будьласка, зверніть увагу на форму і спосіб посадки його передньої частини , його відносну величину з прицільною планкою .:p Якщо знайдете якусь анологію тоді
- добре . Не буду довго розмазувать словесну палітру. - Це рідна, оригінальна посадка, а також рідний цілик від виробника.

ще й грубо зачеканений.
Тут знову конфуз. Перше не сприймайте макрофото за абсолютну величину. ширина верхньої частини міжствольної шини в цьому місті всього 9мм.
а точка всього <1мм. Для того, щоб зрозуміть походження цих "зачеканених" двох відмітин, треба просто розумітись в вивірені приціла в горизонт.
Підскажу тому, хто не зає. -перша точка або риска ставится точно по центру планки; після пристрілки майстер змістив, механічно, цілик на пару десятих вправо, що спричинило переміщення центру попадання куль зліва до центру мішені. Остаточно була поставлена друга риска, крапка, що позначилась на двох деталях..:cool: Тепер при зміщені, при якихось обставинах двох частин цієї точки буде ясно, що приціл збитий від установленого.

Виконання конкретно цього цілика виглядає, як доробка, або ремонт.
Друге, не треба по фото робити конкретних однозначних висновків. Краще річ необхідно потримати в руках :cool: Вєлкам ту КИЇВ :cool:
Або якщо кому цікаво поспілкуватись з тими, хто тримав цей штуцер в руках декілька років тому , це Олег Друбецький з І-Ф, та Трохімчук Віталій зі Львова.
:confused: Звісно якщо не відмовлять:oops:

Експрес сам по собі - дорога і досконала річ.

Тут я з вами абсолютно згодний !

З повагою О.С.
 
Останнє редагування:

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Мабуть у Вас, у деяких, може виникнути питання - навiщо потрiбна така зброя ?..
Комусь достатньо старенької шiстнадцятки , плстикового болтового карабiна...
- Питання риторичне :cool: Кожному своє.
Та навiть не маючи вiдповiдi, або навпаки , прагматикам з чiтким уявленням
" хотелок" бажав би цим обговоренням пiдсвiдомо дать волю цим самим хотелкам, хай навiть далеким.>>>>>> Або, щоб вiдвернуло :D:D:D
- Тому приєднуйтесь.
Ось тут на iньшому форумi вже четвертой рiк московский колекцiонер продає свого Шпрингера , там теж можна щось черпнуть iнформативного.

https://forum.guns.ru/forummessage/187/1535036.html
 
Останнє редагування:

VADAS67

Слідопит
Добрий день! Дуже інтересно. Давно дивлюсь Вашу тему.А де фото рушниці із клеймами? Колись давно(20роківтому) тримав один експрес в руках,але там гільза була від 32к., а кулю заряжали 28к. На 200м пробивала 5мм доску.Патронів небуло і заряжали чим попало.Але рушниця важила навірно 6кг.В наших краях через вагу і неприжилась-поїхала на південь України. Коли ставили на регістрацію в міліції-то сказали що то слонобой.А файна була-із золотими буквами надписи на ній.Може хтось щось скаже про той експрес?
 

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Добрий. Ось тут в розділі колекційної зброї. http://uoor.com.ua/forum/index.php?threads/Штуцер.75565/
Цей штуцер виставлений на продаж. Там детально можна роздивитися рушницю та клейма. В цьому розділі - обговорення.

Років п'ять по тому в Одесі продавали горизонтальний курковий експрес в непоганиому стані. Десь були фотографії. В руках не тримав його. І подальшої історії не знаю.;);) А ось років 30 тому в Рівненській області в с. Клевань.
Товаришував я з зам директором того господарства - Лєтвіновим. Ось у нього дійсно був англійський слонобій в 12 калібрі. В гравіровці, непоганому стані, але дуже важеленний. Лєтвінова вже нема, А десь років чотири тому продавали його. Нажаль я його не придбав.:( А фото залишились.
 
Останнє редагування:

Паганель

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
гільза була від 32к.,
Треба клейма, щоб щось сказати. Якщо то був англійський експрес, вони зазвичай дуже важкі. З великою товстою стінкою стволів в казьонній частині із за їхнього"специфічного" пороху кордіт.
Якщо брать за основу донце гільзи 32калібру (15,7) - перше, що спадає на думку калібри .450. це .450/400 2 3/8"
більш моцні:D .450/400 31/4" та .450/400 Nitro Express 3" . В першому випадку гільзу треба було укорочувать. В інших тільки (обжать) в патронніку:eek:
:eek::eek: молотком і зібрать з свинцем та димняком. Я пам'ятаю навіть соколом пробували стрілять з великих нарізних калібрів, правда постріл був неповноцінним.
 
Останнє редагування:
Зверху