Эпаньол Бретон

Юрий Гуленко

Новачок
Впервые в Украине, Всеукраинский Клуб Епаньол Бретон провел тестовые испытания врождённых качеств собак породы Эпаньол Бретон - Test d’Aptitudes Naturelles (T.A.N.) ПОЗДРАВЛЯЕМ ВСЕХ Участников с успешным прохождением теста
судьи: Зеленовская-Рыкова И.Е. , Гуленко Ю.В.
Test d’Aptitudes Naturelles (T.A.N.)
Некоторые из участников теста члены Секции Континентальных Легавых Киевского Областного УООР,а так же Секции охотничьего собаководства УООР Черниговской обл.

Останнє редагування:

ДСП&ДВП

Мисливець
Гарний песик... Маю два питання:
2. Гон бретоном птиці, яка злетіла, це так має бути?
1. Чи можна, хоча б "формально", дотримуватися "періоду тиші в мисливських угіддях"?

Олександр 1983

Мисливець
Гарний песик... Маю два питання:
2. Гон бретоном птиці, яка злетіла, це так має бути?
1. Чи можна, хоча б "формально", дотримуватися "періоду тиші в мисливських угіддях"?
Гон птиці легко прибирається в лягавої. Я ще його цьому не тренував так як пес молодий нехай поганяє, а взагалі для полювання кому як подабається на свій "смак". Як Ви бачите ці фото зроблені з відео а зйомка відбувалась до набуття періоду тиші. Там до речі навіть по травичці видно.

ДСП&ДВП

Мисливець
Якщо Ви стверджуєте, що зйомка відбувалася до 1 квітня, то я звісно вірю.
А от із так званими "погонками" не слід легковажити. Якщо зараз дозволити ганяти птицю, то пес буде розуміти, що так і потрібно робити. І потім скоріше за все доведеться докласти значних зусиль, щоб його відучити від гоньби птиці. Натаску не доцільно проводити на "птахах-бігунах", до яких також можна віднести і куріпку сіру. Краще для цього підходять птахи, які при наближенні собаки "западають" і добре витримують стійку. Це зокрема дупель. Але втім усе одно вирішувати Вам...

Олександр 1983

Мисливець
Частково погоджусь з Вами але як кажуть: скільки людей стільки думок. Я слідкую за деякими дресирувальниками і в кожного своя методика натаски одні говорять що не можна з кліток випускати птицю так як це дає не правильне розуміння для собаки але ж багато дресорів саме так і роблять. Інші говорять краще по перепелу тренувати, ще деякі кажуть що куріпка. Одні говорять що ні в якому разі по фазану інші стверджують що на фазанах навчили собачку працювати. От і загадка... Але добрі люди підказали мені що саме краще це коли собачка більше виходить в поле і зустрічає птицю так тоді його потрібно поправляти але вони швидко навчаються. І ще порадили що дуже добре тренувати по парній куріпці яка розбилась на пари тоді вона гарно підпускає. Цієї весни я так зробив і це дало гарний результат. Та ще є проблема знайти цю птицю не так її й багато...

ДСП&ДВП

Мисливець
Не буду навіть намагатися переконати Вас в тому, що "погонка" то є велике зло для лягавої. Навіть за те, що пес зробив пару кроків зі стійки після того, як птиця піднялася на крило, багато суддів дискваліфікують його без розцінювання. Про користь погонки говорять ті, хто не зміг виробити тверду стійку у своєї лягавої і виправдовується "та мені для полювання і так піде", "я собаку тримаю для себе, а не для виставок". Але ж ніхто не визнає, що в запалі полювання підстрелили собаку, який погнав птицю... А такі випадки ой які непоодинокі...
Збочені англійські перфекціоністи від полювання з лягавими (тим, кому вдалося якимось випадковим чином вивести більшість порід лягавих) навіть забороняють своїм пойнтерам і сеттерам подавати биту дичину після пострілу. Використовують для цього спеціально навчених собак - ретриверів. Дікарі (с)... Але ми ж Вами не такі, правда?...
П.С. Не звертайте увагу та не беріть близько до серця ці нотації. То просто старий дід дуже скучив за полюванням... Ностальгія (с)

Олександр 1983

Мисливець
Та я тільки за за корисні поради за що дякую! Найближчим часом спробую прибрати погонку. Використовувати буду домашніх голубів))). Подивимось що з цього вийде. Це моя перша лягава треную сам. В мого родича були 3 драти і жоден з них не тримав стійку після підняття птиці чи звіра, але прополювали ми з ними більше 10 ка років і доволі успішно. Так інколи собака заважала зробити постріл і це було прикро. Звісно мені хочеться щоб він стояв в стійці я все ж таки спробую його приборкати...

Зверху