Эпаньол Бретон

Юрий Гуленко

Новачок
Впервые в Украине, Всеукраинский Клуб Епаньол Бретон провел тестовые испытания врождённых качеств собак породы Эпаньол Бретон - Test d’Aptitudes Naturelles (T.A.N.) ПОЗДРАВЛЯЕМ ВСЕХ Участников с успешным прохождением теста
судьи: Зеленовская-Рыкова И.Е. , Гуленко Ю.В.
Test d’Aptitudes Naturelles (T.A.N.)
Некоторые из участников теста члены Секции Континентальных Легавых Киевского Областного УООР,а так же Секции охотничьего собаководства УООР Черниговской обл.

Останнє редагування:

Олександр 1983

Мисливець
Гарний песик... Маю два питання:
2. Гон бретоном птиці, яка злетіла, це так має бути?
1. Чи можна, хоча б "формально", дотримуватися "періоду тиші в мисливських угіддях"?
Гон птиці легко прибирається в лягавої. Я ще його цьому не тренував так як пес молодий нехай поганяє, а взагалі для полювання кому як подабається на свій "смак". Як Ви бачите ці фото зроблені з відео а зйомка відбувалась до набуття періоду тиші. Там до речі навіть по травичці видно.

Олександр 1983

Мисливець
Частково погоджусь з Вами але як кажуть: скільки людей стільки думок. Я слідкую за деякими дресирувальниками і в кожного своя методика натаски одні говорять що не можна з кліток випускати птицю так як це дає не правильне розуміння для собаки але ж багато дресорів саме так і роблять. Інші говорять краще по перепелу тренувати, ще деякі кажуть що куріпка. Одні говорять що ні в якому разі по фазану інші стверджують що на фазанах навчили собачку працювати. От і загадка... Але добрі люди підказали мені що саме краще це коли собачка більше виходить в поле і зустрічає птицю так тоді його потрібно поправляти але вони швидко навчаються. І ще порадили що дуже добре тренувати по парній куріпці яка розбилась на пари тоді вона гарно підпускає. Цієї весни я так зробив і це дало гарний результат. Та ще є проблема знайти цю птицю не так її й багато...

Олександр 1983

Мисливець
Та я тільки за за корисні поради за що дякую! Найближчим часом спробую прибрати погонку. Використовувати буду домашніх голубів))). Подивимось що з цього вийде. Це моя перша лягава треную сам. В мого родича були 3 драти і жоден з них не тримав стійку після підняття птиці чи звіра, але прополювали ми з ними більше 10 ка років і доволі успішно. Так інколи собака заважала зробити постріл і це було прикро. Звісно мені хочеться щоб він стояв в стійці я все ж таки спробую його приборкати...

Sergik

Слідопит
22.08. Хмельничина. Відкриття. Перші полювання на перо дружбана!
З болотом Вас!
Я свого Бретона на Качку взяв перший раз у 7 років, до того часу Альт успішно працював по Перепелу, Слукві, Фазану і Зайцю. Захотілось мені ще Бекаса постріляти, але місцеві мисливці в той день зайняли болото і полювали Крижня, з 5 збитих найшли лише одного і з підколом до мене типу покаж що цей Бретон може))) Я дав понюхати Альту найденого крижня перший раз в житі і попросив показати приблизні місця де падали інші 4. Протягом 20 хв. Альтуха виніс з осоки і очерету всі 4 підранки живі-живісинькі. Мисливці були в Шоці, та і я якщо чесно то був приємно здивований.)))) Ось Вам і Бретон, головне правильні Батьки і максимально часу в угіддях.

Олександр 1983

Мисливець
З болотом Вас!
Я свого Бретона на Качку взяв перший раз у 7 років, до того часу Альт успішно працював по Перепелу, Слукві, Фазану і Зайцю. Захотілось мені ще Бекаса постріляти, але місцеві мисливці в той день зайняли болото і полювали Крижня, з 5 збитих найшли лише одного і з підколом до мене типу покаж що цей Бретон може))) Я дав понюхати Альту найденого крижня перший раз в житі і попросив показати приблизні місця де падали інші 4. Протягом 20 хв. Альтуха виніс з осоки і очерету всі 4 підранки живі-живісинькі. Мисливці були в Шоці, та і я якщо чесно то був приємно здивований.)))) Ось Вам і Бретон, головне правильні Батьки і максимально часу в угіддях.
В мене теж цього разу щось подібне було, приблизно половину качок, збитих на ставку мисливцями пес приволік до мене, тим паче падали вони в одному місці а він їх волік з витягнутими шиями зовсім з іншого боку. Бретон супер порода!

Зверху