дріб та твердість

web2r

Мисливець
В п'ятницю був у мисливському магазині то продавець дуже хвалив м'який дріб, казав що в нього він летить і на сучасних порохах теж гарно, але жодним рецептом не поділився. Думаю заливає) А ще казав що всі імениті виробники патронів споряжають на мякій дробі. Ну в патронах БП то вона мяковата, в Ремінгтон теж середня, за інших не знаю
В нас, випадково, не один і той же продавець? А то в нас в крамниці продавець теж рекламував набій з дисперсантом як супер-пупер далекобійний. :)
 

Stanislav Fursa

Снайпер
Сам маю на цей рік пачку споряджених набоїв на #6 з 7% сюрми. Стрілятиму таким шротом перший раз в житті. Тримаю на більш відповідальні полювання, хочу їх притримати на перелітну качку. Постріляю, відпишусь + при можливості виложу дробинки.
 

Призрак 153

Слідопит
В нас, випадково, не один і той же продавець? А то в нас в крамниці продавець теж рекламував набій з дисперсантом як супер-пупер далекобійний. :)
так.. Так... Продавці вміють пиз...на заправляти в уші)))).. Всн що продають воно найкраще, головне спихнути, а потім хоть трава не рости)))))))
 

Олег Грабарский

Мисливець
Сьогоднi у магазинi взяв декiлька дробин #5 зрiвняти зi своею по твердостi. Результат такий як i очiкував. Не дрiб а пластилiн. Моя акум та кабель1/1
20200929_192719.jpg
20200929_193102.jpg
 

huntumy

Зброяр

Гобой

Снайпер
Дроб с 7% сурьми помне так само дроб з 3,5%.
Брал у Анатолия с Иличевска 7%, так давит и Серго и Бигкетовскую, мне показалась тверже гараздо тверже ихней. С утки доставал, то же не сильно помята.
Уток бил на очень приличных дистанциях, думаю что доля заслуги 7% дроби в этом есть.
Понятно что это все субективно, но мне как то спокойней на больших скоростях запускать мелкую твердую дробь.
 

huntumy

Зброяр
Стреляю дробью Сергея. Так же само на приличных расстояниях особенно утву вообще нет вопросов. Лепешек нет. #5 пробивает утку на вылет на теже 45-50м. А что в на вылете осталось шар с следами контакта соседних дробин. Все как и положено для охотничей дроби.
А что еще нужно?
 

Степанович 2

Снайпер
А звідки і коли пішло оце дріб 7%, раніше, за совдепії і в 90-х таке не практикувалось чи може я щось пропустив.
Завжди по класиках вважалось мисливський дріб - твердий, мягкий, спосіб виробництва -лиття, штамповка.
Цей 7%, то сучасний чисто спортивний, так треба розуміти.
https://geneta.com.ua/ua/drob-okhotnichya-sportivnaya-i-kartech/
 

vkkovalov

Мисливець
В запасах есть 5-ка магазинная. серго. и ссср. При сравнении твердости (при помощи плоскогубцев) чувствуется что самая твердая ссср затем сегрго и потом магаз (предположительно Кировоградская покупалась где то в 2013-2014 годах).
 
Зверху