канілірованний ствол

Михайло1992

Мисливець
підскажіть що означає канілірованний (канюлірованний) ствол і таке питання для знавців гвинтівок справжніх гуру ,які переваги самозарядного (півавтоматичного)карабіна над звичайним. дякую.
 

mulyavchik

Снайпер
підскажіть що означає канілірованний (канюлірованний) ствол
По народному це рифльоний ствол з канавками на зовнішній стороні для зменшення його ваги.Якось так.Хто більш знаючий хай мене поправить.
 

Михайло1992

Мисливець
це зроз
Болтовий карабін перезаряджається вручну, а самозарядний автоматикою)))).
це зрозуміло що самозарядний автоматикою але при якою буде дульна швидкість при одинакових набоях бо в автоматичному частина газів іде на перезаряд.
 

Михайло1992

Мисливець
ще таке питання в стволі може бути різна кількість нарізів і глибина нарізів напрошується висновок чим глибші нарізи і ширші швидкість кулі буде меншою .
 

tyrist 1945

Тигр
це зроз
це зрозуміло що самозарядний автоматикою але при якою буде дульна швидкість при одинакових набоях бо в автоматичному частина газів іде на перезаряд.
А це вже від патрона і твісту ствола залежить..
 

1.11

Слідопит
підскажіть що означає канілірованний (канюлірованний) ствол...
Канюлірований ствол - ствол виготовлений з збільшеною зовнішньою площою поверхні для надання стволу більшої міцності, термічної стабільності, що впливає на точність влучення. Збільшення площі завдяки продольних канавок (жолобів).
підскажіть...які переваги самозарядного (півавтоматичного)карабіна над звичайним. дякую.
Швидкострільність.
...при якою буде дульна швидкість при одинакових набоях бо в автоматичному частина газів іде на перезаряд.
Не має значення. Швидкість куль надульному зрізі п/а може досягати і 910м/с, а в болтовику 750-820 м/с. Тут все залежить від форми кулі, ваги, твісту і т.д.
ще таке питання в стволі може бути різна кількість нарізів і глибина нарізів напрошується висновок чим глибші нарізи і ширші швидкість кулі буде меншою.
Так і є. Глибокі і широкі нарізи досягаються завдяки механічному нарізанню ріжучим інструментом. Це класична і стара технологія але стволи мають безмежний ресурс. Сучасні стволи виготовляют методом дорнування (ковка). Технологія не дозволяє робити глибокі нарізи, що дозволяє ефективніше використовувати енергію газів але ресурс таких стволів до 20000-30000 пострілів, а для високоточних - до 3-х тисяч.
припускаємо що патрони одинакові тоді кращий болтовик
Не факт. Все залежить від рівня технології виробництва, технічного контролю, конструктивних особливостей, що впливають на ціну зброї.
Крім того, все залежить від критеріїв оцінки.
 
Зверху