куля Jdeal 12 к.

север

ветеран форуму
надійна команда
Подарите ( или продайте/обменяйте) одну пулю нашему форумчанину, который их коллекционирует!
https://uoor.com.ua/forum/index.php?members/stanislav-fursa.21170/

Вот его тема:
https://uoor.com.ua/forum/index.php?threads/Колекція-мисливських-куль.47940/

П.С. Думаю, он и прокомментирует Ваше сообщение по редкости и цене этих пуль.
 

Stanislav Fursa

Снайпер
Допоможіть оцінити цінна і рідка куля куля Jdeal. 12 к.
Це і є у Вас оригінальні кулі "Ідеал-Штендебаха" з часів ГДР. Такі кулі випускались приблизно з 1900-х років, після ВВВ вже їх не було, а на заміну вийшли кулі просто з назвою "Ідеал/Jdeal" і без внутрішніх ребер, а зовні були два ребра, схожі на прорізи..
Німці випускали кулі для себе (і якщо не помиляюсь) був патент і паралельно випускались для Британії, Америки і начебто в Франції.
При ГДР, ці кулі споряджались в папкових гільзах і випускались на двох заводах, "Hirtenberg"(Хиртенберг) і "Hubertus" (Хубертус).
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Це і є у Вас оригінальні кулі "Ідеал-Штендебаха" з часів ГДР. Такі кулі випускались приблизно з 1900-х років, після ВВВ вже їх не було,
Так именно эти пули периода до 2-й мировой или уже ГДРовские?
Для справки: ГДР образована 07.10.1949, 2-я мировая закончилась 02.09.1945. Т.е. эти два события не пересекались никогда.
 

Stanislav Fursa

Снайпер
Так именно эти пули периода до 2-й мировой или уже ГДРовские?
Тут два в одному, кулі з клеймом "Ідеал - ПАТЕНТ", це довоєнні. (З цим клеймом, навіть може бути, що це куля - прототип). Це самі перші кулі, які тільки-но з'явились на світ, вони позначались клеймом "Патент". А коли куля уже пройшла випробування і пішла в масове виробництво, її вже клеймували, як "Ідеал-Штендебаха" і більш всього вона уже ГДР-овська.
P.S. Маю такі кулі в 32-м і 12-м кал, 50-го року випуску і з клеймом "Ідеал-Штенбаха". Рік був написаний на оригінальній коробочці, де лежали кулі і виробник "Хубертус", а 12-го кал, виробництва "Хінтерберг".
 
Останнє редагування:
Зверху