чим ви годуєте свого курцхаара?

Vitya2005

Новачок
Начитався і наслухався, і нічого не зрозумів))) одні кажуть потрібно годувати свіжим м’ясом інші навпаки тільки проварювати, так же само з кістками і деякими крупами...
поділіться своїми рецептами годівлі менших помічників.
 

мр 153 12 76

Мисливець
Здравствуйте,я кормил своего коня до 1 года всем самым лучшим,а именно говядина отварная творог яйца печень говяжья витамины рыбий жир крупа гречка + рис и овощи .Причем последнее в рационе было постоянно.Сейчас даю два раза в день крупа пшеничная (не ячневая )мясо говядина ( калтык подходит лучше всего, временами рубец).Все отвариваю,получается хороший навар.Бульен варю как для себя:пенку снимаю лук морковь посолил.Костей не даю.По кормам не знаю одни говорят полезно другие плохо,но во всяком случае корм брать только премиум класса,а он стоит недешево и то не знаешь настоящий или нет.
 

kazbek

Мисливець
Раньше (лет эдак сорок-двадцать) назад никто не выпендривался с отдельным диетическим питанием для собак. Они (собаки) без исключения ели все что оставалось после хозяев с добавкой хлеба и воды. А сейчас и питание заграничное и медицина(ну это надо) и стилисты с кутюрье и остальной западный бред. Выкачка денег-мое мнение.
 

Анчар

Новачок
Почитаеш,действительно дурдом.Не давать собаке,хищнику,того чем она питалась на протяжении веков,и в чём больше всего витаминов и необходимых веществ,сырого мяса.Идиотизм какой то,неужто сами не сображаете?
 

saeco

Мисливець
Я дивуюсь невпевненостю людей. Тисячі років собака їла те, що їсть людина. А за останні роки таке враження, що криша поїхала.
Собаку корміть тим, що їсте самі. Організм у всіх теплокровних однаковий.
Так як додавання солі і спеціїв робиться в кінці приготування їжі, то преде цим відсипте з кастрюлі для собаки. А собі соліть і перчіть скільки завгодно.
 

подавитель

Новачок
я своїй собаці варю окремо але негірше чим собі! спочатку відварбю мясо, яловичину так як вона не жирна та по ціні дешевша але саме перше собаці неможна жирного, інколи варю з дичини качки, бувало колись чо перепадало йому навіть і коза, потім нашинковую овочі: буряк,моркву,цибульку,капусту,такий собі борщ добавляю 2 столових ложки соняшникової олії, 2 ложки столових солі варю че пів години потім все це засипаю січку пшона ,пшеничку та ячку доводю це до напів готовності вимикаю залишаю настоюваця,щоб крупа запарилась добре тавтягнула зайву воду! да ледь незабув це все варю в двох відровій кастрюлі щоб надовше хватало! але коли ви будете варити такі кількості то потурбуйтесь про зберігання тому що невсі собаки їдять прокише! особисто я навіть і непробував давати прокише! Також нетраба забувати СИРОЇДСТВО ОБОВЯЗКОВЕ!!!!!!! давати собаці сирі овочі фрукти невелику кількість мяса сирого нежирного!!!! також хотяби раз в тиждень молоко продукти але не молоко ! сироватка, сир топлиний(творог),кефір нежирний!також незабувайте купляти ялові копита! вони їх дуже полюбляють та заодно точать зуби! ну приблизно так! Успіхів у виховані та харошої чуйки вашому товаришу!!!
 

Vitya2005

Новачок
Всім дякую за відповіді!!!
Щодо сирого м’яса мене їдять сумніви, тому що хто його зна чим хворіло те теля чи корова, яку дорізали..., а свого провіреного м’ясця немає.
Сам же готую різні каші (гречка, пшоно, ячка, кукурудзяна крупа), но перед тим проварюю куски коров’ячого вим’я (суповий набір з кісток яловичини)для наваристості + овочі, раніше трішки підсолював, але знайомі собаководи переконали не підсолювати. Годую два рази в день, Песик, поки що, не скаржиться.
 

Анчар

Новачок
Чем бы корова не болела это не страшно.У хищника и травоядных нет общих болезней.Волк,лиса едят падаль,и даже растройством не страдают.А вот птицу не давайте,она напичкана гармонами и антибиотиками.
 

nikson

Мисливець
Советую давать каши (1-е место-овсяная;2.пшеничная;3.ячменная)
+молокопродукты+остатки пищи.Не забывайте чуть-чуть посолить+минеральные добавки.Если позволяет бюджет-давай проваренные кости(рыбы лучше избегать).Я прекрасно понимаю,что универсальные сухие(консервированные)корма-это хорошо,но по нынешним ценам-не всякому по карману.
P.S.Курцхаар нормально переносит мороз -15 на улице в вольере если:
1-нет сквозняков;2-будка утеплена;3-пес не болен;4-пес усиленно накормлен теплой едой(+25%относительно летней нормы).При ПОСТОЯННОЙ температуре ниже -20 стараюсь передержать собак в квартире(благо они приучены к чистоплотности).
 
Зверху