штрафи за незаконне полювання

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Питання само по собі поставлене не чітко!!!
До прикладу: якщо Ви виходите на полювання в ліс з собакою котра не має док. то це незаконне полювання!
Або Ви випивші порушуєте праивла поводження зі ззброєю! то це також незаконне полювання.
Я вже не говорю про те що у Вас немає ліцензії чи дозволу на зброю!

Штрафів і обмежень міліон питайте конкретно що Вас цікавить!
 

ser

Новачок
наприклад є дозвіл на зброю,а документів на полювання немає,а ще зустрічав і таких що навіть на зброю немає ніяких паперів,а воно бродить за селом і називає себе мисливцем що таким світить за це.
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
ser;139059 сказав(ла):
,а ще зустрічав і таких що навіть на зброю немає ніяких паперів,а воно бродить за селом і називає себе мисливцем що таким світить за це.
Кримінальний Кодекс України
ст.263
Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами
караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
ст.264
Недбале зберігання вогнепальної зброї.

Адміністративний Кодекс України
ст.174.,190.,191.,

ЗУ "Про мисливське господарство та полювання.
"
Розділ VI
ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА У
ГАЛУЗІ ПОЛЮВАННЯ ТА ВЕДЕННЯ МИСЛИВСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА
Стаття 42. Відповідальність за порушення законодавства у
галузі мисливського господарства та полювання



П.С Але це все тільки на папері в житті все зовсім по іншому (вуйко в селі має знайомих єгерів, під стріхою заховану фузею, вночі з фарою йдуть зайчика постріляти в результаті за ніч 90 зайців пішло в мінус МГ і + вуйкові і єгеру! І не треба ніяких дозволів ліцензій родоводів на собак!
Незаморочуйтесь законодавством і браконьєрами! розслабтесь, в цій країні порядку небуде ніколи!
 

В.О.Д.

Новачок
Кабинет министров Украины ужесточил ответственность за нарушение законодательства о природно-заповедном фонде. Штрафы за незаконную вырубку деревьев, уничтожение диких животных и птиц и загрязнение земель возрастут в среднем в пять раз.

По новым правилам, максимальный штраф за незаконно срубленное дерево составит 6066 гривен (ранее - 1103). Усиливается также ответственность за незаконный сенокос и самовольное выпас скота. Незаконный сбор грибов будет тарифицироваться по 27 гривен за единицу (5 грн./шт), а ягод - 137 грн. за 1 кг (25 грн./кг).

Кроме того, во много раз увеличиваются штрафы за незаконное уничтожение животных. Так, за убийство лося придется заплатить 40 тыс. грн. (2 тыс. грн.), косули - 8,8 тыс. грн. (860 грн.), лисицы - 2,6 тыс. грн. (550 грн.). Любителям несанкционированной охоты придется заплатить 1824 грн. штрафа (350 грн.) за ондатру и 938 грн. – за зайца (180 грн.). Меньше штраф за уничтожение степной мыши - 26 грн.

То же касается и птиц. Например, штраф за фазана составит 939 грн., за дикого гуся - на 1 грн. меньше, а за перепела - 469 грн. (ранее - все по 180 грн.). При этом наказание за незаконный вылов рыбы составит, в частности, за осетровых - 4513 грн. /шт (ранее - 550 грн.), сома - 752 грн. (94 грн.), щуку - 903 грн. (55 грн.). По моллюсков придется заплатить по 2,5 тыс. грн. / т (480 грн.).
Украинское общество защиты природы
 

ser

Новачок
То якщо в мене вгороді лисиця буде тягнути курочку і я її стрельну я заплачу 2600 штрафу,хтось в це вірить?І хто буде требувати такі штрафи,місцевий єгерь?
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Якщо Ви в себе в дворі стрельнете лиса, я думаю ніхто до Вас чіплятись не буде. А за інших тварин, крім гризунів, треба не тільки штрафувати, але й треба ввести обов"язкову конфіскацію зброї та боєприпасів, накладення більшого штрафу і в залежності від нанесеного урону великі штрафи або кримінальна відповідальність.
Але риба гниє з голови... Поки не почнуть зверху за все відповідати і жити по закону, не буде порядку і в нас.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
AndriyJaremko;139064 сказав(ла):
Кримінальний Кодекс України
ст.263
Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами
караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
ст.264
Недбале зберігання вогнепальної зброї.

Адміністративний Кодекс України
ст.174.,190.,191.
По-перше, стаття 263 ККУ дещо ширше прописана у Кодексі, ніж Ви її подали.
По-друге, у нас немає Адміністративного кодексу, а є Кодекс України про адміністративні правопорушення (КУпАП), у якому, крім Вами зазначеними, є стаття 85, яка встановлює відповідальність за незаконне полювання та риболовлю. Ось із неї можна встановити розиміри штрафів за незаконне полювання:
"Стаття 85. Порушення правил використання об'єктів тваринного світу

Порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин, допускання собак у мисливські угіддя без нагляду, полювання з порушенням установленого для певної території (регіону, мисливського господарства, обходу тощо) порядку здійснення полювання), яке не мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, а також транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання та в дозволі на їх добування -

тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від шести до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (НМДГ - В.Я.) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від тридцяти до дев'яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин) чи таке, яке мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, -

тягне за собою накладення штрафу на громадян від шістдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об'єктів тваринного світу чи без такої або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об'єктів тваринного світу чи без такої і на посадових осіб - від дев'яноста до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об'єктів тваринного світу чи без такої.

Порушення правил рибальства -

тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову) -

тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої і на посадових осіб - від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Порушення правил здійснення інших видів спеціального використання об'єктів тваринного світу -

тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об'єктів тваринного світу чи без такої і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об'єктів тваринного світу чи без такої.

{Стаття 85 із змінами, внесеними згідно з Указом ПВР № 2010-11 від 03.04.86, в редакції Закону № 81/96-ВР від 06.03.96, із змінами, внесеним згідно із Законом № 55/97-ВР від 07.02.97, в редакції Закону № 1122-IV від 11.07.2003, із змінами, внесеним згідно із Законом № 1827-VI від 21.01.2010}"
НМДГ у КУпАП на цей час дорівнює 17 гривням, на які й треба помножувати кількість НМДГ.
Що ж стосується ПіСі у Вашому пості, то слід визнати, що така поведінка та ставлення нашого народу до законів та рідної неньки-природи є наслідком нашого виховання, самосвідомості та поваги до себе, нашої Держави та сусідів.
Цього дійсно - у нас недостатньо... Але це у наших руках та головах!
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
ser;139127 сказав(ла):
То якщо в мене вгороді лисиця буде тягнути курочку і я її стрельну я заплачу 2600 штрафу,хтось в це вірить?І хто буде требувати такі штрафи,місцевий єгерь?
"Требувати" буде (за Законом) суд! І для того, щоб він такий штраф за таке порушення не стягнув, Вам потрібно буде довести необхідність своїх дій з точки зору Закону (наприклад, оборонявся від скаженої лисиці).
А від курки лисицю (нехвору) можна галасом або дринякою відлякати!..
ПіСі. Бадрак у наших головах та поведінці буде, думаю, до того, поки ми будемо намагатися виправдовувати всілякі СВОЇ ОСОБИСТІ ДІЇ ЛИШЕ СВОЇМИ ОСОБИСТИМИ ПОБАЖАННЯМИ...
 

_Ветер__

Новачок
Шановні, пан каже, що він на власному подвір"ї, має вполювати звіра з неофіційної зброї! Які забобони Вас турбують?! Швиденько до кримінального кодексу! А що за ''стволік'', а де взяв? Торік з нюго у Макарівському районі сімейку поклали!
Не професіонал, але скажу, хлопці, мисливська зброя по своему мінталетету різко відрізняеться від стрілкової військової! Останнім часом, років з 30 змінено мету застосування військової зброї, зменшений калібр, меньша потужність, щоб поранивши на полі одного-його, двоє до шпиталю тягли і того на полі мінус три! У мисливців інше, постріл повинен бути вражаючим та достатнім для НЕГАЙНОГО враження цілі! Не допускаючи підранків та промахів! Постріл з мимливської зброї, це головний біль для єкспертів-балістиків! Не кулі, не нарізів, а порох.....він просто Сокіл.... Браконьєрів на палю! (особиста думка) Вибачаюсь якщо мене не зрозуміли.
 

fox

Мисливець
AndriyJaremko;139064 сказав(ла):
ser писал:
,а ще зустрічав і таких що навіть на зброю немає ніяких паперів,а воно бродить за селом і називає себе мисливцем що таким світить за це.


Кримінальний Кодекс України
ст.263
Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами
караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
ст.264
Недбале зберігання вогнепальної зброї.

Адміністративний Кодекс України
ст.174.,190.,191.,

ЗУ "Про мисливське господарство та полювання.
"
Розділ VI
ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА У
ГАЛУЗІ ПОЛЮВАННЯ ТА ВЕДЕННЯ МИСЛИВСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА
Стаття 42. Відповідальність за порушення законодавства у
галузі мисливського господарства та полювання



П.С Але це все тільки на папері в житті все зовсім по іншому (вуйко в селі має знайомих єгерів, під стріхою заховану фузею, вночі з фарою йдуть зайчика постріляти в результаті за ніч 90 зайців пішло в мінус МГ і + вуйкові і єгеру! І не треба ніяких дозволів ліцензій родоводів на собак!
Незаморочуйтесь законодавством і браконьєрами! розслабтесь, в цій країні порядку небуде ніколи!
То з тої фузеї потрібно положити того вуйка та єгера, та й пробачити їм той гріх. А 90 зайців досить буде поминки справити.
Жарти жартами, але ж поряд є мисливці, які це бачуть та чують і МОВЧАТЬ!!!!!... "Вашу мать"... Більш нема слів...
 

andr7

Новачок
Здравствуйте. Подскажите пожалуйста, получил разрешение, купил ружьё, и хочу его попробывать в деле, можно ли поехать в безлюдное место (например карьер), и пострелять по мишеням, или это запрещено. Спасибо.
 
andr7;205392 сказав(ла):
Здравствуйте. Подскажите пожалуйста, получил разрешение, купил ружьё, и хочу его попробывать в деле, можно ли поехать в безлюдное место (например карьер), и пострелять по мишеням, или это запрещено. Спасибо.
Бред.Едь и не парся.Сам так стреляю и не кого не слушай
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
andr7;205392 сказав(ла):
Здравствуйте. Подскажите пожалуйста, получил разрешение, купил ружьё, и хочу его попробывать в деле, можно ли поехать в безлюдное место (например карьер), и пострелять по мишеням, или это запрещено. Спасибо.
Вибачаюсь, замість цитати нажав подяку.
Відповідь на Ваше питання: Якщо завтра в вашому районі відкриється полювання на пушного звіра, то при наявності всіх необх. документів та відстрілки, можете постріляти в кар"єрі. Читайте накази про полювання та ЗУ і нікого не слухайте, наслідки плачевні і дорогі.
 

ISKANDER

Мисливець
Прям тут все святые писали, считаю что рано или поздно каждый охотник -браконьер! А природу засрали и погубили как раз те законники сраные, что на охрану поставлены- от них весь вред, они потворствуют, и беспределят, а быдлу штрафы космос и турма как следствие!----Вывод, навiщо вам отi псарi, бо виш бо люди не собаки!-(Т.Г.ШЕВЧЕНКО)
 

Маузер

Мисливець
Уважаемый ISKANDER вы отчасти правы,любой урон нанесённый природе охотником это браконньерство.Даже срубленное живое дерево,выброшенный мусор и тд.С уваж.
 

Optimum

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Маузер;225975 сказав(ла):
Уважаемый ISKANDER вы отчасти правы,любой урон нанесённый природе охотником это браконньерство.Даже срубленное живое дерево,выброшенный мусор и тд.С уваж.
Отчасти с Вами согласен, раньше меня "бесили" бензопильщики в посадках, а сейчас мне их жаль, они вынуждены это делать, отопление дома в прошлом году стоило 600,00 в этом в два раза больше 1200,00, зарплаты прошлогодние. Пока мы не перестанем быть нищетой, мы обречены на мусор, браконьерство, несанкционированную вырубку посадок и т.д.
 
Зверху