15 правил приготування чаю

Mechanik

Снайпер
Чай є одним з улюблених напоїв людей у всьому світі. Крім того, він дуже корисний для здоров'я.
У ньому міститься до трьохсот інгредієнтів, включаючи білки, жири, більше 10 видів вітамінів, а також чайний фенол, теїн і ліпідні цукру.
Тому чай живить організм, регулює фізіологічні процеси і має загальним оздоровчим дією. Особливо корисний чай для людей середнього та похилого віку.

1. Існує тільки 6 сортів чаю



Кожен сорт чаю отримують в результаті переробки одного і того ж чайної рослини - китайської камелії. Ну а напис на упаковці «зелений чай» або «чорний чай» - це всього лише технологія переробки, за допомогою якої отримали чайний продукт.
Трави або ягоди, які додають в чай, перетворюють його в настій.

2. Чи є кофеїн в зеленому чаї?



Як вже говорилось, всі сорти чаю отримують з однієї і тієї ж рослини, тому в зеленому чаї міститься не менше кофеїну, ніж в чорному або будь-якому іншому.
І гарантувати, що один чай містить більше антиоксидантів, ніж інший, ніхто не може, оскільки це залежить від якості чаю, погодних та інших умов.

3. У чому більше кофеїну - в чаї або в каві?



Це відносно, бо в чаї кофеїну міститься більше, але так як на 1 чашку напою ми використовуємо чаю менше, ніж кава, то в 1 чашці чаю виходить менше кофеїну.

4. Якщо Ви турбуєтесь про вміст кофеїну в напої



Можливо, Ви не знали, але крупнолистовий чай можна заварювати повторно протягом дня. Як результат Ви не тільки вип'єте ранкову порцію кофеїну, але й будете отримувати залишившийся в листках кофеїн протягом дня.

5. Використовуйте тільки свіжу воду для заварювання чаю



Якщо воду кип'ятити кілька разів, на стінках чайника починають осідати мінеральні речовини і утворюється накип. А ще з води випаровується кисень, який необхідний для правильного заварювання чаю.

6. Не розігрівати чайник



Єдиний випадок, коли є необхідність розігріти чайник за допомогою окропу, - це коли він зроблений з товстого фарфору або дуже товстої кераміки.

7. Не заливайте чай окропом


Якщо Ви це зробите, то спалите чайні листи. Окріп підійде тільки для настоїв. 65-75 ° C - це коли починає з'являтися пар, а чайник трохи вібрує. 85-90 ° C - коли вода починає пузиритися.

8. Заварюйте чай, виходячи із пропорції: 1 чайна ложка на 1 чашку



Ніколи не додавай додаткову ложку чаю. Додаючи її, ти не зробиш чай міцніше, але він може втратити свій унікальний аромат.

9. Поки чай заварюється, кришку необхідно зняти



Це допоможе аромату краще розкритися, так як листя будуть насичуватися киснем.

10. Порядок має значення



Якщо Ви п'єте чай, заварений в чайнику, налийте в чашку спочатку молоко, а тільки потім чай. Таким чином молоко нагріється до тієї ж температури, що і чай, і напій буде ароматні.
Якщо ж Ви додаєте молоко останнім, то охолоджуєте сам чай.

11. Якщо Ви любите чай в пакетиках, то молоко потрібно додавати в кінці



Спочатку заваріть чай і тільки потім додавайте молоко, інакше жир з молока покриє листя і чай не завариться.

12. Витягніть листя з чайника, після того як він заварився



не викидайте листя, Ви можете їх повторно заварити пізніше.

13. Ніколи не віджимати пакетик об стінку чашки



Так Ви віджимаєте дубильні речовини, і чай стане гірким.


14. Чому заварений в чайнику чай смачніше?




У крупнолистового чаю більш широка поверхню листа, що дає в результаті більш глибокий і насичений смак. Особливо якщо заварювати його у великій чайнику, де аромат проявляється найкращим чином.

15. Ідеальний рецепт чаю



СМАЧНОГО!!!
 

ВероникаМул

Новачок
Очень интересно автор написал,как говорят коротко и ясно.
Но хочу еще добавить несколько правил о калорийности чая
1.Зеленый vs Черный чай, если брать в расчете на 100 г, зеленый чай – 1 калория, черный – 5 калорий.
2.Чай с сахаром,(1 кружка – 200 мл) в день с двумя ложками сахара зеленого чая, получим 68 калорий, а черного – 84 кл.
3.А при добавлении сгущенного молока +40 калорий.
Более подробно можно прочитать тут.
 

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда
Зверху