9 травня - День скорботи за загиблими у Другій світовій війні.

Статус
Закрита.

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Святкування 9 травня як День перемоги – це відголоски радянського минулого заявив голова вченої ради Центру досліджень визвольного руху, історик Володимир В’ятрович.За його словами, що в Україні необхідно у цей день вшановувати пам’ять загиблих.
«До прикладу країни Балтії вже приєдналися до європейських країн і не відзначаються це як певне тріумфальне свято. Святкують лише ті країни, які, на жаль, перебувають під більшим впливом Росії і де спостерігається такий неорадянський ренесанс. І важливо – в Україні на державному рівні відзначається День перемоги, натомість з кожним роком ігнорують зокрема Дня пам’яті жертв голодомору в Україні, що переважно відбувається з ініціативи громадськості і при нехтуванні центральної влади», – додав В’ятрович.

http://www.hurtom.com/portal/14698/9-травня-вважають-святом-лише-країни-що#comment-10966
 

Вкладення

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
А мене завжди цікавило скільки ше буде спекуляцій з (лєвими) ветеранами! Дивлюсь як особливо доньєцьку дідусики з бабуськами яким відсили років по 75 грудь в ординах берлін брали! Фронтових 100грам на центр. площі бухають. Завжди цікавило КОЛИ? вони вспіли повоювати по моїм підрахункам це 68 річниця війни. 75 відняти 68 = 7 То вони в 7 років воювали? Думаю що настоящих ветеранів вже давно в живих немає! через років 200 після ВВВ в нас також ветерани будуть!?
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Це НКВД-исти які боролися з УПА після війни. Їх "українська" держава прирівнює до ветеранів.... :-( Справжні ветерани в більшості вже померли, так, як мій дід. Був у совіцькій армії і дуже не любив радянських фільмів про війну. До кінця своїх днів не міг їх дивитися. Казав: Це неправда Сашко! Так не було. Я не хотів воювати за комуністів, але мене змусили...
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
В.Путін: Росія перемогла б у війні і без України

За словами Путіна, статистика часів Другої світової війни свідчить, що найбільших втрат зазнала саме РРФСР – більше 70%.

"Це означає, що війна виграна, не хочу нікого кривдити, за рахунок індустріальних ресурсів РФ. Це історичний факт, це все в документах", - сказав він.
а Українці відсижувались в тилу!

Факт давній! Але це нічого не міняє і нехай ті москвофіли і лизодупи котрі живуть в Україні зрозуміють хто вони для москаля, і чи потрібен нам митний союз.
 

Tavelik.58-20

Мисливець
Був такий чудовий святковий настрій і тут цей Путін!Аж зло бере коли чую про цих хитросраких москаликів!Авжеш говорять вони гарно але нам потрібно добре памятати свою історію щоб наші діти знали правду.
Вічна память героям і низький уклін...
 

Крук

Мисливець
Нарешті дійшли до правильних висновків, у нашій державі це давно мало б називатися дань пам"яті. А не святкування дня перемоги :(
Святкувати 9 травня як день перемоги — наруга над власною історією, над тими жертвами, яких зазнали українці у часи комуністичного лихоліття. 9 травня – день, який потрібно очистити від фальшивості і переоцінити. Бо українці як нація не мали нічого спільного ні з нацистами, ні з комуністами.
9 травня 1945 року – день утвердження повторної більшовицької окупації. Це не свято, бо немає чого українцям святкувати. 9 травня – день пам’яті про комуністичну окупацію. Про це варто пам’ятати.
ВІЧНА ПАМ"ЯТЬ усім загиблим Українцям у Другій Світовій Війні.
 

Крук

Мисливець
Наведу деякі дані:
За різним підрахунками, втрати вермахта у ДСВ склали від 6 млн. до 13,7 млн. чоловік. СРСР втратив бл. 27 млн. чоловік, у т. ч. 11,3 млн. чоловік на фронті,
4—5 млн. партизанів, багато людей загинуло на окупованій території та в тилу країни.
До фашистського полону потрапило бл. 6 млн. чоловік.
Матеріальні збитки становили 679 млрд. крб.
Отже, ніякий це не може бути День Перемоги (9 травня) , це день пам'яті про загиблих.
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
AndriyJaremko;125206 сказав(ла):
В.Путін: Росія перемогла б у війні і без України
Після бою і х..... молоток. В ті часи всі українці сиділи в Сталінграді в "тилу"
 

bosiak

Мисливець
" Этот день ПОБЕДЫ -порохом пропах ,это ПРАЗДНИК с сединою на висках ,это радость со слезами на глазах ,ДЕНЬ ПОБЕДЫ ...".С праздником ВЕЛИКОЙ ПОБЕДЫ всех поздравляю и преклоняю голову перед памятью павших за РОДИНУ ,за освобождение земель украинских от фашистской нечисти и их жополизов ( прихвостней ).Вечная СЛАВА ГЕРОЯМ !!!!
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
8 травня Спілка української молоді в Україні разом з усіма небайдужими людьми відзначатиме День пам’яті та єднання, що приурочений вшануванню полеглих у Другій світовій війні.

Саме 8 травня в європейських країнах віддають пошану загиблим воякам, повідомляє сайт ініціативи.

Виникнення цієї ініціативи зумовлене тим, що під час війни українці захищали свої домівки як у складі Червоної Армії, так і в Українській Повстанській Армії і дивізії "Галичина", тож актуальнішим за "танці на кістках" у чергову річницю світової перемоги над нацизмом є єднання у скорботі за загиблими.
http://www.istpravda.com.ua/short/2013/05/7/123294/
 

bosiak

Мисливець
Пан bogun - вы перепутали значение слова " репутация " со словами " взгляд на вещи другими ( не вашими ) глазами ".Это у вас репутация - минус 1000 за антигосударственную ( )вонь .Бог вам ( умышленно с маленькой буквы ) судья.И на зло вам и таким как ты - я вывешу красный флаг на ПРАЗДНИК 9-ГО МАЯ .Мою землю освобождали люди не в трезубцах ,а с красной звездой на пилотках .А если-бы освободили люди с трезубами - я-бы 9-го МАЯ им хвалу пел !И в честь моего деда ,командира полковой разведки ,имеющего среди многих наград и орден КРАСНОЙ ЗВЕЗДЫ ,я склоню голову перед памятью воинов именно КРАСНОЙ АРМИИ .Это уже потом - нквд и красная партизанка будет ,потом .А вы и эту дату обговнять хотите . Через три месяца можешь еще мне репутацию таким образом понизить ,мне плевать .Репутация -это доверие или недоверие человеку -чем и кого я обманул .Тем ,что думаю ,не так как ты ?И выражаю не твою точку зрения ? И не пою под твою дудку ? Специально пишу на русском .Гнать таких надо ,провокаторов с ОХОТНИЧЬЕГО форума .Здесь про ОХОТУ люди общаются .Создайте свой сайт ,вечно обиженных москалями и плачте там в платочек.Фу ,прости мя Господи ,пойду корвалолу ваыпью .....Вроде умный ,грамотный человек ,много полезного и для себя узнал из твоей информации , а так низко поступил....СЛАВА УКРАИНЕ !!!
 

Tavelik.58-20

Мисливець
Нажаль більшість українців досі вважають 9 травня святом "дня перемоги". За українську націю радіти немає підстав, так як українці лишились з тою самою диявольською системою влади, яка до середини 50-х років продовжувала винищувати борців за волю України як в Україні так і за її межами, коли в нас був Голодомор 32-33-х років, та після війни у 46-47-ому, вчиненими тими „визволителями” України як нам твердили і продовжують твердити. 6 млн. Українців у складі радянської армії причетні до повалення нацистського режиму. Із поваленням нацизму вони свідомо чи не свідомо остаточно вкорінили на території України комуністично-репресивну антиукраїнську ідеологію, продукти якої ми відчуваємо і досі. Якщо сучасні керівники Німеччини, Італії та Японії усвідомили прорахунки своїх попередників, і для того щоб впливати на світ вони замість використання „заліза і меча” вправно використовують науково-технічний реванш, то сучасні керівники пострадянського табору не зробили і досі належних висновків. Досі не відбувся суд над злочинами комунізму та заборона комуністичної ідеології як людиноненависницької в Україні. Таким чином після розвалу СРСР не провівши люстрації влади, бувші комуністичні діячі змінивши колір та назву, отоваривши радянську касу, узурпували владу в Україні. Замість того, щоб дбати про розвиток Національної Держави, вони навпаки роблять все можливе для дискредитації національних сил та недопущення українців до влади. Сьогоднішній парадокс полягає у тому, що ті герої, завдяки яким ми сьогодні маємо незалежну державу із їхнім синьо-жовтим прапором та тризубом, керівництво цієї держави паклюжить їхню пам’ять.
Сьогодні складається таке враження, що вина вояків УПА не в тому, що вони воювали проти нацистських та большевицьких загарбників, вина їх у тому, що кожен вояк УПА давав присягу на вірність не Сталіну чи Гітлеру, а українському народові. Що тепер цей український народ, зросійщений та зомбований московськими партіями в Україні, продовжує до сьогоднішнього дня паклюжити святу пам’ять та героїчні вчинки вояків Української Повстанської Армії.
Не можна мовчати, коли українську націю звинувачують в колябораціонізмі. Як могло таке статися, що в 1941 році українці зустрічали німців із хлібом та сіллю? Чи маємо ми моральне право судити їх за це? Чи не варто осудити ту нелюдську комуністично-репресивну машину, яка довела до того, щоб українці шукали допомоги від німців? Тому висновок один - українцям ніколи не було притамане таке явище як колябораціонізм, вони лише завжди шукали слушної та зручної нагоди використати одну силу проти іншої, щоб в кінцевому результаті мати свою омріяну Національну Державу.Тому 9 травня повино стати для України днем жалоби за 6 млн. Українців, які воювали в лавах червоної армії, та за всіма українцями, що постраждали від людиноненависницьких тоталітарних режимів.

14 жовтня має стати державним святом української зброї. Саме в цей день, а не на 9 травня повино проходити вшанування українських ветеранів за незалежну Національну Державу.
 

Вкладення

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Моя вся родина з Поділля. Ми українці. Обоє моїх дідів воювали у червоній армії - один дійшов до Берліна і вернувся з війни, другий згорів у танку під Курською Дугою. Чи вони боролися за свою омріяну державу? За свої інтереси? Ні! Їхні сім'ї пережили голодомор і звірства совітів. Вони ненавиділи цю владу. І що з того? Ніхто їх не питав, чи вони хочуть когось "освобождати", віддавати своє життя за чужі ідеї - забрали на фронт і все. Воювали щоб вижити.
Чи я можу поставити знак рівності між моїми дідами і совіцькою владою? Ні, не можу! Ніхто не буде кров'ю моїх дідів возвеличувати антиукраїнський режим!
Світла пам'ять моїм дідам.
Слава Україні!
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
Мій дід після 9 травня ще воюван на Курильських островах. А про війну ніколи не любив розповідати.
 

Димон

Мисливець
я всегда помнил и буду помнить всех ветеранов, и ребенку своему расскажу
о их подвиге. а Вы ребята всегда пытались разделить Украину, и сейчас если не прекратите то разделите форум на два лагеря "як Ви кажете Украiна i Москалi" Вы забываете одного что; центр, запад, юг, восток, север, это УКРАИНА. И ДЕЛИТЬ ЕЕ НЕ НУЖНО. потому что западная украина помрет как держава без промышленности центра. ребята живите дружно, и свои политические взгляды держите при себе, ЭТО ФОРУМ ОХОТНИКОВ АНЕ ДЕПУТАТОВ. я отклонился от темы простите. СЛАВА ВЕТЕРАНАМ ВОВ И ВЕЧНАЯ ПАМЯТЬ ПОГИБШИМ ГЕРОЯМ
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
димон
На совісті радянської влади мільйони закатованих і заморених голодом людей. Це не "дрібничка". Пам'ятай про це, дітям розкажи і будемо жити дружно.
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Всі українці призовного віку у 41 році пам'ятали голод організований радянською владую. Не було у них патріотизму що до цієї влади. Згадувати минуле по радянських фільмах це себе дурити...

Колись я йшов з дідом по вулиці, а він каже, що у цій хаті жили розумні "вчені" люди - приїхали вночі совіти і вивезли цих людей, ніхто не знає де ділися, а ось у цій хаті вимерли всі з голоду, а ось у цій хаті жінка поїла своїх дітей і здурівши ходила та розмовляла з квітами...потім десь пропала...
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Моя прабабця у 33 ходила пішки на Західну Україну щоб хоч щось їсти принести, якихось круп у людей випросити. Бабця казала, що як вона вернулася з "західної" - захворіла, та в короткому часі померла. Дуже плакала, як мені це розказувала...
 

Димон

Мисливець
BOGUN
я не говорю о том что советская власть была и деальна, она очень много людей погубила и вывезла в неизвестном направлении. и голодовка была наиграна так как в года голодомора (согласно и истори) были очень хорошие урожаи (но они куда то исчезли). я говорю о том что всех ветеранов ВОВ без исключения нужно помнить и чтить, они не мало делали для нашего мирного неба. а насчет восстания против советов нужно было делать по другому, сначала выгнать не приятеля (фашиста)а потом устраивать революцию то есть оддилятьса от России (если этого так хотели) а не бить друг дгуга в сложные для страны времена и хотите Вы того или нет но ми тогда били одной страной. мое почтение, Ветераном уважение
 
Статус
Закрита.
Зверху