Охота на пернатых: сезон 2018/2019

север

ветеран форуму
надійна команда
Полтавська обласна організація УТМР планує відкрити у своїх угіддях полювання на пернатих у першу суботу серпня – 4 числа о 16 годині. До речі, саме в Полтавській області цього року одні з найгуманніших цін на полювання. Річні членські внески тут – 300 грн, плюс трудоучасть 100 грн. Ну, і ще відстрільна картка…

До речі, якщо говорити про найвищі членські внески, то вони в Івано-Франківській – 1350 грн та Чернівецькій областях – 1250 грн (також на Закарпатті вони традиційно високі).

У Дніпропетровській області планують відкриття на неділю 12 серпня. Членські внески тут обійдуться мисливцям у 550 грн, із яких 100 гривень називається «трудоучастю» (450+100).

Вінницькі мисливці абсолютно впевнено почуваються цього року. У них уже з усіма погоджено та підписано наказ про відкриття полювання, яке вони розпочнуть у суботу 4 серпня о 16 годині.

У Хмельницькій області планують відкриття на ту саму першу суботу серпня о 16 годині.

Житомирська область планує відкриватися у традиційну другу суботу серпня, але о нетрадиційній 16 годині.

На Рівненщині планують розпочати полювати на пернатих із 4 серпня із 16 години. Тут також уже всі документи погоджено й підписано.

Волиняки запланували своє відкриття на 4 серпня на 16 годину.

У Тернопільській області відкривають полювання з ранкової зорі 4 серпня. Що стосується членських внесків, то вони гуманно відрізняються від їхніх західних сусідів і становлять в середньому 400 грн.

Львівʼяни запланували своє відкриття геть уже консервативно – не просто у другу суботу серпня, а ще й о 18 годині. Може, через це в них і з документами вже все гаразд – підписано та «проштамповано».

Так само й у Сумській області – відкриття традиційно в другу суботу серпня о 18 годині, й накази вже всі завізовано.

Івано-Франківська обласна організація УТМР планує відкриття на пернатих у своїх угіддях 11 серпня о 16 годині. Як ми вже писали вище, членські внески тут трішечки «злі» та «кусаються». Слід зауважити, що не по всій області вони однакові, а варіюються від 980 до 1350 грн.

У Херсонській області планують рознести відкриття на різні види пернатих по різних датах. Так, на голуба та перепілку у них відкриття 11 серпня зі світанку, а на качку – з 18 серпня із 16 години. Членські внески встановлено в розмірі 500 грн.

Черкаська область пустить мисливців у свої угіддя на світанку 11 серпня. Річні членські внески тут встановили в діапазоні від 400 до 750 грн.

Традиційно багаті на качку угіддя Чернігівської області чекають у себе мисливців із 4 серпня з 16 години. Членські внески в області становлять 600 грн.

Київська обласна організація УТМР з огляду на велику кількість у своїх лавах мисливців-лягашатників запланувала два відкриття на пернатих. Із 1 серпня (це середа – також мисливський день) тут планують відкриття на перепілку, а із 4 серпня із 18 години – на традиційну качку. Членські внески тут встановлено в розмірі 600 грн.

Що стосується членських внесків, то потрібно зауважити, що у багатьох (не у всіх) обласних організаціях УТМР, щоб спонукати мисливців не затягувати з їх оплатою, встановили таке правило – розмір внесків мисливцям, які заплатять їх після 1 липня 2018 року, буде більший аж на 300 грн. Тож майте це на увазі.

Що стосується інших областей, то нам не вдалося роздобути інформацію щодо дат відкриття, проте про розміри річних членських внесків у нас є інформація щодо таких областей: Одеська – 1090 грн; Харківська – 700 грн; Кіровоградська – 420 грн.

Это из статьи.
Спасибо! Именно об этой статье я и упоминал!
 

север

ветеран форуму
надійна команда

Проекты приказов об открытии сезона охоты на 2018-2019 годы подготовлены во всех областных организацыях УООР. К сожалению, еще не все областные госслужбы их согласовали, так как не имеют утвержденных научных норм добывания пернатой дичи на этот сезон. Однако, все равно каким-то образом подписаны (согласованы) приказы по пяти областям. Надеюсь, что до открытия сезона они будут согласованы и доведены до охотников в остальных областях.

А Вы бы не могли узнать, пожалуйста, в Черниговской области, в этом сезоне, в угодьях УООРа , охота на гуся будет , все-таки разрешена или нет?
И если нет- какие аргументы повлияли на это решение? Буду очень благодарен лично, как, думаю, и все охотники славной Черниговщины за аргументированный ответ.


Прощу прощения за напоминание, но Вашего ответа так и не услышал!
 

Mazaj 2018

Слідопит
Мазай - "Ангел" якийсь чи "Зорро".

Мазай такі як ви задовбали вже . Відкрию вам секрет "городские" - також такі люди як всі (дві ноги дві руки, серце ..... ітд:D)

Якщо у них всі документи на руках у "Городських", то якого х-ра робити їм зауваження, є в людини документи, так вона фізично не працювала в "ваших" угіддях, але кошти заплатила, тобто відробила гривнею, що ще потрібно ??? (Приписатись у селі у вас???)

і "Месних" з привітом вистачає - чи всі чесні і "пушисті"??

А за порушеннями потрібно слідкувати і карати і не важно наш чи чужий, якщо єгеря не в змозі то як писав В.А. Яковлев робіть висновки ви самі їх вибирали., відсіюйте таких.

Ви що думаєте що якщо не буде "Городських ", а будуть тільки "обранні" - то що ЗАПОВІДНИК буде чи що???

Понавигадували собі своїх земель, ділянок і тд. ("Бо я ту виріс і ту годую") - ну і що в хлівах у себе годуйте і
опустіться на ЗЕМЛЮ., або обгородіть свій город і керуйте там і у жодному разі не пускайте туди "Городських" бо "стопчуть" :p:p:p
Приїздіть до нас добре попрацюєте в угіддях, а там і ставлення своє зміните. Може і заповідник після цього захочете створити. В цьому році з шкідливими гостями буде інша розмова. А обрані тут всі в колективі, бо щось роблять для мисливської фауни. А що зробили ви?
 

Mazaj 2018

Слідопит
Извиняю. Не ошибся. Диалог был именно в этой теме. А отчеты можно выкладывать уже в той.
 

север

ветеран форуму
надійна команда

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Транспортне Средство:D:D:D
чого у нас всі теми так переходять на "ТИ - нічого нікому, а от Я...!!!"
у нас Кіровоградська обл - внески були до 01.07 - 420 грн, пенція - 210 грн. картки - ще не ясно.
 

cagor

Слідопит
Киевская обл. уже есть в продаже отстрелки стоимотю 400грн. вчера знакомый брал.
 

Visioner

Слідопит
Чернигов пасет задних...:confused::(
Что тогда про Харьковскую говорить?
В каком то из годов вообще начудили такого....
Переносили 10 раз день открытия, потом время (утро-вечер). В итоге в четверг перед открытием позвонил в УООр , говорят открытие в субботу утром в 6-00. Мы с товарищем уехали в пятницу с утра, утром в субботу открылись а днем приехал еще коллега и говорит "Ну что вечерком пойдем открываться", мы говорим "Мы уже открылись утром". Оказывается в пятницу перенесли время открытия с утра на вечер :confused:.
И такое было.
 
Зверху