Змінено Порядок видачі посвідчень мисливця і щорічних контрольних карток

Mechanik

Снайпер
Наприкінці 2022 року набрав чинності Наказ Міндовкілля України від 21.11.2022 №499 «Про затвердження Порядку видачі посвідчень мисливця і щорічних контрольних карток обліку добутої дичини і порушень правил полювання».
Водночас визнано таким, що втратив чинність, наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01 жовтня 2014 року № 383 «Про затвердження Порядку видачі посвідчення мисливця і контрольної картки обліку добутої дичини й порушень правил полювання», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 22 жовтня 2014 року за № 1316/26093.

1678618424538.png



Основні нововведення, що передбачені Наказом № 499:

  • Посвідчення мисливця і контрольна картка видаються (або обмінюються) Держлісагентством чи його територіальними органами громадянам, незалежно від їх задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування).
  • Якщо органом місцевого самоврядування, а у разі його відсутності – військово-цивільною адміністрацією, або місцевою державною адміністрацією конкретного населеного пункту утворено центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), заява та пакет необхідних документів можуть подаватися через ЦНАП.
  • Бажаючий отримати посвідчення мисливця, подає в паперовій або електронній формі до Держлісагентства або його територіального органу заяву-анкету (форма наведена у додатку 2 до цього Порядку) і дві кольорові фотокартки розміром 3 x 4 см (у разi подання документiв у електроннiй формi, фото надається у електроннiй формi у форматi pdf, jpg).
  • *Заява-анкета, що подається в електронній формі, повинна відповідати вимогам Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг».
  • Під час складання іспитів на отримання посвідчення мисливця будуть використовуватися технічні засоби контролю (у тому числі фото- та відеофіксації) процесу його складення.
 
Зверху