Кремзлики батярські.
Дуже спішив, тому про фото згадав як страва.була на столі.
На дві порції (4 кремзлики)
для начинки:
М'яса 300г
цибуля 1 велика, або дві середні
морква одна величенька
гриби жменька. Якщо є білі- супер
мука 1ст ложка
бульон 300мл, курячий, яловичий, крілячий, індичий, який є
спеції на вибір, часник 3-4 зубці (я дрібно січу на дошці, не люблю давлений)
Спочатку готується начинка
М'ясо порізати дрібними кубиками, не більше 1см, підсмажити бажано в чавунній посудині. В мене казанок.можна на смальці, можна на олії. Олія добра тим, що втягує аромати з прянощів і передає їх м'ясу.
Коли підрум'яниться, додати цибулю. Як цибуля стане прозора, додати моркву, я люблю соломкою і гриби. Білі сушені треба попередньо замочити, печериці просто порізати, якісь інші попередньо проварити. (Можна обійтися і без грибів)
Тушити, постійно помішуючи щоб випарувалася волога з грибів.
Додати часник і спеції. Я даю чорний перець, базилік, майоран. Буквально чуть притрушую. Спеції як витончені парфуми, повинні тільки відтіняти і підкреслювати природній аромат.
Додати ложку муки і бульон. Тушити годину-півтори, до повної готовності м'яса.
Поки начинка трошки вистигне, готуємо дерун
штук 6 картоплин
1 яйце
мука 2 ст ложки
цибулина середня, можна велика
часник 3-4 зубці, січений, давлений, як кому смакує
сметана 100мл
сіль, перець
Швидко натерти картоплю і цибулю і негайно додати сметану, тоді дерун буде білий.
додати решту, добре вимішати. Викласти тонко на всю пательню.
Смажити на олії, до готовності.
Викласти на тарілку, на одну половину покласти начинку, другою накрити.
Зверху полити сметаною, притрусити кропом.
Смачного!