Сало - " п"ятихвилинка". Залишки обрізків сала або так тонке сало, нарізати смужками шириною приблизно 4 см.та в довжину - висота скляної банки 0.5 л.
На 1 л.води стопка солі . Довести до кипіння . Сало покласти в киплячу воду. Коли розсіл із салом в каструлі почне закіпати - починаємо відрахунок. Це може бути від 5 до 10 хв. Взалежності від товщини сала та способу відгодівлі. Так без преміксів та добряче просмалене сало треба "варити " до 5 хв. Бо буде надто мягким.
Стерелізовані скляні банки
Переглянути вкладення 657251
Переглянути вкладення 657253
по швидкому заповнюємо щільно шматками сала. Заливаємо розсолом у якому відварювалось сало. Накриваємо кришками і закручуємо ключем "для консервації". Даємо охолонути і в льох на зберігання. Або в інше холодне приміщення чи холодильник.
Можна в розсіл добавити спеції - перець горошком.лаврового листа. Як кому до вподоби.
Таким же чином можна приготувати сало "бочок" з лушпинням цибулі для кольору. Вийде щось схоже на вуджену свинину.