Сезон охоты на пушного зверя 2019/2020

Статус
Закрита.

Mazaj 2018

Слідопит
Всех добытчиков с полем! Смотрю и завидую по белому. У меня пять охот и не единого выстрела. С зайцем все очень плохо. Проходнаяк в угодьях сумасшедший. Раенный УООР как всегда прокачал через угодья всю область. Знаете и руки опускаются что-то делать. Хотели зайчих на весну прикупить, но наверное притормозим. Такой подход явно не интересен. Такой плохой охоты как в этом году, ещё не было никогда.
 
Останнє редагування:

василь довжик

Слідопит
Прийшла календарна зима. Справжня, холодна, з снігом та хуртовинами на сьогодні 5 січня 2020 року.
Метеорологи вчора, завчасно попередили про погіршення погодних умов в західних областях України, надавши 1 рівень небезпеки.
"Охота, пуще неволи" і я поринув у негоду, за внутрішнім покликом, власної душі. Це велика сила.
Заклавши набої до рушниці, я закинув рюкзак з провізією та термосом гарячого чаю за плечі, та подався в засніжені білі поля.
Холодний вітер, здіймав куряву снігу по переду мене, змусив мене одягнути на голову - капишона, і так було мені затишніше.
Йти проти вітру, який дув із заходу, було неможливо. Сніг засікав очі, розгледіти щось попереду себе, я не міг , стояла біла стіна, тому єдиний вихід, це йти - за вітром.
Обираю свій маршрут, і намічаю одну ділянку поля, де завжди жили зайці, із року в рік, на тих самих місцях.
Крім п'яти «основних» відчуттів людини : зору, слуху, нюху, дотику і смаку, моє "шосте відчуття" мені підказувало, що на тому полі, має бути заєць, і він завжди там, проживав.
Я рушив в напрямок наміченого оком ділянки, зораного поля.
Колючий вітер ніс по землі снігові клапті поземки, і вони диміли навкруги мене, засипавши видрукувані на снігу, мої сліди позаду.
Я зупинився, від побаченого, та у мене йокнуло серце. Прямо, переді мною, я бачу зірвавшого з льожки зайця, і досить великого.
Відстань між нами, не дозволяла мені зробити постріл. П`ятдесят метрів було добрих, до цілі.
Я до болі очей вдивлявся, як в сніговій куряві, зникає силует, такого красеня.
Підійшовши ближче, я довго розглядував його льожку, ще теплу та вологу, в якій ще хвилину тому, він сидів.
Не підпустив мене на постріл зайчик, тому що складні погодні умови, не давали йому, відпочити, а мені підійти до нього.
Зробивши фото, я пішов далі шукати своє мисливське щастя, в цьому сезоні на хутряного звіра, яке добігає вже кінця.
Але, надихавшись добре зимовим холодним повітрям, та пройшовши добрі кілометри тяжкої ходьби, я більше нічого не бачив.
Залишився, ще один крайній вихід на зайця - 12 січня і на цьому полювання закрите, сезону 2019/2020 рік.
За всі попередні мої виходи на зайця в цьому сезоні, результати наступні - НІ ЖОДНОГО ПОСТРІЛУ. НІ ЖОДНОГО ТРОФЕЮ.
Такі результати не тільки в мене, а у більшості наших мисливців.
Угіддя, на яких я полюю останніми роками, я не змінюю на інші.
Тому що, чисельність зайця у нас, катастрофічно знизилась, та йти мені шукати далі, і добувати останнє - який сенс ?
А де подівся заєць ? Відповім - зайця вибили начисто, і його залишилось - одиниці.
Лупили всі, і свої, і чужі мисливці, які приїзджали бригадами по 8 - 10 чоловік на полювання з мисливськими собаками, з інших районів та областей.
Браконьєри теж "допомогли" із зайцем, добре поповнивши свої сімейні продовольчі запаси. Протоколів, як завжди, ні жодного.
А тепер настав час зробити висновки - сплата внесків до УТМР, та продаж відстрілочних карток на хутрового звіра, при такому вкрай критичному наявності зайця в угіддях, це - справедливо по відношенні до нас мисливців ?
Я думаю що - ні, і багато із нас так думають.
Тому, вихід один - провести збори мисливців після закриття сезону, і кожен нехай скаже про результати своїх полювань, і що робимо далі ?
Зброю в сейф і сидимо вдома, або ж щось змінюємо, та міняємо, і бажано не на словах, а на ділі.
Ні пуху - ні пера. З Новим роком та Різдвом. З Повагою.


Переглянути вкладення 540228 Переглянути вкладення 540230 Переглянути вкладення 540232 Переглянути вкладення 540233 Переглянути вкладення 540235 Переглянути вкладення 540237
Які нахер збори???Що вони дадуть???Холоп попі...ть і розвернеться!!! Аграрії касу кинуть куди треба!
УТМР це кончана зграя недоумків!Не в рахунок простих мисливців!
Прогноз такий.Підняття ціни за послуги відпаде чи мало мисливців.І хто буде охороняти в такий скрутний час для їх голів утмр???Так що це Печалька і на довго!
В нас раніше поля не сіяли.Було зайця навіть при тому,що був великий пресінг з фарами!
Сьогодні пройшлись в трьох стильки скільки я ні коли не ходив і нуль.Лисиць повно!!!Ворони теж достатньо.А ще й лелек розвелося досить таки багато.Можливо хто не знає як лелека нищить зайченят,то будьте в курсі.Зустрілись сьогодні з колективом з п'яти осіб.Мисливці зі стажем.Один вже 30 років стажу,так говорить такого ще за моєї пам'яті не було.
Так,що це не тільки мисливська галузь западає а й вся Україна,завдяки бездіяльності нас і на руку виблядкам при кориті!!!
 
Які нахер збори???Що вони дадуть???Холоп попі...ть і розвернеться!!! Аграрії касу кинуть куди треба!
УТМР це кончана зграя недоумків!Не в рахунок простих мисливців!
Прогноз такий.Підняття ціни за послуги відпаде чи мало мисливців.І хто буде охороняти в такий скрутний час для їх голів утмр???Так що це Печалька і на довго!
В нас раніше поля не сіяли.Було зайця навіть при тому,що був великий пресінг з фарами!
Сьогодні пройшлись в трьох стильки скільки я ні коли не ходив і нуль.Лисиць повно!!!Ворони теж достатньо.А ще й лелек розвелося досить таки багато.Можливо хто не знає як лелека нищить зайченят,то будьте в курсі.Зустрілись сьогодні з колективом з п'яти осіб.Мисливці зі стажем.Один вже 30 років стажу,так говорить такого ще за моєї пам'яті не було.
Так,що це не тільки мисливська галузь западає а й вся Україна,завдяки бездіяльності нас і на руку виблядкам при кориті!!!
В лютому 2020 виповниться 32 роки моєму офіційному мисливському стажу.
Те, що було раніше - не повернеться вже ніколи.
А от останні 3-4 роки порівняти таки можливо!
Так от - 3 роки тому було більше зайця, ніж останні два. Але цей рік точно така кількість зайця у угіддях, як і у минулому. Це Полтавщина та більшою мірою Полтавський район.
Майже всі виходи намагаємось виїздити транспортом загального користування - і не прив'язуємось до машини, і водій має змогу з усіма разом відзначити добутого звіра. )))
Проходимо близько 20 кілометрів, група з 3 осіб. Усі мають стаж від 20 років та вік 40-48 років.
Пишу для того, що все ж таки дані об'єктивні.
Такі от справи в нашому господарстві.
І не можу сказати, що все об'їзжено тими виродками-фарщиками. Ні, не так і багато.
Тому, вважаю - головна біда - агрохімія та ворони-коти-собаки.
 

Вова!!!

Снайпер
За два дня ни единого подъёма ! Тропы под сёлами в полметра , утоптаные ! Где он есть ??? Чи нам пороблено ?!!!;):D Сосед со своей компанией в соседнем районе на 7 человек за 2 дна больше 20 подъемов !!! Ну с результативностью у них плоховато :confused::) , горилка сЦука на стороне зайцев , помогает как может !:):D Всех с полем кто добыл !;):) Всех с наступающим Рождеством !:)
 

Копатыч

Зброяр
И мы, вчера, "не много" :eek::confused::mad::mad: походили ......
видели 9, подняли 6 ....., на 100 % выстреле, были 2, которые благополучно, отделавшись "испугом" убежали :oops::oops:, остальные поднимались " ЗА" пределами выстрела. Мелкий, противный дождик, не давал зайке "спать" и тот был постоянно на стреме :D:D:D:D.
Свежим воздухом - подышали, удовольствие - получили, зайку - видели, шанс - был ...., довольные, уставшие поехали домой.
вывод ..... зайка - ЕСТЬ :rolleyes::rolleyes::rolleyes::):):):):p:p:p:p:p, нормальной погоды - НЕТ .....:(:(:(:confused::confused::confused::confused::cool::cool::cool::cool::mad::mad::mad::mad:
но мы, не унываем, еще 2 выхода :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
 

Visioner

Слідопит
И еще, много развелось бродячих собак. Куда не пойдешь, зграями бегают по всех посадках. Раньше при СССР проводили отстрел таких собак в охотничьих угодьях. Сейчас нельзя, законом запрещено.
Добрый день коллега.
Вы не те Законы читаете, БЗ- наше все.;)
 

Юрий_84

Мисливець
Результат недільного полювання -в суботу зайця навідь не бачили.
Ходили в трьох плюс дратхар. Першого один з товаришів добув ще на світанку прям біля машини коли ми пішли заходити на номера -зайцюра прибіг до нього сам певно ми підняли поки заходили -від селфі товариш відмовився. Далі на протязі години собака підняла трьох зайців і по жодному з них не стріляли !!! місця підйому були не логічні ми ходили по релі та зарозших мочарах а собака піднімала то в клаптику низької стерні де навідь всіх мешей видно то під кладовищем теж в міленьких бур"янцях (кладовище ми обходили і стріляти зрозуміло ніхто і не думав).
Наступного зайця підняв я в єдиному городі з полеглою травою піднявся метрів за 20 стріляв +-40 м. (розпочинив нову рушницю :cool:) зацюра справді великой і жирнючий 5,4 кг. давно таких не бачив !.
По обіді сталось те що зіпсувало настрій на весь день, підходили ми до стирти влаштуватись на привал поки ми вмощувались наш чотирилапий помічник заліз на стирту і підняв коростяного лиса -лисого та в язвах повністю ! знищити лиса недала змоги собака яка його постійно наздоганяла і починалась візня, потім лис попрямував в наряку села десь за км. від нас собака за лисом а ми звісно за ними -по релі із криками "фу" і звуками на букву "є".Відірвався цей коростяний шкідник в мочарі під самим село в такому місці ми влаштовувати облаву не ризикнули, невеликий мочар підходив впритул до люцких хат -повідомили місцевих мисливців.
До кіця дня пес підняв ще двох зайців одного на обочені польової дороги коли ми йшли гуртом з рушницями на плечах :) другого в посадці де один з колег благополучно змазав :D.
За весь день підняли СІМ ЗАЙЦІВ !!! -це найкращий результат за остані два роки маємо надію що такий результат буде не рідкість.

Всім ні пуха.
 

Вкладення

gordijchuk@

Новачок
Ну у нас коз к примеру нет. Года три уже не видел.
Сегодня правда встретили на поле следы выводка кабасиков но это не надолго (зачистят).
По доступності і азарту заєць на порядок кращий трофей,тому я б "обмінявся" ))))
 

Dedushka

Снайпер
С Нового года меньше стали видеть на полях охотников. Уже многие задумываются с УТМР перейти в лесхоз охот. хозяйства . Поэтому взносы не заплатили. Без уплаты взносов на январь не выдают отстрелочную карточку. Точнее не продают. По Сумской обл . 800 гр. взносы, трудоучастие будет 200 гр. и + стоимости отстрелок еще не известны. Судя по отчетах многие выходы на охоту по областях Украины ( холостые.) , одна прогулка по свежему воздуху. :( . Охота должна приносить удовольствие хотя-бы даже от увиденного зверя. А прогуляться можно и по асфальтированной дорожке. :)
 
Вообщем в субботу как и писал были на охоте.
Охотились до 12.00. Потом уже энтузиазм пропал.
Зайца нет. Даже собакен был разочарован. Лиса выгнали, но далеко.
Но хорош лис был. Хвостяра ... Ну ушел... Не пришло ему еще время.
А по зайке разочарование. И траву топтали и пахоту и озимку... Ноль!!! Ни единого подъема.
Но тем не менее. Все равно удовольствие получили. Натоптались от души.
Всех с наступающим Рождеством!!!
С Ув!!!
 

VS1975

Снайпер
С Нового года меньше стали видеть на полях охотников. Уже многие задумываются с УТМР перейти в лесхоз охот. хозяйства . Поэтому взносы не заплатили. Без уплаты взносов на январь не выдают отстрелочную карточку. Точнее не продают. По Сумской обл . 800 гр. взносы, трудоучастие будет 200 гр. и + стоимости отстрелок еще не известны. Судя по отчетах многие выходы на охоту по областях Украины ( холостые.) , одна прогулка по свежему воздуху. :( . Охота должна приносить удовольствие хотя-бы даже от увиденного зверя. А прогуляться можно и по асфальтированной дорожке. :)
Повністю з Вами згодний. Судячи по звітах, УТМР працює тільки у Запорізькій області та прилеглих до неї. Наша область, на жаль, тільки збиває гроші.
 

Просто охотник

Мисливець
Повністю з Вами згодний. Судячи по звітах, УТМР працює тільки у Запорізькій області та прилеглих до неї. Наша область, на жаль, тільки збиває гроші.
:(к сожалению у нас тоже не очень хорошо работает.
Ранее по коллективам писал где все добыли зайца. Первый и второй Лесхоз, далее Чох, потом Уоор.
Лесхоз и Уоор егерей почти не всречаю.
Больше всего контроля в частном, контроль на себя взял крупный фермер по сути и договорился с организацией охот хозяйства, фарщики боятся ездить, посадки не пилят, но все больше начинает включать царька сказал хватит охотиться значит хватит или вот это начальство приедит и будет ходить и стрелять что хочет.
Как по мне выскакиваем пока только из за благоприятных условий.
 
Статус
Закрита.
Зверху