Триколірна Фінська Гонча \ Суоменайокойра (Фінляндія)

vadim69

Мисливець
Триколірна Фінська Гонча Альтернативні назви породи: Фінська Гонча, Суоменайокойра Країна походження: Фінляндія Територія: Європа Комерційна інформація: Триколірна Фінська Гонча на дошці оголошень Група FCI: Група 6: Гончі та близькі породи Секція FCI: Секція 1: Гончі Підсекція: 1.2 Середні № стандарту FCI: 51 Дата прийняття стандарту: 1997-07-17 CACIB: * Робочі випробування: * Системи, що визнали породу: FCI Призначення породи: Мисливські собаки.

ФІНСЬКА ГІНЧА (Finnish Hound), порода мисливських гончаків собак. Виведена у Фінляндії на початку 19 століття ювеліром Таммеліном схрещуванням англійських, німецьких, швейцарських та скандинавських гончаків для полювання на лисицю, зайця, лося та рисі. Широко поширена в багатьох скандинавських країнах, окремі екземпляри є в Росії та країнах Балтії. Струнка, красива, високонога собака. Висота в загривку 51-61 см, вага стандартом не регламентується. Голова подовжена, морда довга, квадратного обрізу. Мочка носа чорна, широка, з добре розвиненими ніздрями. Вуха довгі, висячі, високо поставлені. Розумний погляд. Хвіст довгий, поставлений досить високо, не закинутий на спину. Вовна коротка, прилегла. Забарвлення темно-руде з чорним чепраком та білими мітками на горлі, грудях, на нижній третині кінцівок та на кінці хвоста. Спокійний, прив'язливий, але мало слухняний собака. Потрібні фізичні навантаження.
Характер Триколірна Фінська Гонча Фінська Гонча дружелюбна, спокійна і не агресивна, енергійна в полюванні, використовується як мисливський собака на зайця та лисицю, йде запахом. Любить полювання у важких умовах. Працює самостійно, це універсальний загінник, переслідує видобуток із пристрасним гавканням. Переконайтеся, що ви стали цьому собаці твердим, впевненим лідером, щоб не виникли проблеми з її поведінкою надалі. З цим собакою дуже важливо правильно спілкуватися. Вага та зростання дорослих Триколірна Фінська Гонча Висота в загривку: 52-61 см. Вага: 20-25 кг. Умови утримання Триколірна Фінська Гонча: Так як це мисливська собака, то їй необхідно багато простору для руху та активні тривалі фізичні навантаження. З огляду на це, купити фінську гончу для утримання у квартирі не найкраща ідея. Однак якщо ви готові щодня з нею багато і активно гуляти, щоб вона могла досхочу набігатися, тоді і в міській квартирі цієї гончої буде комфортно. Крім тривалих прогулянок, необхідно вичісувати щетинною щіткою шерсть у цуценят фінських гончих. Часте миття для цих собак не є обов'язковим. На фото фінських гончих видно, яка у неї блискуча і гладка шерсть. Що б шерсть і залишалася такою ж блискучою, необхідно періодично протирати собаку вологим чистим рушником, а краще шматком чистої замшевої тканини. Також необхідно регулярно для профілактики оглядати вуха у цуценят фінських гончих. Викликано це тим, що ця порода має невелику схильність до вушних захворювань, як, втім, і в багатьох інших собак з висячими вухами. Тренування Триколірна Фінська Гонча: Це енергійний робочий собака з величезною витривалістю. Їх необхідно виводити на тривалі прогулянки, де собака йде поруч або за людиною, приймаючи його лідерство. Також вони повинні мати можливість побігати досхочу без повідця на безпечній території. Тривалість життя Триколірна Фінська Гонча: Близько 12 років.
 
Зверху