Як навести порядок в лісі

Статус
Закрита.

andrelam

Новачок
Вітання всім користувачам та дописувачам. Прошу поради, як правильно захистити інтереси мисливців, не порушуючи закон. Території нашого низового колективу в більшості розміщені на землях, в минулому колгоспних лісів, а зараз незрозуміло чи державної чи приватної фірми користувача. Територію обслуговують два лісники. На цих теритріях випасають худобу (корів та кіз) жителі нашого села (до яких у нас претензій нема) та приватники, які випасають овець та кіз. Випас овець та кіз вони здіюснюють без наявності дозвільних документів, а саме лісового квитка, з великою кількістю собак, без будь яких обмежень в території ( тобто на всій площі угідь якими ми користуємося) та без обмежень в часі (практично цілий рік). В результаті вся наша робота по влаштуванню солонців, підкормочних площадок та годівниць зводиться нанівець. Дичина розлякується неконтрольованими собаками та покидає територію. На наші неодноразові звернення лісники відповідають, що до їх компетенції контроль за випасом худоби не входить, бо їхня справа слідкувати за вирубкою дерев, а місцева влада також не має бажання втручатися. щоб захистити наші інтереси. А тому прошу поради, що робити в даній ситуації.
 

boroda1977

Мисливець
Добрый день!!!
А что егеря говорят ???
Почему не отстреливают собак ???
 

PinchukMP

ветеран форуму
надійна команда
Почему не отстреливают собак ???
Наверное потому что собаки находятся в непосредственной близости к хозяевам, а потом поди докажи что ты не верблюд. Ведь они первыми побегут заявы строчить что стреляли,да еще укажут что целились вообще в них а попали по собаке.
 

andrelam

Новачок
Єгерів у лісі ми ще не бачили , і я повністю згоден з п. Пінчуком, по відстрілу ситуація така-ж.
 

boroda1977

Мисливець
согласен.
в данной ситуации разгон собакам дать сложно будет...
Вы знаете обратитесь к форумчанину Яковлев В.А.
он подскажет что делать.
С Ув!!!!
 

PinchukMP

ветеран форуму
надійна команда
Тут ще є така "заковика" як буква закона! А там чітко написано "З собаками мисливських порід",так що єгерь по суті навіть і штрафувати не може. Єдине,якщо на собаці нема нашийника або інших ... то він може сказати що її було прийнято за бродячу собаку яка підлягає відстрілу.Та і тут не все так просто. От же треба якось домовлятись,або діяти... Але дуже обережно і дуже акуратно ;)
 

andrelam

Новачок
Я радий, що тема не зацікавила багатьох форумчан, бо це значить, що такої проблеми в них нема. На жаль у нас вона дуже актуальна, а шляхів її вирішення поки що не видно . По моєму вирішувати цю проблему повинно впершу чергу керівництво УТМР, бо теоретично ми арендуємо угіддя, на яких крім нас ще дуже багато хазяів. а на їх діяльність, що часто наносить шкоду нашій, ми впливу не маємо ніякого.
 
Статус
Закрита.
Зверху