21 червня 2023 року Круглий стіл щодо мисливства

Yura_83

Moderator
Команда форуму
Мисливці почали діяти

Мисливська галузь нині практично паралізована. Велика частина мисливців і єгерів на фронті. Власну техніку мисливські господарства передають збройним силам. Полювання заборонено всією територією України, що зупинило фінансове надходження в мисливську галузь від цього виду діяльності. Все це повністю знекровило галузь – не має коштів на утримання співробітників господарств, у тому числі єгерської служби, на охорону та відтворення диких тварин, на оплату за користування мисливськими угіддями тощо.

Деяким господарствам ще вдається триматись завдяки членським і добровільним внескам, кількість яких в останній рік зменшилась більше, ніж у два рази. Де хто з користувачів закриває дірки у бюджеті своїми останніми власними заощадженнями, але все це має межу, тому мисливське господарство України опинилась на межі економічної прірви і колапсу.

Настав час діяти, адже зволікання і очікування кращих часів призведе до незворотних процесів у мисливській галузі. Потрібні зміни, потрібна підтримка держави, потрібні пошуки виходу із ситуації.

За для цього було ініційовано проведення Всеукраїнського круглого столу «Проблемні питання ведення мисливського господарства та перспективи його розвитку в країні в умовах воєнного стану».

Захід відбувся 21 червня 2023 року в Києві (ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП) на якому було присутньої кілька десятків фахівців і науковців з мисливського господарства, а ще близько пів сотні доєдналось у режимі онлайн-відеоконференції.

Основними доповідачами про ситуацію у мисливській галузі були: Юрій Марчук (Товариство лісівників країни, НУБіП), Михайло Томахін (Держлісагентство), Віктор Червоний (Всеураїнська асоціація мисливців та користувачів мисливських угідь), Микола Скорий (ВР УТМР), Михайло Казимир (Львівський облцентр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді), Іван Делеган (Національний лісотехнічний університет), Олександр Рєвнівцев (ФАО), Валерій Домнич (Запорізький національний університет), Анатолій Голубченко (ФМСУ), Микола Чиколай (Коростишівська районна організація УТМР), Юрій Ткачук (Чернівецька облорганізація УТМР), Роман Ступчук (ТОВ «Фенікс-2017»), Анатолій Волох (Таврійський державний агротехнологічний університет).

На Круглому столі піднімалось багато проблемних питань, підготовлено Звернення до Президента, Прем’єр-міністра, Верховної Ради України, розроблено Стратегію розвитку мисливського господарства до 2030 року, яку позитивно оцінила Федерація мисливських і природоохоронних асоціацій Європейського Союзу (FACE).

Про найцікавіше та найголовніше з Всеукраїнського круглого столу читайте в наступних наших дописах.

Підготував Роман НОВІКОВ
FB_IMG_1687451206535.jpg
FB_IMG_1687451194960.jpg
FB_IMG_1687451185033.jpg
FB_IMG_1687451178915.jpg
FB_IMG_1687451170715.jpg
 
  • Like
Reactions: DVV

Yura_83

Moderator
Команда форуму
Колеги! А в мене в одного виникає така думка, а чому всі чекали, а ж поки почнеться війна , щоб формувати круглі столи біля полювання. Нам типу треба якогось сильного стресу щоб почати щось робити .
 
Зверху