Ще один перЕпис. Морський окунь запечений з овочами.
Підозрюю що наш буде ще смачніший, але наразі не наловив.
Вибачайте що трохи складний, люблю багатство смаку.
Інгридієнти перелічувати не буду, дивіться фото. Не важу, не міряю, суцільна інтуїція. Все приблизно.
Маринад:
Соєвий соус 5-6 ложок.
Перець горошком підсушую на сухій пательні і мелю, краще розтовкти в ступці, але моя поїхала до сина. Горошин 10.
Відкрив для себе нову спецію - зірА (кумін), приблизно стільки як перцю.
Можна дати 2-3 лаврових листки, я більше люблю сушений розмарин. Ще так само як перцю.
Сухе біле вино -100мл
Сік 1/4 лимона
Рибу натираю спеціями з сіллю і в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч. час від часу поливаю маринадом.
Рибу чищу, видаляю чорну плівку.
Рибу обсмажую на кукурудзяній муці З кожного боку по 3 хвилини на великій кількості олії. Вогонь має бути достатнім щоб риба зарум'янилася, але не надто великим шоб шкіра не підгоріла, або не відстала. Помідори на 20 сек в окріп, знімаю шкіру, ріжу тонкими пластинками, мм5. Цибулі багато не буває
, нарізаю кільцями повну пательню, обсмажую, шоби тільки почала золотитися.
В форму для випікання викладаю половину помідор, потім перцю, часнику, присипаю зеленню і часником. Зверху половину цибулі. На цю "постіль" рибу, маринад ще не виливаю.
На рибу зверху, а не збоку! решту цибулі, потім зелень, часник, перець і нарешті помідори.
Запікаю при 180 град 40хв. Якщо менше, перець не пропечеться, більше - буде каша на шкірці, а так якраз хрусткий і не сирий. Через 10хв поливаю маринадом, чуть чуть тідьки щоб зволожити овочі, інакше згорять. Далі овочі пустять сік і що 5-7хв поливаю тим соком.
Готово, смачного!
Якщо залишився сухарик в пляшці, його можна використати як гарнір