Буська РО УТМР

Мисливці Буського УТМРу випустили більше 70 фазанів у природне середовище.
Сьогодні на території районної організації Буського товариства мисливців та рибалок, неподалік Куткора відбулося незвичайна подія. Мисливці Буського УТМРу випустили більше 70 фазанів у природне середовище. Напередодні про цю подію, журналістам Буського радіо повідомив голова РО “Буський УТМР” Ігор Чуба.
Мисливці цих фазанів придбали за власні кошти, в одному з Івано-Франківських господарств. Місцевий мисливець Василь Андрейченко розповів, що на Куткірських землях на цього птаха полювали ще за часів панування Речі Посполитої. Згодом, у зв”язку з розвитком аграрництва та активним приростом хижих звірів, зокрема лиса, фазан зник з цих угідь. У наш час місцеві мисливці спільно з керівництвом УТМРу виріши відновити популяцію цього птаха на своїх теренах. На Львівщині найближча локація, де можна полювати на фазана це угіддя, що межують із польським кордоном поблизу міста Шкло.
Керівник мисливського господарства Ігор Чуба зазначив, що це не остання акція приживлення фазана на своїх угіддях. Заплановано придбати ще кілька десятків пар цього року і більше сотні, вже наступного. “Мисливець не той, хто вміє цілити з рушниці. Мисливець той, хто любить природу і робить для довкілля корисні і добрі справи”, – підсумовує нашу розмову Ігор Чуба.
Мисливці закликають громаду та фермерські господарства з цих територій оберігати та шанобливо ставитися цього птаха, тоді популяція фазана зможе збільшитися. Поки що доглядатимуть за цими птахами самі ж мисливці, вони пильнуватимуть за хижаками та браконьєрами, щоб особини вдало перезимували та навесні змогли вивести нове потомство.
Джерело: Буське Радіо
 

Вкладення

Зверху