Допомога захистникам від місцевих громад

Степанович 2

Снайпер
Всього місто над Латорицею скерувало захисникам 678 млн.

Про це повідомив у себе в телеграм-каналі мер міста Мукачева Андрій Балога.
"В тому числі 80 млн. отримала 128-а окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада. 15 млн. прикордонники. 15 млн. бійці Нацгвардії. Майже стільки ж спрямували для облаштувань військових містечок. 26 млн. виділили для військового шпиталю", - написав Андрій Балога.
Спрямували гроші й для тероборони, рятувальників та інших військових частин.
З початку повномасштабного вторгнення Мукачево спрямувало на підтримку захисників понад 678 млн. гривен
 

Степанович 2

Снайпер
Мукачево виділило майже 40 млн. на підтримку прикордонників
Мукачево виділило майже 40 млн. на підтримку прикордонників

Неділя, 30.04.2023 | 14:32133 0
Про це повідомляють у Мукачівській міській раді.

Таку суму спрямувала громада Мукачева для підтримки прикордонникам з початку повномасштабної війни.
Минулоріч з міського бюджету виділили 24,5 млн. цьогоріч – вже 15.
"Сьогодні відзначається День прикордонника України. Щиро вітаємо захисників", - повідомили у міській раді.
 

Степанович 2

Снайпер
Узагальнено, допомога від громади Мукачево.
Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення ворога громада Мукачева мобілізує ресурси на підтримку наших захисників.

  • 935 млн. – таку суму вже виділено з міського бюджету для війська.
  • 527 млн. отримала 128-а окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада
  • 144 млн. 3-тя окрема штурмова бригада ( полк «Азов»)
  • 51 млн. передбачено для тероборони
  • 40 млн. для прикордонників
  • 10 млн. для рятувальників
  • 37 млн. буде виділено для військового шпиталю
  • 26 млн. для облаштування військового містечка
  • 24 млн. для бійців Нацгварді
Спрямували гроші й для інших військових частин.
 

Степанович 2

Снайпер
Комусь припадає до душі ласий шматок бюджету місцевих громад.
Сама успішна реформа - децентралізація може бути похирена, напевно, великим нашим "фінансистом", по моєму його прізвище гетьманцев чи щось подібне.

Незабаром парламент уже вдруге буде ухвалювати державний бюджет в умовах повномасштабної війни. У всіх владних кабінетах відбувається активна підготовка основного фінансового документа, за яким житиме наша країна весь наступний рік.

Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький в колонці "Економічної правди", міністерство фінансів України запропонувало нововведення, яке суттєво погіршить стан місцевих бюджетів. Планується повністю забрати у місцевих громад податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) з грошового забезпечення військовослужбовців та правоохоронців. Усе – заради посилення обороноздатності країни.
Безперечно, хороший намір! Але чи хтось прораховував, що таке рішення може призвести до фатальних наслідків для життя територіальних громад? Чи хтось прорахував ті мільярди допомоги, які громади надають військовим?
Керівників громад новина про ПДФО, звісно, застала зненацька. Не зрозуміло, для чого необхідно у такий важкий час похитнути основу кожної сильної країни – фінансово спроможну і стабільну територіальну громаду.
Саме податок на доходи фізичних осіб формував левову частку доходів місцевих бюджетів, зокрема територіальних громад. В останні роки здійснено один з основних елементів реформи децентралізації – посилення самостійності та фінансової незалежності органів місцевого самоврядування.
За різними підрахунками, завдяки цій реформі, яку називають найуспішнішою, бюджети територіальних громад зібрали від 5% до 120% більше місцевих податків, і громади стали витрачати їх на власні потреби.

Ми всі бачили, як змінились наші села й містечка. З’явилась мотивація працювати на результат, залучаючи новий бізнес, створювати нові робочі місця і, відповідно, збільшувати податкові надходження.
Близько 60% власних доходів становлять надходження від ПДФО. Гроші громадам на місцях! Чи не під таким гаслом відбувалась децентралізація? Що ж тепер чекає на громади?
Щоб зрозуміти масштаб проблеми, необхідно з’ясувати, у чому ж полягає механізм вирівнювання. У результаті впровадження реформи децентралізації місцеві бюджети почали отримувати безпосередньо більше фінансового ресурсу.
Але попри це деякі громади через об’єктивні причини не можуть забезпечити фінансування своїх потреб за рахунок зароблених коштів і потребують допомоги. Це – депресивні території, гірські чи малозаселені територіальні громади. Тому держава передбачила механізм, який дозволяє надавати додатковий фінансовий ресурс таким місцевим бюджетам, тобто горизонтальне вирівнювання податкоспроможності.
Його особливість полягає в тому, що необхідні для бюджетів “слабших” громад кошти отримуються за рахунок бюджетів більш “багатих”. Вирівнювання здійснюють шляхом вилучення до державного бюджету ресурсу з багатших місцевих бюджетів (реверсна дотація) для надання їх у вигляді базової дотації біднішим місцевим бюджетам. Тобто, механізм вже є, і він успішно протестований роками.

Такі “маніпуляції” всередині чи наприкінці поточного року створюють дисбаланс у відповідних місцевих бюджетах. І на це точно Мінфін чи інше відомство мали б звернути увагу та якось “зарегулювати”.
Насамкінець хочу наголосити, що питання ефективності та пріоритетності використання громадами коштів ПДФО військових, звісно, треба розглядати. Неприпустимо під час війни витрачати кошти на другорядні речі, які можуть наразі почекати. Першочерговою є забезпечення нашої перемоги і підтримка ЗСУ.
Але питання ПДФО – це не лише бруківка чи дороги. Питання ПДФО – це освіта, безпека, медицина, тобто елементарне соціальне забезпечення та створення умов для життя мешканців громад. І під час прийняття тих чи інших змін до законодавчих та нормативно-правових актів має бути об’єктивний та справедливий розподіл фінансового ресурсу між усіма місцевими бюджетами країни.
 

Степанович 2

Снайпер
Відбулось те про що писалось 07.09.23 р.
Результати такого "урізання" побачимо пізніше. Ясно одне, що децентралізація, в центрі прийняття рішень, стоїть комусь комком, от тобі і реформи по нашому.

Через зміни у законодавстві з бюджету Мукачева заберуть майже 250 млн (ВІДЕО)
Через зміни у законодавстві з бюджету Мукачева заберуть майже 250 млн (ВІДЕО)

Вівторок, 14.11.2023 | 11:46347 0
Ці кошти буде знято з єдиного казначейського рахунку до кінця року. Такі дані було озвучено на засіданні виконавчого комітету міської ради.


За словами міського голови Андрія Балоги, реально буде здійснено подвійне вилучення коштів.
Приблизно 150 млн. гривень планується вилучити з міського бюджету до державного, включаючи податки з доходів фізичних осіб, які сплачують військові, працівники поліції, ДСНС, СБУ, Нацгвардії, військової служби правопорядку та інших структур.
Додатково планується вилучити до 100 млн. гривень у вигляді реверсної дотації. Це кошти, які обов'язково передаються безповоротно з одного бюджету до іншого.
Міський голова прогнозує, що у наступному році через ці законодавчі ініціативи бюджет громади буде вдвічі меншим, ніж у поточному році.
Він також зауважив, що незважаючи на ці виклики, влада забезпечить стабільне функціонування громади як у цьому, так і у наступному роках.
 

Степанович 2

Снайпер
Про це у своєму-телеграм-каналі повідомив міський голова Мукачева Андрій Балога.

Сьогодні Мукачево на позачерговій сесії виділило 10 млн грн на дрони для 3-ої окремої штурмової бригади, яку ми всі знаємо як «Азов». Ворог під Авдіївкою лізе, як навіжений, і хлопцям треба допомогти їх зупинити", - йдеться у повідомленні міського голови.
Додамо, загалом з початку повномасштабного вторгнення Росії, громада Мукачева виділила на ЗСУ 1, 2 млрд грн.
 

Степанович 2

Снайпер
Четвер, 08.02.2024 | 12:56311 2
Відповідну програму сьогодні підтримали на сесії Мукачівської міської ради.

"Продовжуємо дбати про обороноздатність України: сьогодні виділили ще 100 мільйонів гривень для наших захисників! На сесії Мукачівською міською радою було схвалено 7 програм підтримки оборони та безпеки країни", - зазначив міський голова Андрій Балога у себе у телеграм-каналі.
Зокрема, спрямовано:
  • 60 мільйонів гривень для 3 штурмова бригада;
  • 23 мільйони гривень для облаштування військових об'єктів;
  • понад 8 мільйонів гривень підрозділу безпілотників "Птахи Мадяра";
  • 3,4 мільйона гривень для військового шпиталю;
  • 4 мільйона гривень для однієї з військових частин, де служать мукачівці. Ще понад 1 млн. - для силових структур.
"У цей критичний для України час, маємо робити все від нас залежне для перемоги над ворогом, який не полишає спроб окупації нашої держави", - зазначив міський голова.
 

Степанович 2

Снайпер
П'ятниця, 09.02.2024 | 09:5919 0
Мукачівська міська рада продовжує втілювати програми підтримки військовослужбовців.

Місто Мукачево активно підтримує воїнів та військовослужбовців, які потребують лікування та реабілітації. Сьогодні міська рада оголосила про виділення ще майже 6,5 мільйонів гривень на ці потреби.
Зокрема, зазначена сума складається з 3,5 мільйона гривень, яка спрямована на створення першого спеціалізованого реабілітаційного центру для захисників та захисниць у Мукачеві. Цей центр, що відповідає європейським стандартам, буде оснащений унікальним обладнанням та здатний надавати комплексну реабілітаційну допомогу бійцям.
Згідно з інформацією влади, центр матиме можливість приймати до 70 пацієнтів на добу, забезпечуючи їм відповідну медичну та психологічну підтримку.
Близько 3 мільйони гривень, будуть направлені на облаштування приміщень військового шпиталю для забезпечення воїнів якісними медичними послугами.
 

Степанович 2

Снайпер
івторок, 19.03.2024 | 13:06115 0
Мукачево залишається у числі одних із лідерів з виділення допомоги військовослужбовцям.

З першого дня широкомасштабної війни Мукачево спрямувало кожну четверту гривню бюджету громади на підтримку Збройних Сил України. За два роки вже виділено для захисників 1 млрд. 222 млн. гривень, пише міський голова Мукачева Андрій Балога у своєму телеграм-каналі.
  • 558 мільйонів гривень на потреби 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади;
  • 334 мільйони гривень для 3-ї окремої штурмової бригади
  • майже 85 мільйонів гривень на облаштування військових містечок;
  • понад 40 мільйонів гривень на військовий шпиталь;
  • 42,5 мільйонів гривень на Мукачівський прикордонний загін;
  • понад 30 мільйонів гривень на сили тероборони;
  • майже 25 мільйонів гривень на бійців Національної гвардії;
  • понад 12 мільйонів гривень для рятувальників;
  • понад 8 мільйонів гривень на підрозділ безпілотників "Птахи Мадяра".
Крім того, кошти також виділяються на інші військові та силові формування.
 

Степанович 2

Снайпер
Четвер, 28.03.2024 | 10:17158 1
Мукачево продовжує виділяти кошти на підтримку захисників та на заходи у сфері обороноздатності та безпеки країни.

Відповідне рішення було прийняте сьогодні на засіданні Мукачівської міської ради. Про це у себе ну телеграм-каналі написав міський голова Мукачева Андрій Балога.
"Сьогодні на сесії разом з депутатським корпусом спрямували для цього ще 40 млн.
  • 8 млн. – 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада
  • 15 млн. – 3 окрема штурмова бригада ( колишня назва полк «Азов»)
  • 17 млн. – для потреби оборони, в тому числі будівництва фортифікаційних споруд", - йдеться у повідомленні.
Додамо, з початку широкомасштабного вторгнення громада Мукачева вже виділила 1 млрд.222 млн. гривень
 

Степанович 2

Снайпер
У Мукачеві родинам загиблих Героїв та військовим нададуть майже 1 млн гривень
У Мукачеві родинам загиблих Героїв та військовим нададуть майже 1 млн гривень


Понеділок, 15.04.2024 | 11:2773 0
Відповідне рішення було ухвалено під час засідання Гуманітарної ради, яке провів сьогодні вранці.

Як пише у себе у телеграм-каналі міський голова Мукачева Андрій Балога, Троє сімей, які втратили своїх захисників у війні, отримають по 300 тисяч гривень кожна. 18 військовослужбовців отримають допомогу у розмірі 50 тисяч гривень кожен.
9 ветеранам війни буде надано по 10 тисяч гривень на ремонт житла.
"Кошти будуть виділені за рахунок міської Програми матеріальної підтримки ветеранів війни, сімей ветеранів та сімей загиблих", - йдеться у повідомленні міського голови.
 

Степанович 2

Снайпер
Четвер, 25.04.2024 | 10:3727 0
Сьогодні, на черговій сесії Мукачівської міської ради депутати спрямували 12,4 млн на придбання безпілотників для 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади та 3 окремої штурмової бригади («Азов»).

Як зазначають у міській раді, безпілотники закуплять для воїнів 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади та 3 окремої штурмової бригади («Азов»).
"З першого дня широкомасштабної війни Мукачево спрямувало майже кожну четверту гривню бюджету громади на підтримку Збройних Сил України.
За два роки вже виділено для захисників 1 млрд. 262 млн. гривень", - додають у міськраді.
 
Зверху