Ж/Ш Фокстер"єр

Натураліст

Новачок
Придбав собі песика фоксика ж/ш(26.04.14 р.н.). До цього не мав справ з вихованням мисливської собаки норника...Прохання підкажіть що і як робити, які стандартні помилки роблять початківці...?
 

ВТМС

Новачок
Починайте вчити слухняності, щоб песик ходив біля вас без повідка, слухав та чув вас. Читайте літературу, тут всьго не напишеш, та й ми не профі:)
 

Натураліст

Новачок
Дякую)Та стараюся све робити по літературі, але слово практиків ніколи не буде зайвим... Та ніби при прогулянках оглядається де я є, та і далеко не відходить...І в ногах не путається, тіт він мені подобається в цьому...
 

matros

Новачок
Я теж взяв цього року такогож цуценятка я вам би порадив дивитись за ним на прогулянках щоб він не їв все підряд бо може забити жулудок свого ледве відчухав якщо буде їсти землю давайте комплексні вітаміни до привівок бажано не гуляти по вулиці може підхопити якусь болячку перевірено на свому опиті,а так що можна ще сказати з двох місяців можна скубати,якщо небігае собака по асфальту потрібно підрізати ногті потрібно постійно чисати його питайте якщо ще щось цікавить чим зможу тим поможу з пв Олександр.
 

Натураліст

Новачок
Дякую Олександр.Нарешті знайшов того з ким можна поспілкуватися на цю тему) Мій теж їсть землю даю вітаміни, надіюся допоможе.він у мене вже 4 дні а все якось вяло відгукується на імя) і може я багато від нього зараз хочу, але щось зовсім не хоче гратися ну наприклад з мячем, що не дає змоги вчити апортувати...Може я вчому і торможу)) то вдячний буду за поправку
 

Bariboy

Мисливець
Натураліст;201847 сказав(ла):
Дякую Олександр.Нарешті знайшов того з ким можна поспілкуватися на цю тему) Мій теж їсть землю даю вітаміни, надіюся допоможе.він у мене вже 4 дні а все якось вяло відгукується на імя) і може я багато від нього зараз хочу, але щось зовсім не хоче гратися ну наприклад з мячем, що не дає змоги вчити апортувати...Може я вчому і торможу)) то вдячний буду за поправку
Пане Натураліст, а Ви в 2 місяці вже бігали за м`ячем???? На ім`я своє відгукувались???
Для початку купіть книжку про собак,а краще декілька, разів з 10-ть їх перечитайте, потусуйтесь по різних форумах,повчіться самі, а потім вже починайте вчити свого песика. І не жалійте на нього часу, будьте терплячі,не нервуйтесь, і тоді Ви дійсно отримаєте свого друга і помічника.
А взагалі запам`ятайте, що щеня бажано починати вчити десь після 6 місяців і до 1-го року, йще не зовсім пізно буде і до 2-х років.
Вся наука повинна бути у формі гри, щоб щеня граючись одночасно і навчалось.
Дорогу осягне той хто йде вперед.
Почніть спочатку із себе-при любій погоді вигулюйте свого песика, при любому настрої будьте стриманим по відношенню до свого вихованця, і головне терпіння і йще раз терпіння та наполегливість.
Якщо Вам немає часу, Ви стомлюєтесь і не можете приділити належної уваги для свого собаки то краще не мучте і його і себе, відпродайте його, або ж подаруйте тим хто буде ним займатись. Повірте так буде краще і йому і Вам.
Удачі.
 

Натураліст

Новачок
Та час, бажання і терпіння у мене є, а от знань і умінь виховання бракує...Я цього не приховую, стараюсь розпитувати чиати...ДЯКУЮ ВАМ ЗА ПОРАДУ
 

matros

Новачок
я вам скажу так що в 2 місяці це зарано вчити,я свого почав из 3 місяців наприклад сидіти коли даю щось добреньке заходжу в вольер і кажу сидіти дав кусочок так собака скоріше навчиця,це так завиграшки сильно братись ще рано як вам там уже писали в 3 місяці і тиждень він в мене знае сидіти лижати і місце. а на рахунок гри трошки почекайте собака ще не адаптувалась все буде добре
 

matros

Новачок
питайте чим зможу тим поможу в мене вже позавчора качку достав перший раз поплив
 

matros

Новачок
Дякую в три місяці
коли виїжаю на природу там по трошки привчаю до води і коло берега кидаю палку так щоб було трошки води
 

Натураліст

Новачок
а мій песик сам у першу прогулянку кинувся в річку і плавав як ніби проф плавець. а от подавати навіть на суші не особо пробує...ну та нічого все попереду)відпишитеся коли будете працювати по притравці на лиса.Добре?
 

DRATLUTSK

Новачок
Привіт натураліст.Головне зараз наводь контакт з песиком:більше гуляй,корми з рук(це дуже важливо).
1.Саме перше коли почнеш займатись дресурою,то собаку не корми(вона повина бути голодна-це дуже головне):тобто,корми під час дресури(наприклад сосиска варена чи щось друге ,що він полюбляє),а потім даєш їсти після заняття,якщо він не доїв своєї норми .І так само вечері перед тим як маєш його кормити,то позаймайся з ним можна не довго,але якусь команду відточи.Якщо він їсть сухий корм,то краще всю норму яку даєш йому використати при дресеруванні,тобто поєднуєш його сніданок з натаскою.
2.Спочатку відпрацюй команду до мене тим більше що він погано реагую на своє їмя.Робиш так:говориш його їмя голосно та виразно і команду "до мене"можеш присісти коли собака не реагує,похлопати руками тобто привернути собаку на себе.І тоді коли він підбігає даєш йому маленький шматок ковбаски,хвалиш його,при цьому повторюєш:"імя собаки,"До мене молодець"," і так далі.При цьому сильно не "задрачуй собаку"повторами виконання команди він ще дитя і собакі може надоїсти і він буде ігнорувати тобто не виконувати або виконувати коли він захоче,а цього допускати не можна.Будеш гуляти або в дворі випустив собаку повторів 5 команди "до мене",але давай проміжки часу між виконанням команди.
 

DRATLUTSK

Новачок
Так само команду сидіти.
Береш шматок ковбакси в руку даєш команду сидіти можеш рукою його присадити зад даєш ковбаску говориш :"Сидіти молодець хвалиш його,але притримуй рукою зад песика.Ну і повторюєш це теж разів 5 протягом гуляння.
 
Зверху