Позавчора, з сином,пробували порибалити на Домінікані(держава в Східній частині острова Гаїті)і досить результативно
За день спіймали 3 штуки ось таких інтересних риб
Місцеві їх називають Pompano
Погуглив і дійсно є така риба,на українській мові,увага,називається Трахінот,хе-хе,окунеподібна риба родини Ставридових
Цікавий факт,риба плаває на мілині,у купаючих людей під ногами.Таким чином риба шукає їжу у мутній воді,коли хвилі і люди перемішують пісок.Я це зрозумів випадково,коли в першій день взяв маску і ласти,щоб дослідити,чи нічого екзотичного не плаває у воді.Там де було більше людей у воді,було і більше риби pompano.
Брати вудочку і ловити не представлялося ніякої можливості,а зловити тих спритних риб,які повз мене снували,дуже кортіло
Тим більше,що серед них плавали досить великі екземпляри.Вирішив спробувати чи їдять вони хліб.Взяв з резорту пару булочок,опустив голову з маскою у воду і почав кришити хліб.Миттєво збіглося зо три десятки Трахінотів і навіть зʼявилася одна досить велика рибина,як пізніше виявилося,то був yellow jack(жовтий джек,або куліху) риба котра виростає до досить великих розмірів
Вони жадібно хапали хліб на відстані пару см від мене і не боялися навіть зачепити мене за ноги своїми плавниками
І тоді у мене зʼявилася ідея…Взяв кусок жилки,десь метр 1,5,на кінець гачок без грузила і шарик добре зіжмаканого хліба,опустив маску під воду і кинув разом з крихтами булки
Риби почали жадібно хапати хліб і одна смикнула і мою ,,донку,,
Перша риба є!!!
Я вже втішився,ну думаю зараз їх на лапаю
Та де там.друга спроба не принесла результату,вони відплили і вперто не хотіли наближатися.Я попробував десь півгодини-нічого
Тут до мене підійшов охоронець-рятувальник ,котрий трохи розмовляв англійською і пояснив мені,як він їх ловить
Хліб використовує тільки для приманки,а на вудочку ставить один гачок,без грузика і металевого поводочка і кусочок курячого філе.Коли риба збігається,щоб поїсти хліб,котрий плаває на поверхні,тоді кидати жилку з гачком і кусочком сирої курки і все
Так я і зробив,правда довелося чекати,щоб трохи люди повиходили з води і тоді вже почав
Результат,ще 2 рибки десь за годину часу і 3 разом-на донку 1 і на телескопчик ще 2
Хлопака показав,як їх чистити,зробити надрізи і все
Вечором заніс на кухню,повар посмажив їх і ми з сімʼєю отримали кожен по рибинці(фото смажених не має,лише відео)
Синові найбільшу,а нам з дружиною решту(доця рибу не їсть)
Смак цієї риби дуже гарний,мʼясо досить солодке,я не очікував,потім той місцевий чєл сказав,що це одна з самих смачних риб Карибського моря