Имеет ли смысл самостоятельно заряжать патроны?

Статус
Закрита.

СССС

Мисливець
Taras-toz34;29544 сказав(ла):
Надто багато поганого пишуть на форумах про ці набої.
А про самозаряд більш позитивні відгуки.
Стріляти не вміють ось і пишуть різну єрунду, щоб себе виправдати. решта читає та вуха розвішує.
на 50 метрів качка падає мертво!
а мені більше і не потрібно
 

Taras-toz34

Мисливець
Можливо і так !!!
 

Змееносец

Мисливець
aleksand_rodessit писал:
Кто заряжает самостоятельно, может прикините экономическое обоснование :) . Реально, есть ли экономия?


Реально, если брать по магазинным ценам и все составляющие патрона (исходя из сегодняшних цен), то стоимость одного "современно" снаряженного патрона 12 кал. примерно составляет:
1. Гильза капсюлированная - 1,2грн
2. Порох - 0.84грн
3. Пыж-полуконтейнер - 0,21грн
4. Дробь - 0,95грн
5. Пыж дробовой - 0,02грн
Итого: 3,22грн
Если есть какой-то запас, естественно экономия налицо. Гильзы используются несколько раз(-1грн). Уже стоимость готового патрона уменьшается до 2,22грн. И т.д.
Что же касается использования самозарядного или покупного патрона, так возьми готовые патроны хотя бы трех производителей, разряди и перевесь заряд и снаряд. Вот тут ты будешь поистине удивлен;-). Если есть чем снаряжать и свободное время (до сезона оно еще есть) то однозначно заряжай сам. И дело не в экономии, а в качестве!
 

Змееносец

Мисливець
СССС;29516 сказав(ла):
я не розумію, що ви, чи хтось можете якісно накрутити? та якщо ще у вас не має інженерної освіти!
А до чого при спорядженні набою інженерна освіта? При самостійному спорядженні кожен заряд і снаряд зважується на вагах або дозується станком. Співвідношення заряду до снаряду, навіть по видах полювання, - давно прописана істина в будь-якому "лікбезі". Якість пострілу досягається пристрілкою індивідуальної зброї! А щодо якості "заводських" набоїв - латиняни писали "кожному своє". ИМХО.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Змееносец;29555 сказав(ла):
СССС писал:
я не розумію, що ви, чи хтось можете якісно накрутити? та якщо ще у вас не має інженерної освіти! ИМХО.

Дійсно, інженерної не потрибно, потрібна кваліфікаія простого роботяги, який знає, як крутити гайки.
Але це теж потрібно вміти
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Taras-toz34;29544 сказав(ла):
Надто багато поганого пишуть на форумах про ці набої.
А про самозаряд більш позитивні відгуки.
На жаль, це гірка правда життя або досвід.
Наприклад,хіба можуть задовольнити наші потреби "древесно-волокнистые пыжи"?
Мене не задовольняли
 

СССС

Мисливець
за раз не все так просто як було раніше, Ви не уважно читали мій пост, в противному випадку звернули би увагу на той факт, що на сьогоднішній час є купа тих самих комплектуючих з різними властивостями, вибравши щось одне не те чи капсуль, чи пиж обтюратор, чи порох чи гільзу ви не в змозі будете зробити якісний набій, помилитися дуже легко, тим більше що в магазинах не має повного асортименту комплектуючих є тільки мінімум з якого щось путнє зробити дуже важко.
Коротше - кожен має право наступати на власні граблі!
 

СССС

Мисливець
Яковлев В.А.;29561 сказав(ла):
Taras-toz34 писал:
Надто багато поганого пишуть на форумах про ці набої.
А про самозаряд більш позитивні відгуки.


На жаль, це гірка правда життя або досвід.
Наприклад,хіба можуть задовольнити наші потреби "древесно-волокнистые пыжи"?
Мене не задовольняли
древо волокнисті пижі??????? ви про що?
 

Kapitan

Снайпер
Могу заверить что экономия при самокруте ощутима.Гильза на шару,благо их сейчас после пострелух таких как СССС разбросано валом.Дробь самолей,при нормальном литье выходит ни намного хуже заводской.Пыжи вырубаны и осалены самим.Итого 2.50гр.как минимум экономия на одном патроне.Ну а тяга к самокруту осталась еще с 80-х,когда деньги были а патроны приходилось доставать,в свободной продаже их просто небыло в таких количествах.Потому и непонять этого многим молодым охотникам навроде СССС,заранее извиняюсь если кого обидел.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
СССС;29563 сказав(ла):
Яковлев В.А. писал:
Taras-toz34 писал:
Надто багато поганого пишуть на форумах про ці набої.
А про самозаряд більш позитивні відгуки.


На жаль, це гірка правда життя або досвід.
Наприклад,хіба можуть задовольнити наші потреби "древесно-волокнистые пыжи"?
Мене не задовольняли

древо волокнисті пижі??????? ви про що?
Про те, що було у моєї молодості, але про те, про що й зараз балакають.
Надати посилання?
 

СССС

Мисливець
шановний Kapitan, взагалі то якраз я в вісімдесятих батькові набивав на полювання. тому я добре пам'ятаю як воно було. патрони був дефіцит.

та ще на рахунок економії питання це дуже риторичне, наприклад можна на вулиці побачити 200 ленкрузер чи аналогічний лексус, чи якусь більш менш пристойну машину, почухати ріпку та подумати наприклад таке - глупий мужик, скільки він за ті гроші міг накупити таврій???

хлопці самокрутчики - не вже ви так бідуєте????
 

Kapitan

Снайпер
Уважаемый СССС самокрут это не из бедности а из своего рода времяпрепровождения,можно скзать получения удовльствия. ИМХО.
А по поводу лендкрузера скажу другое,можно купить готовый маринованый шашлык в магазине, а можно свежее мясо замариновать самому, вкусовые качества будут явно не за первым.
 

Док

Мисливець
Самозаряды-это как прелюдия перед охотой!И до этого нужно дорасти.Если только не цель дичь ,упавшая тряпкой.Экономическая выгода будет при большом настреле.Но...Шесть лет покупал патроны,теперь начал заряжать.Я получаю от этого удовольствие.Хотя могу позволить себе и станок,и качественные патроны покупать.
 

СССС

Мисливець
ні ні, хлопці та не можна, почуйте що я вам хочу сказати, бо це не дискусія, а щось типа застільної розмови в стадії коли всі говорять і ніхто нікого не чує.
а я вам про таке-
1. технологія і матеріали 80х років дозволяють виготовити низько швидкісні набої, зі швидкісними показниками в 320 м/с. плюс мінус не буду претендувати на точність в цифрах.
2. для виготовлення сучасних високо швидкісних набоїв швидкість яких є 400 м/с +-, необхідно використовувати сучасні комплектуючі та в них добре розбиратися.
3. для випробування сучасних набоїв потрібно мати сучасне обладнання.
4. асортимент необхідних комплектуючих в магазинах дуже скупий.

другий і третій пункт це частина умов якісного виробництва, четвертий пункт ваші старання нівелює в нуль

а питання таке - в ваших кустарних умовах, та з обмеженими можливостями закупки комплектуючих, можливо виготовлення патронів з оптимальними характеристиками?

а вашої сторони головний аргумент кайф при заряджанні, та нічим не підкріплена теза - як сам зробиш то є дуже добре.

ось а я про те як ви можете зробити добре? не можете ви зробити добре сучасний набій, бо не маєте можливостей!
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
aleksand_rodessit;29506 сказав(ла):
Кто заряжает самостоятельно, может прикините экономическое обоснование :) . Реально, есть ли экономия?

Что касается "идеального патрона" под определенные условия охоты- это понятно.
Був у мене випадок на початку 90тих, була у мене тоді 16ка, а колега зпрезентував дробових 50 патронів 12 калібру відповідно я їх всіх перезаряджав на 16кал і був в ужасі від побаченого - в дробовому снаряді було кілька дробин і кілька куль калібру 5.6 (страшно уявити наслідки). Тепер купляю патрони виключно імпортного виробника- кулеві-німець, дріб-іспанія, але деякі кулеві споряджаю сам і дробові №7-9. Ні пуху...
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
А ще можу додати, що коли я "кручу" самостійно, то я знаю із чого воно в мене складається. А за любої реклами магазинні набої купуєш, як кота у лантусі
 

vityastas

Мисливець
та це ви шановний не хочете нікого почути.
СССС;29562 сказав(ла):
тим більше що в магазинах не має повного асортименту комплектуючих є тільки мінімум з якого щось путнє зробити дуже важко
категорично з цим не згідний. такий розклад можливо був у ті самі 80-ті, але і тоді умудрялись щось путнє зробити, ну а за сьогоднішній день вже і говорити не хочу, за гроші тобі продадуть хоть дітька лисого, нема в магазині - в інтернеті є всі комплектуючі, навіть порохом вловчуються торгувати. так що робити є з чого, головне щоб руки розсли з того місця, що потрібно.

по патронах ТАХО, які ви використовуєте я не можу сказати нічого доброго, як і багато хто з моїх знайомих, що їх використовував, та і інших, не знайомих мені людей (на форумах). не знаю, можливо всі і не вміють стріляти, але чомусь якщо ставлю в ствол B&P тоді як ви і кажете - качка паде тряпкою, але точно не з ТАХО.

на рахунок економії навіть не знаю що і сказати. скоріш за все вона таки є, тим більше вам навели приклад собівартості самокрута. якщо ж порівнювати з якісними, а відповідно дорогими патронами, а не ТАХО, то вона точно є і не мала при нормальному настрілі за сезон.
дальше скажу більше. чим більший звір тим більше відчувається різниця між магазином і самокрутом, і одна проблема коли це є лише заєць, а вже зовсім інша коли взяли ліцензію на кабана і він вийде на стрілка можливо один раз. тут багато хто на магазин надіїї не має, хоса є дійсно достойні патрони хороших виробників, але вони коштують відповідно (початок від 25-30 грн./шт.) і їх обов"язково треба відстріляти по мішені.

короче кажучи, економія на самокруті невелика, але є, тим більше що більшість споряджує у свої ж гільзи. але це для мисливців думаю не головне. на першому місці це є процес. якщо він вам не подобається, то не бачу в цьому нічого страшного, але є мисливці, і таких багато, які люблять цей момент, який для багатьох символізує початок сезону.
другий момент - це є СТАБІЛЬНА якість самокрута порівняно з магазинними патронами. тут можна багато спорити але вже забагато мисливців в цьому переконались.
для порівняння візьміть хороший самокрут, але правильно підібраний по навісках до вашого ствола, і той же ТАХО і вистреліть по стодольній мішені, порівняйте результати, також зрівняйте зізкість бою і самі все побачите.
якщо у когось щось не виходить, то не треба цю теорію приміняти до всіх. я знаю що у більшості мисливців виходить. і діло не в економії, чи можливо ви думаєте, що більшість з прихильників самокрута, що тут є не можуть дозволити купити собі 2-3 пачки ТАХО? думаю, що ви помиляєтесь, так як давно уже полювання є не засобом до прожиття, а одним із видів відпочинку і не дешевого.
з пов.
 

СССС

Мисливець
vityastas;29608 сказав(ла):
категорично з цим не згідний. такий розклад можливо був у ті самі 80-ті, але і тоді умудрялись щось путнє зробити, ну а за сьогоднішній день вже і говорити не хочу, за гроші тобі продадуть хоть дітька лисого, нема в магазині - в інтернеті є всі комплектуючі, навіть порохом вловчуються торгувати. так що робити є з чого, головне щоб руки розсли з того місця, що потрібно.
тут часом порушення, ви ніякого не вбачаєте - торгівля через нет, пересилка по пошті пороху, капсулів, тобто вибухонебезпечних предметів, як на мене то це криміналом попахує.

а на рахунок тахо я його не обожнюю і не рекламую плюси та мінуси цього патрона мені добре відомі, я просто вважаю - як для полювання по перу він навіть таки досить пристойний, та якщо ви уважно читали моє, в цій темі я писав що на відповідальні полювання, в тому числі і по зайцю використовую патрони інших виробників.
взагалі то в ряді країн Європи категорично заборонено займатися самокрутом, видно вони також не розумні...
 

СССС

Мисливець
vityastas;29608 сказав(ла):
та це ви шановний не хочете нікого почути.
я чую тільки -
це в задоволення -це таке спірне питання але з тим я сперечатися не буду!
сам накрутиш, ото файний патрон! не чую я - чим файний? перевірено тиск газів в стволі? заміряна - швидкість дробового снаряду?, швидкість горіння пороху?, а пижі зараз їх безліч який пиж? яка обтюрація? та показників безліч ви навіть собі не уявляєте...
а ви про що? досипав або зменшив пороху, руки з задниці ростуть не ростуть - це примітивно, тут без міцних базових знань ніяк не обійтися тому заграниця забороняє самокрут, бо вони розуміють таке чого наші ще не розуміють
 
Статус
Закрита.
Зверху