tyrist 1945
Тигр
Всім добра. Надибав цікаву сверловку 12 калібру. Хтось може бачив таке.
Доброго !Всім добра. Надибав цікаву сверловку 12 калібру. Хтось може бачив таке. Переглянути вкладення 931416 Переглянути вкладення 931417 Переглянути вкладення 931418 Переглянути вкладення 931419 Переглянути вкладення 931420
Нема. Одні загадки. Кацапи щось там вигадували, але так і не визначили.Доброго !
А є у Вас якась власна думка на це "диво дивне" ?
З повагою.
Ротаційна ковка, напевно...є форма така,заготовка на ню зверху одівається і станок все робить,я так по простому думаюДесь - колись читав , що якийсь майстер чи фірма спеціаально не хонінгували-полірували чокові звуження до «блиску» , вони вважали що шороховатість покращувала бойові якості рушниці .
Але щоб такий « структурний рельєф» на всю довжину каналу ствола - це справді загадка , як і те як цю «структуру» накатали. Можливо щось на подобі сюпра чи парадокс.
Збройовий світ ще повний загадок..Десь - колись читав , що якийсь майстер чи фірма спеціаально не хонінгували-полірували чокові звуження до «блиску» , вони вважали що шороховатість покращувала бойові якості рушниці .
Але щоб такий « структурний рельєф» на всю довжину каналу ствола - це справді загадка , як і те як цю «структуру» накатали. Можливо щось на подобі сюпра чи парадокс.
Та лиш так. Але навіщо і яке призначення?Ротаційна ковка, напевно...
Мабуть терка для погано обкатаного шроту'Обтюрація'- чи для формування 'снаряду' -? З нарізами для кулі чи сюпра зрозуміло. А що це і для чого ?
А чок-звуження є ?Мабуть терка для погано обкатаного шроту![]()
Того я не знаю.А чок-звуження є ?
О!!!Мене більше цікавить, чи можливо якісно почистити подібні стволи після стрільби?!
Зброя цього майстра коштує немало. Сіготт в топі Ферлаху.Подібна тема вже обговорювалась на багатьох форумах. Хто зацікавлений, той знайде. Ніяких переваг дана сверловка не має, перед іншими. Звичайний експеримент, невідомо з якою метою. Завершився він в 20 рр. минулого століття, далі не пішов. Кучність непогана, не гірша, і не краща ніж в гладкостволках. Якщо не помиляюсь, то звуження "не для куль".
https://www.doublegunshop.com/forums/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=370702&page=4
П.С. Мене більше цікавить, чи можливо якісно почистити подібні стволи після стрільби?!
Маю великі сумніви, що завдяки саме такій сверловці стволів.Зброя цього майстра коштує немало. Сіготт в топі Ферлаху.