Куля для гладкого ствола, якою вона має бути

Patso

Снайпер
Трохи новин))).
Запускаємо спільний проект з українським виробником набоїв Black Mark Ammo. Тепер в їх асортименті з'являться набої споряджені нашими кулями.
Перший набій "Victory" з підкаліберною свинцевою кулею. Основне призначення - спорт, але він придатний і для полювання.
IMG-20230421-WA0000.jpg

nabat

Мисливець
Це вже супер. І можна буде придбатиЮ варисть? Дякую!!

Patso

Снайпер
Це вже супер. І можна буде придбатиЮ варисть? Дякую!!
Скоро можна буде придбати. Слідкуйте за сторінкою Black Mark Ammo в FB, вони публікуватимуть в яких магазинах буде в наявності.
Точно є в зброярні "Прапорщик" у Києві.

Patso

Снайпер
Як вам ідея? Lego head slug.Куля у формі голови чоловічка Лего.
Пропорції збережені. Розрахована під наш пластик.
Вага експансивного варіанту 36г в зборі, монолітного - 38г.
795863-932a1ee1be7aa88eded2dbbf8532f01d.jpg
5005528.png
Знімок екрана 2024-11-17 133959.png
Знімок екрана 2024-11-17 134149.png

oms

Слідопит
Вважаю, найкращій варіант - експансивна свинцева куля. Загальною вагою приблизно 28 або 32 грами, щоб можна було ефективно та без надмірного тиску запускати її на контрдозі із використанням порохів під 32 або 36 грамів (за необхідністю - на порохах під 28 або 32 грами). Каліберна, без обкладинок. Передня кромка бажано, щоб була під кутом 90 градусів, тоді куля буде менш схильною до рикошету плюс буде краще закатуватись набій. Свинцева частина має одягатися на хвіст, а не встромлятися в нього, щоб свинець щільніше додатково обтискав хвоста, проходячи каналом стволу та звуженням. Хвіст - бажано з амортизатором, без надмірної обтюрації. Також важливо, щоб загальна висота кулі та конструкція її носу дозволяли закатувати набій без дуже глибокої завальцовки, використовуючи гільзу 70 мм.
Якщо куля з обкладинками (неважливо, свинцева чи сталева), тоді обкладинки мають бути підігнані та розкриватися ідеально та миттєво, щоб не тягнути кулю вбік.

То є власна думка, не абсолютна істина...
На фото - Locatelli Cervo на 32 грами як приклад того, що сказав вище.

Вкладення

А яка оптимальна вага на Вашу думку?
Ми в асортименті маємо стальні кулі вагою 23, 28, 32, 38г.Свинцеві - 24, 28, 33 і 52г))
Мабуть, головним чинником для вибору оптимальної ваги кулі є ті рушниці, які використовуються на полюваннях. Сьогодні.
А це десь половина - двостволки, які у своїй більшості - ще радянських часів. Звичайно - серед мисливців іде заміщення сучасними напівавтоматами, які витримують любі розумні тиски, що напряму пов'язано з масою кулі та її конструкцією.
Тому вага більше 32 грам буде не оптимальною. Та й необхідності такої немає.
На мій погляд куля у обкладинці має важити десь 28-30 грам. А каліберна - 32 грами. Як і пропонує трохи вище шановний oms

Patso

Снайпер
Свинцева частина має одягатися на хвіст, а не встромлятися в нього
Ви маєте на увазі, що хвіст, в який куля встромляється може відірватися в польоті?
Якщо куля з обкладинками (неважливо, свинцева чи сталева), тоді обкладинки мають бути підігнані та розкриватися ідеально та миттєво, щоб не тягнути кулю вбік.
Так і є.

Охотник77

Снайпер
Кулі французькі Совістер чи як правільно) запускав я доволі успішно 3 шт на 100 метрів в круг десь 20 см. З однодульного гладкоствола ще польєва від мельника як не дивно теж сотку успішно брала

Останнє редагування:

oms

Слідопит
Ви маєте на увазі, що хвіст, в який куля встромляється може відірватися в польоті?
Саме так. Особливо, коли використовується зовнішній чок із портами, що призводить до різкого падіння дульного тиску ще до повного виходу хвоста з чока.
Можливо, в мене паранойя та я помиляюся, але я вважаю, що треба унеможливити будь-яку верогідність роз'єднання голови та хвоста кулі під час пострілу та польоту.
На першому фото - Locatelli Cervo майже без деформацій, яку свого часу вдалося знайти після пострілу під час відстрілу. Голова сидить на хвості настільки міцно, що я порвав амортизатор, намагаючись зняти голову, але так і не зміг.

Як на мене, найбільш надійними типами з'єднання є два: використання ковпачкових куль, які додатково обтискають хвіст під час пострілу (друге та третє фото - ще один такий приклад від дуже відомого виробника, куля "Brenneke Star") та використання "інтегрованого" хвоста, якщо можна так висловитись. Інтегрований хвіст - це коли полімерна чатина кулі відливається у прес-формі, до якої заздалегідь вкладено металеву частину. Приклади інтегрованого хвоста: сталева "Monolit" від DDupleks (четверте фото) та свинцева "Strike" від Nobel Sport (п'яте фото).
Використання саморізів та різноманітних замків мені здається менш надійним.

Знову ж таки: це моя власна точка зору, яка може бути хибною.

Вкладення

Patso

Снайпер
Кулі французькі Совістер чи як правільно) запускав я доволі успішно 3 шт на 100 метрів в круг десь 20 см. З однодульного гладкоствола ще польєва від мельника як не дивно теж сотку успішно брала
Стальна куля Удар-28. Дистанція 100м. Udar-28.png
Удар-28, 206s 1,65г, ТОЗ-34 пчок 100м-1.jpg

Patso

Снайпер
Саме так. Особливо, коли використовується зовнішній чок із портами, що призводить до різкого падіння дульного тиску ще до повного виходу хвоста з чока.
Можливо, в мене паранойя та я помиляюся, але я вважаю, що треба унеможливити будь-яку верогідність роз'єднання голови та хвоста кулі під час пострілу та польоту.
На першому фото - Locatelli Cervo майже без деформацій, яку свого часу вдалося знайти після пострілу під час відстрілу. Голова сидить на хвості настільки міцно, що я порвав амортизатор, намагаючись зняти голову, але так і не зміг.

Як на мене, найбільш надійними типами з'єднання є два: використання ковпачкових куль, які додатково обтискають хвіст під час пострілу (друге та третє фото - ще один такий приклад від дуже відомого виробника, куля "Brenneke Star") та використання "інтегрованого" хвоста, якщо можна так висловитись. Інтегрований хвіст - це коли полімерна чатина кулі відливається у прес-формі, до якої заздалегідь вкладено металеву частину. Приклади інтегрованого хвоста: сталева "Monolit" від DDupleks (четверте фото) та свинцева "Strike" від Nobel Sport (п'яте фото).

Знову ж таки: це моя власна точка зору, яка може бути хибною.
На нових партіях моноліта хвостовики вже не заливають, а надягають.
Удар-28 А0-1,9г 25м кабан 50кг.jpg

Фото з мого архіву. Кабан. Куля Удар -28 (сталева, що вставляється в хвостовик) куля пройшла навиліт разом з хвостовиком - його не відірвало навіть об ребра і шкіру.

Для розуміння - довжина штиря на кулі, що садиться в хвостовик 10-15мм ( залежно від моделі кулі), діаметр - 8,2мм. Куля садиться в хвіст ручним пресом (можна упс). Діаметр отвору в пластику 7,9мм - тобто площа контакти і натяг великий. Руками зняти хвостовик неможливо.

ldkukr

Снайпер
Доброго вечора. Не погоджусь і ось чому, класична бреннеке з шурупом з низу - перевірена вже 100 річним використанням. ШШ з шурупом з переду, ніколи не бачив щоб відірвався від хвоста. якщо якість пластику та шаг саморіза правильний, то ще спробуй відірви.
таж Локателі якщо зроблено якісно, самі бачите хер розібрати.
Інше питання - це соосність саморіза, хвоста, кулі.
Пофіг яке кріплення, саморіз, паз чи залито пластиком, все воно - точною не буде якщо криве.
Якість виконання хвоста з пластику у італьяшек висока, обтюратори якісні, і кулі летять гарно. Ще до війни мені Андрій передав хвости від азоту, те ще лайно, куля бреннеке подібна так важко сідало на хвост, що її перекашувало, з одної сторони хвост щільно сидить, з другого летить куди завгодно, бо все криве. А »цигани» хвости окремо не продають. Точніше раніше не продавали.
на мою думку най цікавий - це сучасний »складний» той що складается при пострілі, хвост бреннеке.
Кустарно повторити майже не можливо, треба висока якість виробництва, інакше буде азот.

• Like
Reactions: oms

AВІ

Новачок
32гр напевно потолок. А якщо немає амортизатора то і того менше

• Like
Reactions: oms
Зверху