Куля для гладкого ствола, якою вона має бути

oms

Слідопит
На нових партіях моноліта хвостовики вже не заливають, а надягають.
Цікаво... Ще таких не зустрічав. То, мабуть, шось зовсім нове. Свіжі нобої, завезені минулого року, мали кулю із залитими полімерними частинами.
Фото з мого архіву. Кабан. Куля Удар -28 (сталева, що вставляється в хвостовик) куля пройшла навиліт разом з хвостовиком - його не відірвало навіть об ребра і шкіру.

Для розуміння - довжина штиря на кулі, що садиться в хвостовик 10-15мм ( залежно від моделі кулі), діаметр - 8,2мм. Куля садиться в хвіст ручним пресом (можна упс). Діаметр отвору в пластику 7,9мм - тобто площа контакти і натяг великий. Руками зняти хвостовик неможливо.
Приблизно рік тому мій друг попросив мене зібрати для нього кульові набої з Вашою кулею "Удар" - йому подарували їх штук 20 чи 30, варіант загальної вагою (з обкладинками) 33,6 г. Під час спорядження помітив, що не всі кулі посажені на однакову глибину. Виправляв це руками, без допомоги преса та зйомника. Виправив, але довелося подовбатися. Кулі дійсно сидять дуже-дуже щільно!
32гр напевно потолок. А якщо немає амортизатора то і того менше
Теж так вважаю.

Охотник77

Снайпер
38г сталева літає чудово, правда з 76 гільзи.
Що є то є і навіть з більшою вагою в 12к но то вже перебор на мою думку бо віддача навіть в п/а газовідвід не дуже комфортна. Хоча в бушлаті а саме в такій час полюють з дебільшого на копито за спортивну стрільбу х/з) і в азарті не відчувається взагалі.імхо

Останнє редагування:

Patso

Снайпер
Що є то є і навіть з більшою вагою в 12к но то вже перебор на мою думку бо віддача навіть в п/а газовідвід не дуже комфортна. Хоча в бушлаті а саме в такій час полюють з дебільшого на копито за спортивну стрільбу х/з) і в азарті не відчувається взагалі.імхо
Ну для спорту то точно не варіант. Зазвичай удар магнум беруть люди, які полюють в складних умовах, з лайками наприклад. Коли доводиться стріляти в кущах, очереті, кукурудзі і т.д. Справа в тому, що 38г сталева куля дає можливість стріляти під незручними кутами . Наприклад коли кабан стоїть в чверть оборота задом а на постріл є секунда. За рахунок дуже великої проникаючої дії вона "прощає" такі постріли.
Я нікого не закликаю і не рекомендую стріляти звіра не по місцю, але в кожного такі випадки бували.

Зверху