Мисливські настоянки.

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Gutsul;149850 сказав(ла):
Bogun, а з якої іменно ти айви робив настоянку, з айви японської Chaenomeles maulei( фото на пості 177, і пост 178 передостаннє фото) чи з звичайної айви Cydonia oblonga (178 останнє фото)?
Запитую тому що, звичайна айва менш терпка а японська більш ароматна.
З пов. Gutsul.
Я роблю з айви японської Chaenomeles maulei, але зі звичайної також можна.
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Кажуть, що айва японська має в сім разів більше вітаміну С за лимон.
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Настоянка з айви звичайної:



Настоянка з айви японської:


 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Моя настоянка з айви вже стоїть:)
 

Вкладення

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Мая айва пустила багато соку.. :)
 

Вкладення

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Вийшла дуже добра. Вже майже випили.
Чекаю на вишні.
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Хлопці, а може хтось з вас "сидр" робив, поділіться секретами, бо цього року планую собі зробити ( що мене на солоденьке потягнуло ).
Богун, розкажи що з вишень робити будеш.
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
BOGUN;199865 сказав(ла):
Gutsul писал:
Богун, розкажи що з вишень робити будеш.

Настоянку.
Та я зрозумів що не компот, маю на увазі щоб поділився рецептом, бо моя настоянка з вишень минулого року дуже солодка получилась і мало "оборотів" мала.
Підкинь якийсь не складний рецептик для вишень.
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
BOGUN;199934 сказав(ла):
Настоянка з вишень.
- 3 кг. дрильованих вишень
- 30 кісточок з цих же вишень
- 1,4 кг. цукру
- 1 літ. спирту
- 1 літ. горілки
- 300 мл. води
фото
Дрилюємо вишні.
фото
В каструлі змішуємо вишні з цукром і додаємо 30 кісточок.
фото
фото
Каструлю накриваємо тканиною(марлею)і відставляємо на 48 годин. Чекаємо, аж вишні пустять сік.
фото
Відціджуємо сік (вишні не викидаємо)
фото
фото
Відціджені вишні заливаємо горілкою, накриваємо ткатиною і відставляємо на два тижні.
фото
Хвилинку кип'ятимо сік. Студимо. До бутлі вливаємо сік і спирт, відставляємо на два тижні.

фото
Після двох тижнів змішуємо горілку з вишень і спирт з соком. Вишні не викидаємо, морозимо і додаємо до тортів, морозив тощо...Бутель ставимо на два тижні у льох.
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Нарвав трохи вишень та зробив настоянку:






















Після такої вишнівочки жодна молодиця не буде "ламатися"... :)
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
BOGUN;204605 сказав(ла):
Нарвав трохи вишень та зробив настоянку



Після такої вишнівочки жодна молодиця не буде "ламатися"... :)
Богун, я думаю що всі хто заходить в цю тему зразу мріють до тебе в гості потрапити :)
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
З останніми подіям ми щось цю темку похоронили Я нещодавно трохи вишні привіз з дачі вишняку собі зробив! балуюсь по троху =) Але я просто віджав чистий сік з вишні (без цукру) процідив через фільтр для кави і пів на пів розбавив спиртом! Получилась така собі гірка міцна настійка!
 

Optimum

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Шарапов;30385 сказав(ла):
Хто порадить з якого рецепту розпочати, який напій добавляє швидкості, який - результати стрільби, а який впливає на розум??????
Скорости добавляет Скипидар намазанный на определенные места :)
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Можливо хтось з вас робив вино чи настоянку з кизилу, підкажіть якийсь рецептик, бо "гугл" якусь єрунду видає, а кизилу я вже нарвав.
 
Зверху