Bogun, а з якої іменно ти айви робив настоянку, з айви японської Chaenomeles maulei( фото на пості 177, і пост 178 передостаннє фото) чи з звичайної айви Cydonia oblonga (178 останнє фото)?
Запитую тому що, звичайна айва менш терпка а японська більш ароматна.
З пов. Gutsul.
Хлопці, а може хтось з вас "сидр" робив, поділіться секретами, бо цього року планую собі зробити ( що мене на солоденьке потягнуло ).
Богун, розкажи що з вишень робити будеш.
Та я зрозумів що не компот, маю на увазі щоб поділився рецептом, бо моя настоянка з вишень минулого року дуже солодка получилась і мало "оборотів" мала.
Підкинь якийсь не складний рецептик для вишень.
Настоянка з вишень.
- 3 кг. дрильованих вишень
- 30 кісточок з цих же вишень
- 1,4 кг. цукру
- 1 літ. спирту
- 1 літ. горілки
- 300 мл. води
фото
Дрилюємо вишні.
фото
В каструлі змішуємо вишні з цукром і додаємо 30 кісточок.
фото
фото
Каструлю накриваємо тканиною(марлею)і відставляємо на 48 годин. Чекаємо, аж вишні пустять сік.
фото
Відціджуємо сік (вишні не викидаємо)
фото
фото
Відціджені вишні заливаємо горілкою, накриваємо ткатиною і відставляємо на два тижні.
фото
Хвилинку кип'ятимо сік. Студимо. До бутлі вливаємо сік і спирт, відставляємо на два тижні.
фото
Після двох тижнів змішуємо горілку з вишень і спирт з соком. Вишні не викидаємо, морозимо і додаємо до тортів, морозив тощо...Бутель ставимо на два тижні у льох.
З останніми подіям ми щось цю темку похоронили Я нещодавно трохи вишні привіз з дачі вишняку собі зробив! балуюсь по троху =) Але я просто віджав чистий сік з вишні (без цукру) процідив через фільтр для кави і пів на пів розбавив спиртом! Получилась така собі гірка міцна настійка!