Ножі.

Мишко К36

Слідопит
Это же китайский нож почему так дорого стоит? Да и твердость стали как то по китайски от 57 до 85
Питання не до мене, чому стільки ,і чому так...
Я їх не продаю і тим паче не виробляю.
Я скопіював перше що попало "під руку" посилання.

Мишко К36

Слідопит
Що до твердості, точніше цифр що вказані в опису ТТХ то думаю там технічна помилка ( банальна опечатка ) , і мало бути 57-58 а не 85.
Все інше думаю може відповідати дійсності.
Особисто я не фанат "колдів" , але в даній моделі є версія з "дропнутим" клинком ( https://ibis.net.ua/ua/products/details/nozh-cold-steel-double-safe-hunter-slock-master/ ) . Цей мені сподобався більше, візуально.

Взагалі "китайська серія" від Cold Steel і ніж Cold Steel Double Safe Hunter як представник її, має більше недоліків, чим переваг.
Бажання виробника мінімізувати витрати на виробництво та скористатись особливостями китайської системи оподаткування (саме це спонукає багатьох світових виробників будувати заводи у Китаї, а не "дешева робоча сила", як прийнято вважати) є зрозумілим.
Але саме це стало тим чинником, який повністю відвернув мене від продукції Cold Steel. Навіть не виробленої у Китаї.
За що саме поціновувачі якісної ножової продукції надавали перевагу ножам від Cold Steel?
За їх неординарність, надзвичайну міцність та відносно невелику вартість - але при цьому виробник мав підприємства у нормальних країнах. Маю на увазі США та Тайвань.
Продаж бренду став тією точкою, яка поклала край цьому крихкому балансу. Бренд розвернувся до Китаю. Результатом стало значне зниження якості виробництва, використання китайської ж сталі замість традиційної, хоч і недорогої японської АУС-8 та німецької 4116 Krupp.
Не можна сказати, що ці сталі якісь надзвичайні. Але саме Cold Steel вмів їх гарно обробляти, витискаючи непоганий результат та тримаючи марку!
Сьогодні ми маємо дуже посередню сталь навіть за мірками самого Китаю. Погану якість обробки поверхень та механізмів замка. А що найнеприємніше - спрощення конструкції!
Замість чудового та наднадійного Tri-Ad Lock, який є розробкою самого Cold Steel(!) застосовано значно слабший Back-Lock. Сам по собі цей замок непоганий. Але він поступається в надійності Tri-Ad Lock та має властивість трохи люфтити. При тому що конструкція Tri-Ad Lock люфт виключає взагалі та має властивість по мірі зносу частин механізму компенсувати появу люфта ще довгий час.
І от навіщо було так робити в цій лінійці???
Розфарбування рукоятки це окрема тема)
Навіть у назві ножа є слово "мисливський". То нащо для мисливського ножа так розфарбовувати руків'я? Щоб гарантовано не знайти його у траві? Жодної переваги це не несе - а потенційних незручностей купа.
Мені подобається форма клинка у ножа. І на цьому, нажаль, всі переваги.
Відносно невисокої вартості. Дійсно, невисока. Але давайте подумаємо. Ви готові сплатити 50 доларів. За ніж з купою недоліків.
То, можливо, варто трохи доплатити (20 доларів +-) та придбати дійсно брендовий ніж, а не китайця?

Руслан77

Мисливець
Вітаю шановне товариство, повністю згоден з Вами , колір просто жах, форма клинку гарна але там не промивна конструкція внутрішньої полості руків‘я і саме головне ця внутрішня полость руків‘я не гладка а має так би мовити «вафельну» структуру в якій буде накопичуватись бруд якій без розборки не вимити а це вже гарантовано буде
«пмж» для бактерій а це не є гуд.
Сталька +/- АUS-8.

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Это же китайский нож почему так дорого стоит? Да и твердость стали как то по китайски от 57 до 85
Добрий вечір.
Це ніж Cold Steel який за для здешевшення виготовляють в Китаї на заводах цієї компанїї.

Monya

S-Moderator
Команда форуму
В кожного ножового бренда є свої прихильники ,та навпаки і це цілком нормально. Сказати що ці ножі сьогодні і на все життя безумовно не можна,але сказати що якість виготовлення порівняно з іншими дуже погана я також не можу.Мав ножі прайс в яких був в декілька разів більше ,а косяків було дуже багато.

Мишко К36

Слідопит
В кожного ножового бренда є свої прихильники ,та навпаки і це цілком нормально. Сказати що ці ножі сьогодні і на все життя безумовно не можна,але сказати що якість виготовлення порівняно з іншими дуже погана я також не можу.Мав ножі прайс в яких був в декілька разів більше ,а косяків було дуже багато.
+

Мал

Мисливець
Доброго дня усім любителям гостренького!
Колись марив про маленького ножика, Izulа 1 чи 2.
Але краще подобалась перша, не знаю чому.
Через якийсь проміжок часу появилась вона у мене від ДРУГА. Маленька, симпатична мурашка радувала руку і око. Прийшлось позбутися іі тільки через те, що була вона зі стальки 1095. Покрита незрозумілою суспензією, яка дуже не подобалася разом зі сталькою, яка ржавіла.

Пройшов час. Мрія стала явною.
Випустили її вже зовсім в іншій стальці
ESEE Izula S35VN Neck Knife
яку Вам зараз і покажу.

Піхви пластикові,
з отворами для шийного шнура.
Ніж в них сидить міцно, не випадає, не гримить.
В комплекті: кліпса, коробка,картка, ніж.
Випуск 2020 року
Виробництва США.
Т.х:
довжина загальна - 160 мм
довжина леза - 67 мм
товщина обуху - 3,9 мм
вага - 91 г
матеріал леза - s35vn
піхви - пластик

Фото:
DSC_1133.JPG DSC_1134.JPG DSC_1135.JPG DSC_1136.JPG DSC_1137.JPG DSC_1139.JPG DSC_1140.JPG

Але потрібна була рукоять. Прийшлося зробити ще на нього рукоять. Рукоять від -Ножевого гардероба-.
Ось що вийшло:
зображення_viber_2022-09-09_16-32-56-952.jpg зображення_viber_2022-09-09_16-32-57-850.jpg зображення_viber_2022-09-09_16-32-58-659.jpg зображення_viber_2022-09-09_16-32-59-295.jpg зображення_viber_2022-09-09_16-33-00-251.jpg зображення_viber_2022-09-09_16-33-10-194.jpg зображення_viber_2022-09-09_16-33-10-637.jpg

Останнє редагування:

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Мураха дуже класна!!!
В мене була така,тільки зі сталлю 1095,але тут зовсім інша справа.

Арго

S-Moderator
Команда форуму

Шурави

Слідопит
https://ibis.net.ua/ua/products/details/nozh-cold-steel-double-safe-hunter-camo/
Ось.
А взагалі , якщо навчитись користуватись пошуковою системою - можна дізнатися більше.
Подякував Михайлу за настанову.
Коли сидів за компом із філіжанкою кави, або з пивом то ще й не таке знаходив. "Пошуковою системою"

Доброго дня усім любителям гостренького!
Колись марив про маленького ножика, Izulа 1 чи 2.
Але краще подобалась перша, не знаю чому.
Через якийсь проміжок часу появилась вона у мене від ДРУГА. Маленька, симпатична мурашка радувала руку і око. Прийшлось позбутися іі тільки через те, що була вона зі стальки 1095. Покрита незрозумілою суспензією, яка дуже не подобалася разом зі сталькою, яка ржавіла.

Пройшов час. Мрія стала явною.
Випустили її вже зовсім в іншій стальці
ESEE Izula S35VN Neck Knife
яку Вам зараз і покажу.

Піхви пластикові,
з отворами для шийного шнура.
Ніж в них сидить міцно, не випадає, не гримить.
В комплекті: кліпса, коробка,картка, ніж.
Випуск 2020 року
Виробництва США.
Т.х:
довжина загальна - 160 мм
довжина леза - 67 мм
товщина обуху - 3,9 мм
вага - 91 г
матеріал леза - s35vn
піхви - пластик

Фото:
Переглянути вкладення 783742 Переглянути вкладення 783743 Переглянути вкладення 783744 Переглянути вкладення 783745 Переглянути вкладення 783746 Переглянути вкладення 783747 Переглянути вкладення 783748

Але потрібна була рукоять. Прийшлося зробити ще на нього рукоять. Рукоять від -Ножевого гардероба-.
Ось що вийшло:
Переглянути вкладення 783749 Переглянути вкладення 783750 Переглянути вкладення 783751 Переглянути вкладення 783752 Переглянути вкладення 783753 Переглянути вкладення 783754 Переглянути вкладення 783755
Вітаю!
Чудовий ніж!
Маю питання - скільки коштували послуги від Ножового гардеробу?
Який алгоритм співпраці з ними? Ви відсилаєте ніж на доопрацювання чи як?

Мал

Мисливець
Маю питання - скільки коштували послуги від Ножового гардеробу?
Який алгоритм співпраці з ними? Ви відсилаєте ніж на доопрацювання чи як?
Вітаю і Вас!
Все залежить від ножа і матеріалу на нього. Ножика відправляв. Робота до двох тижнів з передзвонами та отримання фото для корекціїї.

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Доброго вечора Хлопці.
Продовження бюджетної лінійки компанії Cold Steel.
Відверто кажучи я приємно здивований цією моделлю Колдів.

• Виробник Cold Steel
  • Довжина загальна, мм 229
  • Довжина клинка, мм 102
  • Додаткова інформація Широка пластикова кліпса,додаткова фіксації клинка
  • Конструкція осьового гвинта шарикопідшипник
  • Країна виробник Китай
  • Країна походження США
  • Марка стали / Матеріал клинка 8Cr13MoV
  • Маса, г 99
  • Матеріал накладки / рукояті GFN
  • Модель Luzon
  • Обробка клинка / Покриття Satin
  • Твердість сталі, HRC 57-58
  • Тип замку Liner lock
  • Тип ріжучої кромки Звичайна кромка
  • Товщина клинка, мм 2,75
  • відкривання ножа Флиппер
20220913_172645.jpg
20220913_172709.jpg
20220913_172728.jpg
20220913_172740.jpg
20220913_172756.jpg
20220913_172836.jpg

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Доброго вечора Хлопці.
"Фінський Вовк" від компанії Cold Steel .
Це простий та надійний помічник,який створений працювати,а не лежати на полиці.
ХАРАКТЕРИСТИКИ І ТТХ НОЖА:
Cold Steel Finn Wolf
Загальна довжина: 203 мм
Довжина леза: 89 мм
Ширина леза: 25 мм
Довжина руків'я: 118 мм
Товщина руків'я: 12,2 мм
Матеріал руків'я: Griv-Ex
Товщина леза: 3мм
Зведення: 0 мм
Заявлена марка сталі: AUS8A
Заявлена твердість: 57-58HRC