Обстріл по біосферному заповіднику на Херсонщині. Мінприроди - МОВЧИТЬ!!!

Mechanik

Снайпер
5 квітня Збройні Сили України провели навчання у абсолютно заповідній зоні Чорноморського біосферного заповідника.
Всупереч цьому, на території найбільш дикого, віддаленого урочища «Білі Кучугури» відбулись розриви боєприпасів нових та експериментальних зразків важких озброєнь.
Керівництво заповідника а також НАН України, в системі якої він працює, категорично заперечували проти проведення навчань. Проведення навчань не було погоджене.
Навчання відбулись в період початку гніздування птахів, які за 91 рік існування заповідника не знали таких масштабних факторів турбування.
Окрім того, що пошкодження території заповідника тягне нарахування збитків, нанесених державі, саме по собі, воно тягне відповідальність, згідно статті 252 Кримінального кодексу України. Працівники заповідника знайшли місце обстрілів та склали акт про виявлені пошкодження, що дозволяє оцінити збитки, нанесені грунтовому покриву, рослинному та тваринному світу.
Крім того, руйнування зазнало приміщення польової бази заповідника.

Така діяльність також є порушенням інших законодавчих норм – не лише природоохоронних.
Адже акт на право постійного користування земельними ділянками заповідника із відповідним цільовим призначенням – належить дирекції біосферного заповідника.
Стороння діяльність державних органів тут є самозахопленням території, нецільовим її використанням і головне – це здійснюється за бюджетні кошти, а отже має ознаки корупції.

Загальна сума збитків, нарахування якої входить в повноваження служби державної охорони заповідника – 12 693 257,48 грн (в цю суму не входить самовільне використання земельної ділянки а також власне вартість навчань, що в цьому випадку є нецільовим використанням бюджетних коштів).

Наступний обстріл території заповідника запланований на 18-20 квітня 2018 року.
Попри публічні звернення працівників заповідника, НАН України та засідання робочої групи, до цього часу відсутня публічна позиція Мінприроди України, звернення Мінприроди до головнокомандуючого Збройних сил України та НАТО.

http://gopri.in.ua/novini-oblast/52...a-zbitkv-skladaye-ponad-12-mlyonv-griven.html

1514316016-2799.jpg
 
Останнє редагування:

Mechanik

Снайпер
Чорноморський заповідник буде судитися з Міноборони через ракетні пуски на його територію

До судового процесу з Міністерством оборони України готується Чорноморський біосферний заповідник.

Після того, як військові влаштували серію ракетних пусків на територію заповідних Тендрівської коси і Ягорлицької кута, співробітники ЧБЗ підрахували, що падіння ракет призвело науковій установі збитки в понад 12,7 мільйона гривень.

Тепер співробітники Державної екологічної інспекції на їхнє прохання повинні перевірити ці розрахунки і скласти відповідний акт. На підставі документа з оборонного відомства і збираються стягнути компенсацію за збиток, нанесений навколишньому середовищу.

Науково-технічна рада Чорноморського біосферного заповідника підготував відкритий лист з протестами проти використання земель з "червонокнижною" флорою і фауною для військових навчань.
Звернення вчені направили до Президента України, Верховної Ради та Міністерству оборони України.

З МОУ отримали категоричну відповідь: мовляв, ракетні пуски проводяться заради зміцнення обороноздатності держави, і їх доцільність не підлягає ніякому сумніву.
Тому відшкодовувати втрати ніхто не має наміру.

Після такого "відсічі" серед працівників заповідника і активістів природоохоронних організацій активно поширюються чутки про спробу Міністерства оборони прибрати з користування ЧБЗ майже 4,7 тисячі гектарів землі Ягорлицької кута для розширення військового полігону по сусідству.

Свого часу вони і використовувалися як полігон для бомбометання морської авіації, але ще в 1998 році їх передали заповіднику для збереження різноманітності унікальної флори і фауни приморській типчаково-полинового солонцеватой степу.
Вилучення ділянки було б дуже чутливим ударом по природному резервату.
Адже територія суші, що входить до складу заповідника, становить лише 14,5 тисячі гектарів.
І зменшення її більш ніж на чверть навряд чи сподобається і українським вченим, і авторитетним міжнародним організаціям, на кшталт ЮНЕСКО.
Однак в даному випадку останнє слово - не за генералами, а за Президентом України, адже змінити кордони заповідника можна тільки його указом.

http://www.blackseanews.net/read/141342
 

Аким

Мисливець
поговорка из Древнего Рима - Когда гремит оружие, Законы молчат.
думаете, на Земле что то изменится к 29 веку?
 
Зверху