kvedlin65
Мисливець
Частенько бува потрапляю на "вихід" окуня. Клює на все що шевелиться. Дуже цікава і азартна спіннінгова рибалка. Але ще "цікавіше" починається потім. Що робити з уловом... знаємо що окуня чистити зовсім нелегко. Нагадаю старий рибальський рецепт приготування.
Беремо окунів і старанно промиваємо водою. Звертаємо увагу на жабри, їх теж промиваємо. Далі якщо окунь різного розміру краще розділити його на дві частини за розміром і приготувати за два рази. Тепер увага! Не чистим і не видаляємо нутрощі. Це ніяк не буде відображатися на якості страви. Перевірено багато разів.
Технологія приготування дуже проста. Варим окунів так само як і раків. М'ясо риби дуже схоже і за виглядом і за смаком на м'ясо раків. От же нам потрібен укроп (бажано свій з городу, свіженький) ставим каструлю з водою на вогонь і доводимо до кипіння. Це обовязково. Потім кладемо в каструлю укроп та додаємо сіль. Робимо росол. По класикі це і все, але любителям різних спецій для створення тонкого аромату можна експерементувати. Далі викладаємо в каструлю окунів і варимо їх 10-15 хвилин. Риба ні в якому разі не повинна розваритися. Краще трішечки не доварити.
Через вказаний час дістаємо рибу, викладаємо на велику тарілку, прикрашаємо укропчиком, даємо хвилин 15 охолонути і подаємо до столу. Чистимо руцями і з задоволенням трапезнічаєм. До гарного пива те що дохтор прописав. Смачного.
Беремо окунів і старанно промиваємо водою. Звертаємо увагу на жабри, їх теж промиваємо. Далі якщо окунь різного розміру краще розділити його на дві частини за розміром і приготувати за два рази. Тепер увага! Не чистим і не видаляємо нутрощі. Це ніяк не буде відображатися на якості страви. Перевірено багато разів.
Технологія приготування дуже проста. Варим окунів так само як і раків. М'ясо риби дуже схоже і за виглядом і за смаком на м'ясо раків. От же нам потрібен укроп (бажано свій з городу, свіженький) ставим каструлю з водою на вогонь і доводимо до кипіння. Це обовязково. Потім кладемо в каструлю укроп та додаємо сіль. Робимо росол. По класикі це і все, але любителям різних спецій для створення тонкого аромату можна експерементувати. Далі викладаємо в каструлю окунів і варимо їх 10-15 хвилин. Риба ні в якому разі не повинна розваритися. Краще трішечки не доварити.
Через вказаний час дістаємо рибу, викладаємо на велику тарілку, прикрашаємо укропчиком, даємо хвилин 15 охолонути і подаємо до столу. Чистимо руцями і з задоволенням трапезнічаєм. До гарного пива те що дохтор прописав. Смачного.