Добрий день шановні колеги! Вирішив і я поділитись з Вами те, як ми з друзями збагачуємо мисливську фауну рідного краю

По закінченню мисливського сезону 2014 року ми з друзями вирішили провести випуск фазана в угіддя. Зазначу, що на той момент фазан вже мешкав в наших краях...Районна організація УТМР періодично проводила випуск шестимісяного фазана, але на жаль значного позитивного ефекту це не давало...

Зібравши "з миру по нитці", хто скільки зміг, так і дав кошти на цей захід...Реально чоловік 25 з 45 членів первинного колективу здало гроші...Я знайшов дорослих фазанів, вирішили інші організаційні моменти (отримання форми 2 від ветслужби, ремонт старих та будівництво нових годівниць, тощо)...
Якщо не помиляюсь фазанів купили в трьох різних місцях Запорізької області, і випусти 42 птахи...Це фото з першого випуску, п`ять років тому...

В 2016 році також зібрали кошти і випустили 50 птахів, з яких 40 дорослих самок...Завдяки допомозі колег-мисливців, придбали гарних птахів в одному з фермерських господарств півдня нашої області...
У 2017 році ціна на дорослих птахів, реально різко піднялася до 300 грн

...Але це нас не зупинило, бо як кажеться робимо ж для себе...Ми придбали в одному з сіл біля Новомосковська 38 птахів та випустили в угіддя...
У 2018 році місцеві мисливці, аргументуючи тим, що майже не полюють на фазана, практично фінансово перестали приймати участь у зборі коштів на випуск фазана...

...Цього ж року в Дніпрі ми придбали 35 птахів.... Я говорив і завжди буду говорити, що це справа добровільна та не обов`язкова для всіх..

...Так склалося, що в нас в "вузькому колі друзів, родичів-мисливців" на сьогоднішній день п`ять курцхарів, три дратхара та спаніель...тому ми самі зацікавлені в підвищені чисельності дичини в наших угіддях...
В 2019 році ми зібрали 10000 гривень і вирішили з друзями випустити "румунського" темного фазана... Привезли з міста Новомосковька 33 фазана (25 з яких "румуни").... Фото їх випуску у квітні 2019 року....Крім цього районна організація УТМР закупала для випуска фазана, та "виділела" в наш обхід 12 птахів...

Попередній сезон показав, що чисельність птаха не погана...

...Дозволяє проводити емоційні та результативні полювання...Але ж випустити трохи птахів "освіжити кров" не буде лишнім...Тезка Копатич зконтактував з продавцем фазана з міста Бердянська. І в цьому році 18 "азовських" птахів було випущено в нахих краях...Загалом за пять років ми вупустили всоїми силами та за власні кошти понад 200 дорослих фазанів....
2 квітня разом з родиною та зятем-єгерем і племінником провели випуск фазанів в природу...Донечка наскільки була рада участі в цьому заході та отримала масу позитивних емоцій, що думаю, запамятає це на довгі роки....

P.S. Весь цей час полюємоємо на лисицю, єнотоподібного собаку, проводимо відстріл інших шкідливих та хижих тварин...В скрутні часи підкормлюємо птахів...облаштовуємо солонці, кормушки, рекреаційні майданчики...Але це вже інша історія...
З поваю,
Почесний член УТМР Катиш Сергій Васильович