Полювання на лисицю

ЮРЧИШИН

Слідопит
Копатыч;222824 сказав(ла):
Zimson писал:
Так ето уважаемый попахивает браконьеркой.

Эту "рыжую" тварь, надо отстреливать круглый год, что бы потом не рассказывать, что "ушатого" котлом повыбили, а куропатка с фазаном - ушли на дальний кордон. Чем меньше хищника в угодьях, тем больше дичи, для нас, и после нас. Стрелял, стреляю и буду стрелять эту "рыжую" тварь, с открытия и до закрытия.
Поддерживаю на 100%.У нас тоже в колективе лису стреляют при любой возможности, с открития и до закрития.Результат фазан куропатка есть всегда.Вот такая арихметика.
 

Zimson

Слідопит
Уважаемый big catни вкоем случае не хотел обозвать ВАС браконьером,даже и в мыслях такого небыло.Я просто написал по факту,то что увидел.Прошу извинить меня если чем то зацепил за живое.С ув.zimson
 

BigCat

Снайпер
Zimson;223122 сказав(ла):
Уважаемый big catни вкоем случае не хотел обозвать ВАС браконьером,даже и в мыслях такого небыло.Я просто написал по факту,то что увидел.Прошу извинить меня если чем то зацепил за живое.С ув.zimson
Да ничего, проехали... Просто решил поделиться впечатлениями, а тут сразу тапками закидали. :) Хотелось, как лучше передать свое приключение, а получилось, как всегда... Мой друг даже назвал меня "Тургеневым" :)
Всем удачной охоты, ну и не пуха, не пера! Держите порох сухим и ружья вычещенными!
С уважением, BigCat
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
доброго дня! гін закінчився у нас на Кіровоградщині. на норах сам не був, але були товариші на відстрілі хижака, то в норах зараз не лягає. а на очеретах лежить, в неділю взяли чотири лисиці. самці дуже семрдять, худі - сала немає зовсім, хоча ще місяць назад були досить жирні, а чоловічі причандали дуже великі.
 

turenko

Мисливець
Вітаю! У нас кількість лиса значно зменшилась рахуючи з попереднім роком. Гін почався, приблизно тиждень-два тому назад. Був раз з хлопцями на норах взяли 3 лисиці, притому що собак запускали приблизно в 20 нір. На полі та в очереті більше добули чим на норах.
 

Hovarf

Слідопит
Всім доброго дня! Хотілося б почути думку форумчан про спосіб полювання на лисиць з допомогою прапорців (по тому самому принципу, що і на вовків). Може хтось полював - поділіться досвідом.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
на лисиць з допомогою прапорців
даний вид полювання використовувався у Росії та СССР досить рідко через свою складність і в регіонах де звір мало знайомий з людиною та її запахами, тому ї боїться прапорців, як правило просочених дешевим одеколоном чи соляркою, гасом, бензином. у нас такого не буде через ряд причин:
1. такий вид полювання застосовують в лісі - обкладається квартал де лежить звір - Вас в ліс ніхто не пустить;
2. лис не вовк - зграєю не лягає - хто буде через одного лиса носити 5км прапорців;
3. у нас густо заселені регіони з активним веденням сільського господарства - звір звик до шумів та сторонніх предметів, запахів, тощо, через це ваші прапорці йому як зайцю стоп-сигнал;
4. обтягувати очерет прапорцями, де найчастіше лягає лис шумно на технічно невигідно і недоцільно - краще прогнати з собаками та стати на вхідний слід звіра - він скорше за все ним і виходитиме.
останнім часом лис "одомашнився" - живе в селах поряд з жилими будівлями, не боїться собак, змінив нічний спосіб життя на сутінковий та денний, тому і способи полювання мають бути відповідні - нагоном, облавним способом, з норовими собаками, скрадом з підходу під час мишкування. нажаль наше законодавство обмежує способи добування лиса лише відстрілом, хоча добування самоловами могло б бути оправданим у деяких регіонах з надмірною чисельністю (це обговорювалось з паном Яковлевим Володимиром Олексійовичем, але тільки як альтернативний варіант звичайному полюванню. на даний час це є ПРОТИЗАКОННИМ.)
 

S.V.R.

ветеран форуму
надійна команда
Навіщо видумувати велосипед, якщо його - придумали до нас. Є набагато більше ефективніших методів полювання по лису.
 

Hovarf

Слідопит
Чому власне я підняв цю тему. В 2004 р. мені довелось приймати участь в полюванні на вовків з використанням прапорців в Карпатах (Іванофранківська область). Полювання проходило в лютому місяці в одному з віддалених лісництв при наявності неглибокого снігового покрову. Прапорців було мало (всього навсього близько 600 м), а людей багато ( нагоничів і номерів більше 30 чол.) Тому вирішили відбити прапорцями ділянку лісової просіки, де через густий підлісок ялини поставити номери не було можливості. Дальше все по стандарту - номери буквою " Г " і нагінка з голосом. Мій номер був найближче до лінії прапорців. Облава проводилась наугад, без попередньго обтроплювання. Вовків в даній нагінці не виявилось, але на мене вийшов молодий лисок якого я успішно добув. Після закінчення нагінки я пройшов слідом впольованого лиса і переконався, що він двічі підходив до лінії прапорців і не перетнув її. Тому і хотілося почути думку інших мисливців щодо даного полюваня.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
чиста випадковість, але які затрати - 30 мисливців, загін, облава в лісі. такий спосіб описувався в журналі "Охота и охотничье хозяйство" тільки дещо видозмінений: якщо ви застали лиса в балці, очереті, ліскові невеличкому, а мисливців мало щоб перекрити всі ймовірні лази, то на найпевніших лазах стають стрільці, а на ймовірних ставиться палиця на висоті зросту лиса з якоюсь ганчіркою, рукавицею, шапкою, стріляною гільзою - це мало зупинити лиса та повернути в оклад
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Норд 10, я з вами погоджуюсь, що полювати з прапорцями на лиса це "шкіра вичинки не варта", але є одне але, Говарф, сказав
Полювання проходило в лютому місяці в одному з віддалених лісництв
в тому то і річ що лис не шуганий і прапорців боїться, він виріс де навколо нього на сотню кілометрів немає села, але є друга сторона медалі, полювати на лиса в горах з прапорцями це абсурд, тому що по перше це дуже важко і по друге там немає такої кількості лиса щоб він завдавав суттєвої шкоди, в горах чисельність лиса мінімальна тому що він не витримує конкуренціїї з риссю, так само як і куниця.
 
Останнє редагування:

Hovarf

Слідопит
полювати на лиса в горах з прапорцями це абсурд
Шановний Gutsul, можливо Ви мене не правильно зрозуміли. Хіба ж я стверджував, що ми тоді полювали з прапорцями саме на лиса? Я ж казав, що полювання проводилось на вовків, просто їх в загоні не виявилось, а виявився лис. Мені просто цікаво було б знати, чи були в когось подібні випадки на практиці , і не тільки в горах (полювання з прапорцями на вовків можна проводити будь де - було б на що їх розвішувати). Різні припущення та роздуми колег на цю тему теж цікаво вислухати, але факти з життя - це зовсім інше.
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Hovarf, я дуже добре вас зрозумів, і ні в якому разі не хотів вас образити, я зрозумів що ви полювали на вовків, я просто мав на увазі що в загальному в горах полювати на лиса з прапорцями немає сенсу.
 

S.V.R.

ветеран форуму
надійна команда
Вчора зменшували популяцію лисиці. Полювання проходило з гончими. Результат - дві лисиці, одна з яких виявилась не фотогігієнічна P1010985.JPG
 

jagd00

Мисливець
В воскресенье ездили на норы,моя сука вытащила лису,а та такая "пузатая"что еле с норы вылезла.Начали осматривать,а лиса уже где-то через неделю родить должна(соски большие,без шерсти).
Вот вам и календарь гона....
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
В воскресенье ездили на норы,моя сука вытащила лису,а та такая "пузатая"что еле с норы вылезла.Начали осматривать,а лиса уже где-то через неделю родить должна(соски большие,без шерсти).
Вот вам и календарь гона....
Такої аномально теплої зими я ще не памятаю, принаймі на Прикарпатті, мабуть це і вплинуло на передчасний гін.
 
Зверху