Приліт птахів.

Кузнец144

Мисливець
Считаю ДУРЬЮ подобные обмэжэння друг от друга на ФОРУМЕ- от КоГО прячемся на форуме??!! У нас- что ФСБ работает??!!!
Предлагаю удалить возможность "уходить в тень": или ты ФОРУМЧАНИН или...ТЕНЬ! Никому не нужная вообще.
прокрутите тему на несколько сообщений в верх и пазл сложится
от фото в верх (через 6 постов) четкое первое наблюдение прилета с указанием числа и города!
п.с. перед гневом потрудитесь во внимательности.
 

VS1975

Снайпер
Пальцэм у нэбо!!!

На жаль! Ми зіткнулися з деякими проблемами.
Цей користувач обмежив доступ до свого профілю.
Так Ви також працюєте " під прикриттям " :cool:. У Вас же така сама " історія ".
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
1616177163428.png


ЧОМУ ГУСИ ЛЕТЯТЬ КЛЮЧЕМ ?

Якщо ви коли-небудь спостерігали за ключем гусей, що летять на південь на зимівлю, вам можливо, цікаво буде дізнатися, що вчені пояснили, чому зграя летить клином.
В ході дослідження з’ясувалося, що кожен птах, змахуючи крилами, забезпечує підйом для птиці, що знаходиться безпосередньо за нею. Завдяки такій побудові вся зграя збільшує швидкість польоту щонайменше на 71% в порівнянні зі швидкістю, яку може розвинути кожен птах окремо.
Висновок: Якщо люди, будуть узгоджено рухатися в одному напрямку з іншими, а також відчуватимуть лікоть людини що йде поруч, можуть потрапити туди, куди їм потрібно швидше і легше, тому що вони можуть покластися один на одного.
Варто одному гусаку випасти із загальної зграї і спробувати летіти поодинці, як він відразу ж відчуває важкість і опір. І він повертається в зграю, щоб скористатися підйомною силою, створеною попереду летучим птахом.
Якби б ми були такими ж розумними як птахи, ми б залишалися в строю з тими, хто веде нас вперед, і ми б хотіли прийняти їх допомогу також, як і поділитися своєю.
Коли ватажок втомлюється, він повертається в кінець косяка, і інший гусак встає на чолі зграї. Виконувати важку роботу по черзі набагато легше. Люди, також як і птиці, взаємно можуть замінювати один одного.
Гуси в кінці зграї кричать, заохочуючи тих, хто попереду не зменшувати швидкість, підштовхуючи перших вперед.
Що кричимо ми, перебуваючи позаду своїх лідерів?
І, нарешті, якщо гусак, захворівши чи отримавши поранення, випадає зі зграї, два інших гусака теж залишають зграю і слідують за ним, щоб надати йому допомогу і підтримку. Вони залишаються з цим гусаком до тих пір, поки він не видужає або не пoмре, а потім відправляються в дорогу самі або з іншою зграєю наздоганяти своїх.
Якби ми були також розумні, як гуси, ми б теж підтримували один одного не тільки в скрутні часи, а й тоді, коли ми сильні …,
 

kef

Зброяр
Вже два дні тягнуться "ключі" гусей на північний схід. Сідяють у відкритому полі на озимину . Але там таке болото .що навіть через оптичний "зум" зняти на віддаль не вдається. Головне , що тиша і не чути пострілів. Навіть якщо будуть "бити з глухого " то підібрати "тушку" не буде змоги. Застрягне брак в болотній жижі. Або голим хіба що за "м"ясом" поповзе.
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Не хотів починати нову тему,а тому вибачайте,але подивитись таке відео одне задоволення!!Природа в всій своїй красі!!

 

север

ветеран форуму
надійна команда
На Черниговщину прилетели белые аисты! Сегодня наблюдал лично. Рановато в этом году. По многолетним наблюдениям контрольная дата их прилёта 1 апреля + -. Климат меняется и поведение животных тоже. Первым, как всегда, прилетел самец-аист. Лад в гнезде наводит, клювом трели-клекот по округе разносит:прилетел мол. Подругу поджидает. Через несколько дней и она заявится. Когда в гнезде, в основном, уже будет порядок, т.ск. "под ключ". Вяхири вовсю токуют по березам. "Горки" делают на эмоциях по прилёту. А по закуткам ещё прячется снежная зима....По ночам заморозки, до -5.
IMG_20210321_173052.jpg
IMG_20210321_173253.jpg
 
Останнє редагування:

Арго

S-Moderator
Команда форуму

Степанович 2

Снайпер
На Черниговщину прилетели белые аисты! Сегодня наблюдал лично. Рановато в этом году. По многолетним наблюдениям контрольная дата их прилёта 1 апреля + -. Климат меняется и поведение животных тоже. Первым, как всегда, прилетел самец-аист. Лад в гнезде наводит, клювом трели-клекот по округе разносит:прилетел мол. Подругу поджидает. Через несколько дней и она заявится. Когда в гнезде, в основном, уже будет порядок, т.ск. "под ключ". Вяхири вовсю токуют по березам. "Горки" делают на эмоциях по прилёту. А по закуткам ещё прячется снежная зима....По ночам заморозки, до -5. Переглянути вкладення 658247 Переглянути вкладення 658248
Я б не сказав, що рановато ... завжди вважалось, що лелеки прилітають 19 березня.
 
  • Like
Reactions: kef

север

ветеран форуму
надійна команда
Я давно вышел из детского возраста, чтобы в сказки верить.
Кроме того, не стоит забывать, что территория Украины в её международно признанных границах имеет размеры 1316 км с запада на восток и 893 км с севера на юг, что сводит на нет единый подход в датах прилета перелетных птиц из "вирію" в разных регионах Украины, в зависимости от их географического расположения. Единственно правильным здесь будет метод Дмитрия Никифоровича Кайгородова, базирующийся на сборе информации о прилете птиц из разных мест.
https://uk.wikipedia.org/wiki/Територія_України#:~:text=За цим показником вона є,41°15′ східної довготи.
 

Степанович 2

Снайпер
Про території знаємо і не заперечую...
А народні повір’я базувались завжди теж на багаторічних спостереженнях наших пращурів.
В нас прилітають, як і писав.
Можу ще добавити, що, по тих же повір’ях, 19 серпня вважається днем відльоту бузька.
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
В нас також,вже приблизно 45-50 років,а це якраз термін мого слідкування за цим дійством,прилітають лелеки 19 грудня( дуже рідко +/- один день),причому цей приліт завжди обумовлюється і супроводжується снігопадами,иорозом і заметіллю!! В цей час люди ближчі до сільських поселень відносили на поле їду для їх відгодівлі та сіно для зігріву.Цей факт не придуманий,так як сам не один рік приймав в ньому участь.Так що природа може і змінюється,а от час прильоту лелек на рідну землю- ні!!
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Можу ще добавити, що, по тих же повір’ях, 19 серпня вважається днем відльоту бузька.
На Черниговщине белые аисты, испокон веков, по поверьям, отлетают на Пречистую (Первую Пречистую), т.е. 28 августа.
Хотя в прошлом году, например, они отлетели в самом начале августа- у нас все пересохло и не было кормовой базы. Так уже несколько лет.
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
  • Like
Reactions: kef
Зверху