Продление разрешения

иж 18

Снайпер
Уважаемые охотники и владельцы оружия, хотел поинтересоваться как после создания единого реестра оружия изменилась перерегистрация? Что нового? Кто-то сталкивался с нововведением?

иж 18

Снайпер
Майже нічого.
Можна подати заявку в Едином вікні (з компУтера), додати скани документів. Але бумаги потрібно відправити поштою або відвезти особисто дозвільнику.
Перелік документів не змінився.
При продовженні дозволу на гладкоствол потрібно зброю нести в дозвільну, вони її фотографують на міліметровій бумагі (спеціальна така в них е). Якщо зброя викликае питання можуть направити в НЕДКЦ на технічний огляд. (в нас так).
Нарізне зараз відстрілюеться на власника перед продажем та переоформленням (в нас в Харкові 220 грн.)
Книжечку "дозвіл" вже не видаватимуть, треба мати витяг з ЕРЗ в кюар-коТом :)

А ні е революційне нововведеняя......................... магазини можуть віднести ваші папери до дозвільної за 1500 грн.. вважаю це дуже зручно :)
Спасибо за ответ.

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Можна подати заявку в Едином вікні (з компУтера)
бумаги потрібно відправити поштою або відвезти особисто дозвільнику.
трохи через сраку, нє? але в принципі - шо треба було доказати! ніколи, підкреслюю та наголошую, ніколи наша держава не прийме жодного документа, щоб обмежити свій вплив в чомусь, бодай найменшомуа тут кожен електронний реєстр - то повноцінна база даних, і цих реєстрів ціла купа - ДЗК, ЄДРР ЄРЗ - все для того щоб зручніше було ці бази продавати та зливати куди треба й нетреба. тотальний контроль. про які права та свободи мова? раніше я ходив до дозвільника і все, а зараз я МАЮ ПРАВО спочатку наї..тись зі створенням кабінету в ЄРЗ, а вже потім піти до дозвільника... оце мать його добро зробили!!!
раніше я їхав у РЕВ ДАІ та почекавши живу чергу реєстрував авто без проблем, а зараз беремо першим номерок в електронну чергу і о диво!!! на ньому цифра 38!!! а чого так?! бо працівник того ж сервісного центру "раніше встав" та за "окреме спасіба" вже набрався цих номерків рідним і близьким, перекупам і т.д! чи може в когось не так??? була спроба сервісних центрів і зброю на себе взяти, то нє, ДС вперлась - не віддали.

иж 18

Снайпер
А за сколько до окончания срока годности разрешения нужно идти продлевать, есть какие-то рамки? Скажем если ещё пол года есть, а сейчас можно продлить?

иж 18

Снайпер
А меня все же волнует вопрос продления разрешения в плане сроков... кончилось разрешение в аккурат концом февраля 22го... по положению все действительно до окончания военного положения плюс 10 дней... я как бы туда в разрешительную и не спешу, еще есть впереди десять дней и я такой не один, но я пару раз поднимал вопрос о сроках продления и ответ некоторых форумчан был такой, что продляют на три года от того срока, до которого было разрешено...
Однако получается коллизия или оказия :), для продления мне надо написать заявление, что прошу продлить и т.д. они его регистрируют по канцелярии сегодняшним числом и соответственно, согласно их же Приказа, должны продлить на три последующих года, а они продляют грубо на 1,5 года (начиная считать от конца февраля 22 года)...т.е. сами нарушают свой же непоколебимый (пока) Приказ... а если мне продлить от февраля 22 года, то тогда мое заявление с просьбой о продлении должно быть от того же февраля 22 года, но поезд ушел и в канцелярском журнале дырок за февраль 22 года чтобы провести мое заявление задним числом - нет...
Отсюда, как ни крути есть нарушения: либо учетно-регистрационных положений (что вряд ли, ибо там все же есть контроль и ответственность), либо нарушаются требования и положения их же Приказа...
вот я туда пока и не спешу, поживем посмотрим, пока все законно, а там возможно "или ишак - заговорит, или падишах - помрет"...
какие у кого будут варианты? ;)
А есть какой-то приказ , указ, вообщем бумажка, что можно пройти перерегистрацию в 10- ти дневный срок после окончания военного положения? Все кругом говорят а документ я не нашел, если у вас есть скиньте сюда пожалуйста. Я к тому , что если не продлевать, придут с проверкой и лучше не на словах объяснить, что можно не продлевать а ссылаться на какой-то документ.

иж 18

Снайпер
https://informator.ua/ru/v-ukraine-...levat-do-konca-deystviya-voennogo-polozheniya

Наказ Міністерства внутрішніх справ України «Про продовження строку дії дозволів у сфері обігу зброї, пристроїв та вибухових матеріалів під час дії воєнного стану в Україні» від 18 березня 2022 р. № 195, яким установлено, що під час дії воєнного стану в Україні строк дії дозволів, визначених Інструкцією про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів, затвердженою наказом Міністерства внутрішніх справ України від 21 серпня 1998 р. № 622, продовжується на період до 10 днів після припинення або скасування дії воєнного стану в Україні.
Спасибо

север

ветеран форуму
надійна команда
Зброю яку я продав два тижня тому досі не оформили на покупця і в ЕРЗ вона на мені.
Так вона ж повинна бути зареєстрована протягом 10 днів після придбання, якщо я не помиляюсь? Інакше нового власника чекає штраф?

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
і в ЕРЗ вона на мені
вона давно зареєстрована на покупця, просто зміни не внесли в базу. і так буде часто та багато
пишуть що він в мене дійсний до серпня 2023 (чому так незнаю, мабуть потім ще продлять)
бо особливий період продовжено було до 18.08.23 того все що до нього прив'язано продовжується автоматично разом з продовженням останнього

штурман

Мисливець
Внесу пару ложечек дегтя в бочонок меда. Да,действительно, приказ 195 существует,НО, вы должны прийти и написать заявление о продлении разрешения на срок военного положения.Если срок разрешения истек.А вот тут и начинаются чудеса. Вас направят к экспертам, там вы заплатите денежку за ОТСТРЕЛ ГЛАДКОСТВОЛЬНОГО ОРУЖИЯ. Его сфотографируют и внесут в базу.Если вам повезет - вы управитесь за один день. Но везет далеко не всем. Этот центр ОДИН на всю область. Для полноты ощущений представьте, что вы живете за 100-150 км от Днепра Поездка по маршруткам с ружьем, а то и не с одним не очень бодрит. Ну,а если своим авто, то приплюсуйте затраты на топливо. И скорее всего, вам придется не один раз повторить этот маршрут. Потому,что часов в 9 утра вы будете где то 20-м. И эта процедура касается и продления и переоформления. И всем похер. Люди возмущаются,но ведь на них плевать По моему глубокому убеждению , это новшество сделал либо недоумок, либо враг. Потому, что провоцировать людей на недовольство, создавать дополнительное напряжение в обществе, вместо того, что бы упростить весь процесс может только такой тип.

штурман

Мисливець
Я полностью согласен с Вашей последней фразой. Да ,никакого отстрела в приказе нет. НО НИКТО НЕ ЗАНЕСЕТ В БАЗУ ВАШЕ ОРУЖИЕ БЕЗ ОТСТРЕЛА. По крайней мере в нашей области. И не переоформит на другого владельца. Хоть башкой в стену стучи. Об этом я и говорил. Написано одно, а в реальной жизни другое, Знаю,что в других областях экспертизу делают разрешители на местах.

штурман

Мисливець
Ответ: 1. А мы в НЕДКЦ выдаем справки только после отстрела. Разрешительная разводит руками _ мы не причем. 2. Я уже все прелести описал выше.3. Давайте победим гадину и посмотрим,что делать дальше.

север

ветеран форуму
надійна команда
Ответ: 1. А мы в НЕДКЦ выдаем справки только после отстрела. Разрешительная разводит руками _ мы не причем. 2. Я уже все прелести описал выше.3. Давайте победим гадину и посмотрим,что делать дальше.
Зверніться з публічним запитом та спитайте, на підставі ЧОГО з Вас вимагають відстріл гладкостволу. Цікаво буде почитати відповідь.

VS1975

Снайпер
Доброго вечора усім ! Сьогодні їздив я у нашу дозвільну в Суми. Продовження дозволу на 2 одиниці гладкоствольної зброї. Термін закінчується 9 серпня. Так от:
- документи для продовження всі ті, що були завжди. Єдине - потрібно ще Витяг з реєстру громади про реєстрацію місця проживання ( у Дії робиться за 1 хвилину. Потрібно тільки роздрукувати на папері ) ;
- замість книжечки - дозволу тепер буде цей дозвіл у Дії. Також буде паперовий витяг формату А 4 ;
- рушниці треба обов'язково везти для ОГЛЯДУ. Я цього не знав, тому доведеться їхать ще раз ( везти рушниці ).

VS1975

Снайпер
В кожному болоті свої королівство. :)
Нажаль дозвільники мабудь сама не кваліфікована частина співробітників МВС.
Де написано про ОГЛЯД зброї, не знаю.
Наші казали що їм треба фотографувати і фото додавати в базу, якщо не фотографували в НЕДКЦ.
Ну може втруситься згодом, розберуться.
Я не став з ними сперечатися. Одвезу, хай фоткають. На всяк випадок візьму ще патронів ( може влаштуємо відстріл. Прямо у дозвільній) :D :p.

Trigal

Снайпер
І вони тупо будуть вимогати відстрілу.
В чому полягає сенс відстрілу гладкоствольної зброї?
Нарізну відстрілюють для фіксації пошкоджень кулі, характерних для конкретного ствола.
Що дає відстріл гладкого ствола шротом? Тим більше, що є стволи, з яких кулями взагалі стріляти заборонено...

Trigal

Снайпер
Що стосується подовження дії дозволу..
Життєвий досвід підказує, що краще всеж-таки заморочитись і продовжити його дію.
По-перше термін 10 днів - це дуже мало, виходячи з кількості бажаючих. Буде просто армагедон. Якщо не встигнути (що дуже ймовірно) - отримаєш "догану" і чимало зайвого клопоту.
По-друге після відміни воєнного стану буде купа інших термінових справ. Особливо у військових, ФОПів, переселенців.
По-третє є досвід "відміни" сплати податків на термін військового часу. Яка по суті виявилася відтермінуванням з усіма витікаючими наслідками.
В мене термін дії закінчується в листопаді. Коли займусь цим питанням - поділюсь інформацією

север

ветеран форуму
надійна команда
В чому полягає сенс відстрілу гладкоствольної зброї?
Нарізну відстрілюють для фіксації пошкоджень кулі, характерних для конкретного ствола.
Що дає відстріл гладкого ствола шротом? Тим більше, що є стволи, з яких кулями взагалі стріляти заборонено...
Це дає можливість формування гільзотеки гладкоствольної зброї. На місці злочину, іноді, знаходять відстріляні гільзи. До речі, ще відносно нещодавно була обов"язкова вимога надавати по 2 стріляні гільзи ( з кожного ствола) при придбанні чи переєстрації гладкоствольної зброї. Потім її відмінили.
Є навіть спеціальна література для криміналістів-балістиків з цього приводу. До речі, дуже цікава і повчальна в плані вивчення гладкоствольної мисливської зброї. Подібну інформацію у мисливській літературі не зустрінеш. Удари бойків, сліди від екстракторів-ежекторів, патронники і т.д. у кожної гладкоствольної зброї унікальні і експерт легко встановить тип зброї і приналежність конкретної рушниці.

Зверху