Продовження дозволу на нарізну зброю.

Beowulf

Мисливець
Іду з полювання, телефон втопив чи сіла батарея, зупинили перевіряючі і шо ?
Я нє Алень ?

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
Зазвичай перевіряють перед тим, як пускати "козла в город", тобто перед полюванням. Ну, або "алєнєй" :)

1gena73

ветеран форуму
надійна команда

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Вони по своїй базі повинні дивитись.
та є ще й бомажний закон про "Мисливське господарство..." там пише які бомаги мають бути у мисливця на полювання і про дію-хренію там ні слова. можна ше багато законів читати, але в нас всі закони трактуються двояко як органами так і порушниками того закону і все залежить від того, хто зможе переконати суддю, або "вмотивувати", і як ми бачимо судді вмотивовуються, це дороге задоволення, але іноді то варте того.
держава нам дозволяє користуватись тими благами цивілізації і в тій мірі, в якій їй вигідно, і якими вони затягнуть нас ще більше в стійло, щоб були під ковпаком і під збільшувальним склом всі прості, і недоторканні всі вершки суспільства. остання версія ЗУ "Про цивільну зброю" тому приклад та і всі інші. нам відкрили ринок землі - купуйте заслиньтесь, але 95% населення зможуть лише її продати, щоб виїхати за кордон, полікуватись, купити житло, купити зможуть тільки одиниці, але за яких умов!!!! я вже то знаю... покинув плюнув на півдороги, нервів не вистачило. і так з усім. а ті хто купуватимуть сотнями га - там буде все протягом кількох годин - святі гроші моліть Бога за нас!

old hunter

Снайпер
Доброго вечора. Така ситуанія. Рік тому я демобілізувався. Мені зателефонували з дозвільної і поцікавились станом моєї зброї (гладкоствол). Моє місто було пів року окуповано. Я відповів, що зі зброєю все гаразд. Єдине, просрочен дозвіл. Відповідь була: "Не хвилюйтесь, дозволи пролонговано до кінця військового стану". Тепер вони мені телефонують і наполягають на процедурі подовженні дозволу. Що порадите ? Можливо щось змінилось в законодавстві?
1. Заходите на сайт Верховної Ради, знаходете там Наказ МВС № 195, бачите що він Дійсний, читаете його (він не великий).
2. Розуміете що дозвольники Вас дурять, якщо саме наполягають а не пропонують Вам продовжити дозвіл.
3. Е можливість і бажання продовжити дозвіл - продовжуете, немае такого бажання - чекаете закінчення военного стану і в десятиденний термін продовжуете.

Syava70

Мисливець
1. Заходите на сайт Верховної Ради, знаходете там Наказ МВС № 195, бачите що він Дійсний, читаете його (він не великий).
2. Розуміете що дозвольники Вас дурять, якщо саме наполягають а не пропонують Вам продовжити дозвіл.
3. Е можливість і бажання продовжити дозвіл - продовжуете, немае такого бажання - чекаете закінчення военного стану і в десятиденний термін продовжуете.
Дякую. Вибачте, побачив, що трохи помилився розділом і переніс запитання в розділ " Дозвіл на зброю та Мисливський квиток " З пов.

Hovarf

Слідопит
кому цікаво був сьогодні у свого дозвільника
маю дві одиниці с терміном діі дозволів до лютого 2024 року
написав заяву щоб не проходити продовження
ось сама заява :^ відповідно до наказу №195 зобов*язуюсь в десяти денний термін продовжить дозволи на належну мені зброю ^
заява прийнята
але разів зо два переконував що потрібно не відтерміновувати а зараз проходити я на своєму настояв от на цьому і порішили і відповів що да ви маєтє такє право і зараз майже всі проходять як і раніше а таких як я одиниці
відстоюйте своі права
Не правда. Таких як Ви не одиниці. Тисячі власників зброї змінили місце проживання, виїхали за кордон, чи воюють на фронті, а тому не мають змоги продовжувати дозвола на зброю. Багато людей через війну втратило роботу, а тому банально не мають грошей та часу на всю цю процедуру. Є ще один момент. Єдиний реєстр зброї, який створюється під час переєрестрації зброї громадянами - це може й добре, але навіщо це починати робити під час війни з агресором. Уявіть собі якщо якісь кацапські хакери зламають цю систему - ворог отримає повну інформацію про всіх власників зброї по всій країні , включаючи адреси проживання і все інше. Якому дебілу прийшло в голову створювати ЄРЗ під час війни?

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
А зайти в окупованому місті в відділок поліції і відкрити особову справу власника зброї - тут навіть хакером не треба бути. Так було в мене і в тисяч інших власників зброї коли окупували наші міста. Ніхто навіть не думав вивозити чи знищувати десятки тон особових справ, які зберігалися в різних держустановах. Тепер ходять і задрачують родичів щоб я видав свою зброю. А якби все було в електронному вигляді - то був би шанс, що мої дані не попали б в чиїсь руки.

А зайти в окупованому місті в відділок поліції і відкрити особову справу власника зброї - тут навіть хакером не треба бути. Так було в мене і в тисяч інших власників зброї коли окупували наші міста. Ніхто навіть не думав вивозити чи знищувати десятки тон особових справ, які зберігалися в різних держустановах. Тепер ходять і задрачують родичів щоб я видав свою зброю. А якби все було в електронному вигляді - то був би шанс, що мої дані не попали б в чиїсь руки.
https://www.facebook.com/share/p/17zksZ4jLP/

Hovarf

Слідопит
Звичайно , те що не вивезли чи не знищили "десятки тон макулатури" - документації стосовно власників зброї перед загрозою окупації окремих територій - це великий прокол наших доблесних органів МВС. Це однозначно і тут не може бути ніяких заперечень. Але як можна стверджувати, що електронний реєстр під час війни кращий бо - "був би шанс" що ваші дані не попали б в чужі руки. Ви самі в цьому не впевнені , бо пишете - "був би шанс". А я вважаю, що такий самий шанс може бути , коли ворог зламає отой самий ЄРЗ і отримає базу даних власників, але не в окремих окупованих районах, а по всій Україні. А де буде проходити лінія фронту завтра, через місяць чи через рік - ніхто не знає. Я думаю Ви розумієте що я маю на увазі. Моя особиста думка - поки йде війна ніяких електронних реєстрів створювати не потрібно в цілях безпеки громадян та держави.

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
Звичайно , те що не вивезли чи не знищили "десятки тон макулатури" - документації стосовно власників зброї перед загрозою окупації окремих територій - це великий прокол наших доблесних органів МВС. Це однозначно і тут не може бути ніяких заперечень. Але як можна стверджувати, що електронний реєстр під час війни кращий бо - "був би шанс" що ваші дані не попали б в чужі руки. Ви самі в цьому не впевнені , бо пишете - "був би шанс". А я вважаю, що такий самий шанс може бути , коли ворог зламає отой самий ЄРЗ і отримає базу даних власників, але не в окремих окупованих районах, а по всій Україні. А де буде проходити лінія фронту завтра, через місяць чи через рік - ніхто не знає. Я думаю Ви розумієте що я маю на увазі. Моя особиста думка - поки йде війна ніяких електронних реєстрів створювати не потрібно в цілях безпеки громадян та держави.
В Україні і до війни було десятки відкритих реєстрів, дані з яких були доступні всім, без будь яких обмежень. Можу перерахувати з десяток. Саме дані з цих реєстрів про мене розказували мені фсбешники при проходженні так званої фільтрації.
Можна довго мусолити цю тему. Але заховатися в наш час неможливо. Ми вже всі давно в різних електронних реєстрах. Задовго до війни ці процеси почалися і успішно (чи не успішно) відбуваються. Тому тема доречно чи не доречно, під час війни, до війни, після війни - процес давно запущений, функціонує і можливості зупинити вде немає. Доречі, в наших йобнутих сусідів та ж ситуація. Цифрова глобалізація. Номер телефону, банківська картка, власне авто, любий документ , які зараз всі оцифровані, і навіть просто вулична камера спостереження - добрий день, пізно всралися.

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
Яка біда Україні і українцям, якщо ворог теоретично зламає реєстр зброї? Зброя ж при цьому не зникне з вашого сейфу. Тим більш що на окупованих територіях все зрозуміло, там правила прості і зрозумілі, хочеш там жити чи живеш - сам принесеш. А от як згорить відділок поліції десь в Дніпрі чи Харкові, де зберігаються папки з особистими справами власників зброї - то думаю якраз ЄРЗ допоміг би власнику доказати що ти не верблюд.
Я не знаю точних дат і початок цифровізації збройових реєстрів. Знаю точно, і писав тут, що в 2018 році при купівлі чергової одиниці зброї місцевий поліцейський, що був чи виконував функції дозвільника, виносив дані про мою придбану рушницю вже в онлайн систему. Ми з ним спілкувалися і я отримав тоді чітку відповідь, що зброя вноситься в загальну систему.

Останнє редагування:

Hovarf

Слідопит
В Україні і до війни було десятки відкритих реєстрів, дані з яких були доступні всім, без будь яких обмежень. Можу перерахувати з десяток. Саме дані з цих реєстрів про мене розказували мені фсбешники при проходженні так званої фільтрації.
Можна довго мусолити цю тему. Але заховатися в наш час неможливо. Ми вже всі давно в різних електронних реєстрах. Задовго до війни ці процеси почалися і успішно (чи не успішно) відбуваються. Тому тема доречно чи не доречно, під час війни, до війни, після війни - процес давно запущений, функціонує і можливості зупинити вде немає. Доречі, в наших йобнутих сусідів та ж ситуація. Цифрова глобалізація. Номер телефону, банківська картка, власне авто, любий документ , які зараз всі оцифровані, і навіть просто вулична камера спостереження - добрий день, пізно всралися.
В кожного своя думка. У Вас своя, а у мене своя. В мене термін дозволів на зброю закінчився рік тому. Продовжувати його в даний час не маю бажання, бо не хочу фігурувати в ЄРЗ, не хочу марнувати власний час та кошти на абсолютно непотрібні речі ( маю на увазі під час війни). Наказ МВС № 195 це дозволяє. Дозвільник телефонував та пробував переконувати проходити переєрестрацію. Я його культурно послав. Більше не дзвонить.

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
Мені взагалі не дзвонять і не дзвонили :)

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
В кожного своя думка. У Вас своя, а у мене своя. В мене термін дозволів на зброю закінчився рік тому. Продовжувати його в даний час не маю бажання, бо не хочу фігурувати в ЄРЗ, не хочу марнувати власний час та кошти на абсолютно непотрібні речі ( маю на увазі під час війни). Наказ МВС № 195 це дозволяє. Дозвільник телефонував та пробував переконувати проходити переєрестрацію. Я його культурно послав. Більше не дзвонить.
https://uoor.com.ua/forum/index.php?threads/Продовжино-строк-дії-дозволів.112648/
Тема цікавить виключно інформативно і нікому не бажаю зла чи проблем. Але все ж якісь судові рішення є. Останні сторінки.

Hovarf

Слідопит
Яка біда Україні і українцям, якщо ворог теоретично зламає реєстр зброї? Зброя ж при цьому не зникне з вашого сейфу. Тим більш що на окупованих територіях все зрозуміло, там правила прості і зрозумілі, хочеш там жити чи живеш - сам принесеш. А от як згорить відділок поліції десь в Дніпрі чи Харкові, де зберігаються папки з особистими справами власників зброї - то думаю якраз ЄРЗ допоміг би власнику доказати що ти не верблюд.
Я не знаю точних дат і початок цифровізації збройових реєстрів. Знаю точно, і писав тут, що в 2018 році при купівлі чергової одиниці зброї місцевий поліцейський, що був чи виконував функції дозвільника, виносив дані про мою придбану рушницю вже в онлайн систему. Ми з ним спілкувалися і я отримав тоді чітку відповідь, що зброя вноситься в загальну систему.
Яка біда кажете. Все дуже просто - маючи плани наступу та окупації певної території нашої держави, по списках власників зброї (особливо нарізної) ворог може робити аналіз очікуваного збройного опору місцевого населення, або його партизанської діяльності. Я не військовий експерт, але вважаю це цілком ймовірним. То навіщо ворогу давати такий козир в руки? Може складання оцього ЄРЗ розпочали ще в 2018 році, я не знаю. Але під час війни наповнювати його новими даними на мою думку точно не варто. Тепер стосовно "згорів райвідділ". Якщо у Вас на руках паперовий дозвіл на зберігання зброї (навіть протермінований) то відділок поліції може сто разів згоріти разом з своїми компютерами і паперами. Цей паперовий дозвіл з печаткою - це залізний доказ того , що "я не верблюд", як Ви висловились. До речі, я зберігаю в сейфі поруч з рушницями і діючим дозволом ще й ксерокопії своїх попередніх дозволів, оригінали яких залишаються в дозвільній під час переєрестрації. Місця багато вони не займають, а в житті всяке буває.

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
:) не все в житті залежить саме від нас
Згадав дитячий випуск "єралаш"

Зверху