Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В оккупированном Донецке подорвали вышку мобильной связи так называемого местного оператора "Феникс".
Акция была проведена местными патриотами Украины.
шш.PNG
скрин.png


Посилання на відео моменту підриву самої вишки...
https://www.facebook.com/Shtirlitz69/videos/481630252425208/
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 31 жовтня 2019 року

30 жовтня, збройні формування Російської Федерації та її найманці 19 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Зафіксовано і вогневу активність ворожих снайперів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 6 обстрілів:
поблизу Красногорівки – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
п’ять разів неподалік Водяного, що на Приазов'ї – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" російські окупаційні війська здійснили 13 обстрілів:
шість разів поблизу Кримського – з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП-1, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
поблизу Новотошківського – з мінометів калібру 120 мм;
біля Зайцевого – з мінометів калібру 82 мм та автоматичних гранатометів;
неподалік Луганського – зі стрілецької зброї;
біля Південного – з СПГ, автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів;
у районі Троїцького – зі станкових протитанкових гранатометів;
поблизу Новолуганського – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів;
біля Горіхового – з мінометів калібру 82 мм.
Вчора, 30 жовтня, втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об'єднаних сил не було.
З початку цієї доби противник вогневої активності не проявляв. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Втрати російських окупаційних військ на Донбасі у жовтні цього року
У разі загрози життю та здоров’ю, захоплення територій, проникнення ворожих розвідувально-диверсійних груп військовослужбовці Об’єднаних сил дають адекватну відповідь, відкриваючи вогонь по противнику.
За інформацією розвідки Об’єднаних сил, у жовтні 2019 року, втрати незаконних збройних формувань так званих "ЛДНР" та бойовиків Російської Федерації склали 96 осіб. Із них безповоротних – 33 особи.
Зауважимо, що це тільки достовірно підтверджені втрати ворога, які можуть бути меншими від реальних.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Подарунки для сєпарів...


72385462_130796401650086_1306940638159175680_n.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Жители Донецка: По ночам из машин воруют бензин, могут открутить запчасти...
Жители временного не подконтрольного украинскому правительству Донецка жалуются на то, что их автомобили грабят даже на охраняемых стоянках. Об этом дончане пишут в социальных сетях. По их словам, особенно рискуют жители Текстильщика. Там постоянно по ночам сливают бензин из бензобаков, выкручивают запчасти автомобилей, грабят гаражи.
«Автомобилисты Текстильщика будьте бдительны по ночам сливают бензин. У кого есть возможность ставьте авто на стоянку», — пишут местные жители.
При этом, по словам участников обсуждений, даже платная стоянка — не защита для авто. Также нет надежды и на частные гаражи.
«Гаражи вообще полностью обкрадывают, на стоянках сливают безниз, могут и запчасти снять, гарантия безопасности только собственный дом с воротами и то не факт», — сообщают местные жители.
Также, по их данным, нельзя защитить авто, заперев бензобак на ключ — в этом случае его полностью сломают. Кроме того, в опасности даже машины, которые ставят на ночь в частные дворы.
«У моего друга тоже крышка на ключ закрывалась, вырвали нафиг и слили бенз. А у меня в частном секторе залезли ночью во двор и так же слили бенз», — отмечает дончанин.

Источник:https://donpress.com/news/28-10-201...QYhTyU0t_NzDZ5pjOzVpa_oEE3Mk8mHsQLaMuJDbcSXkE
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
оос.PNG
оос..PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
450.PNG

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення прес-центру штабу ООС від 2.11.2019
1 листопада, збройні формування рф та її найманці 13 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Вчора, 1 листопада, втрат внаслідок обстрілів серед військовослужбовців Об'єднаних сил не було.
З початку цієї доби збройні формування рф та її найманці вогневої активності не проявляли. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Все больше больше дончан идут в ВСУ...

В интервью боец 53 ОМБр ВСУ Михаил рассказал о том как воюет за Украину и что мотивирует жителей Донбасса вступать в ряды Вооруженных Сил Украины...
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 4 листопада 2019 року.

3 листопада, збройні формування Російської Федерації та її найманці 14 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" російські окупаційні війська здійснили 4 обстріли:
біля Пісків і Пищевика – з РПГ та великокаліберних кулеметів;
неподалік Водяного, що на Приазов'ї – з гранатометів різних систем;
біля Павлополя - зі стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" зафіксовано 10 ворожих обстрілів:
неподалік Новолуганського – зі стрілецької зброї та станкових протитанкових і автоматичних гранатометів;
поблизу Хутора Вільного – з підствольних гранатометів і стрілецької зброї;
у районі Золотого (поза межами ділянки розведення) – з великокаліберних кулеметів;
тричі біля Луганського – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів
поблизу Зайцевого – з СПГ, стрілецької зброї та автоматичних гранатометів;
неподалік Південного – з великокаліберних кулеметів та ручних і станкових протитанкових гранатометів;
біля Новозванівки – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Вчора, 3 листопада, поранень внаслідок обстрілів зазнав один військовослужбовець Об'єднаних сил.
З початку цієї доби збройні формування Російської Федерації та її найманці з гранатометів, великокаліберних кулеметів та мінометів калібру 82 мм обстріляли наші позиції неподалік Новолуганського.
Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Почему нельзя просто так закончить войну...
Память о погибших близких для многих - это мотив бороться до победы. Мир должен наступить только на условиях Украины, иначе - это будет капитуляция,поражение, которого так добивается враг.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
4 листопада у сепаратистських та кремлівських Telegram-каналах повідомили про те, що бойовики біля Петрівського запустили в небо сигнальну ракету, повідомляючи про готовність до розведення військ. Однак розведення не відбулося. Це була чергова гра на російську аудиторію, оскільки напередодні бойовики обстрілювали українські позиції, чим зривали домовленості. Насправді ж відведення може використовуватися терористами для подальшої повзучої окупації нашої території, а для української армії у деяких випадках воно означатиме відступ на гірші позиції. Таку думку висловив "Апострофу" військовий оглядач Михайло Жирохов.
Про невигідні позиції...

Розведення сил біля Петрівського спочатку було заплановане на 4 листопада – це було погоджено з обох боків. Але оскільки 30 жовтня та 1 листопада були обстріли, наша сторона в особі міністра оборони заявила, що за умови збереження режиму тиші протягом 7 діб, відведення відбудеться 8 листопада."Інша сторона" наполягала на тому, що розведення треба було робити вже 4-го, незважаючи на обстріли. Тому вони зробили постріл білою сигнальною ракетою, аби продемонструвати на камери російських телеканалів, що вони готові до розведення. Це дає їм змогу звинуватити Україну в тому, що вона не виконує свої домовленості. Обстріли у будь-якому разі десь та будуть. Але 8-го може скластися така ситуація, що ми матимемо готовність відводити, а вони цього не захочуть – будуть вимагати перемовини, аби узгодити наступну дату. Я не дуже розумію суть цього відтягування.
На кількох ділянках українські військові перебувають у невигідній для себе позиції, наприклад, біля Широкино. Воно знаходиться у низині - утримувати його було дуже важко та й незрозуміло, для чого це робилося. Скоріш за все, за принципом – раз уже взяли, то потрібно утримувати. Але більш ніде по всій лінії фронту немає такої ситуації, яка була б нам зовсім стратегічно невигідна.
Про настрої в населених пунктах...
Золоте-4, яке ми взяли 2016 року, можна було б утримувати. Позиції біля Петрівського теж буде не вигідно залишати. Саме Петрівське перебуває під окупацією, а панівні висоти довкола знаходяться під нашим контролем. Тому відведення у Петрівському є дуже важливим для супротивника, бо вони займуть ці панівні висоти. Там степ і таких вигідних позицій не дуже багато, тому кожна з них на вагу золота. Ми зараз не знаємо точно, які настрої панують серед населення Петрівського. Те, що пан Сергій Сивохо каже, що він це знає, - то все, м'яко кажучи, брехня.
У Станиці Луганській на одній із вулиць, які потрапили під розведення, знаходиться будинок АТОвця, який воював у 2014-2015 роках. Йому місцеві говорять – вам потрібно звідси від'їжджати. А він каже – це моя земля, я тут залишуся і, якщо потрібно, тут і помру. У Станиці Луганській й до 2014 року настрої були проросійські. Я там особисто бував, і вони відрізнялися навіть від сіл поблизу. Села були україномовні, а Станиця Луганська – повністю російськомовна, зорієнтована на Росію. І за 5 років війни там нічого не змінилося. Після розведення місцеве населення зривало українські прапори, прибували так звані представники ЛНР – дивитися "свої нові позиції". Це те, що вже відбувається на так званих демілітаризованих зонах.
У Золотому-4 поки що такого немає – місцеві поки не зрозуміли, що відбулося. Але це лише питання часу. Тиждень-два – і там буде таке саме. Бо у Золотому-4 із проукраїнськими настроями теж не дуже добре. Якщо ви подивитеся виступи, коли з місцевими мешканцями зустрічався президент Володимир Зеленський або інші їхні масові заходи, то побачите, що там присутні лише жінки. Чоловіків на фото та відео немає – вони воюють "на тому боці".
Про можливі дії бойовиків...
Але якщо вже прийняте таке політичне рішення про розведення, то українській армії треба готувати нові фортифікаційні споруди на місці своїх майбутніх позицій. Є ще такий момент, що з того боку фронту до розведення зовсім не готуються. Навпаки – є такі неофіційні свідчення місцевих мешканців, що зараз починається концентрація військ саме на напрямках майбутнього розведення. Я б не дуже здивувався, що коли все-таки буде зустріч у нормандському форматі, відбудеться локальне загострення. Так само було і в лютому 2015 року, коли Дебальцево воювало, а на цьому фоні йшли мінські перемовини. На думку Володимира Путіна, якщо це спрацювало з Петром Порошенком, то спрацює і з нинішнім президентом. Отже, є великий ризик, що розведення буде продовженням повзучої окупації. Бойовики зараз вішають собі наліпки СЦКК - Спільного центру контролю за припиненням вогню. Раніше він був українсько-російський, але з 2017-го росіяни вийшли з нього, їхнє місце зайняли так звані ДНР та ЛНР. Але Україна не визнає їхньої участі у СЦКК, вони самі все вирішили замість росіян, вивішують блакитний прапор із білими літерами, мовляв, ось ми знаходимося у якості буферу між сторонами. До речі, із приїзду російського депутата Олексія Журавльова зробили бурю у склянці води. Він відвідував Золоте-5, яке знаходиться під контролем бойовиків і цього разу не підпадає під розведення. Відведення у Золотому-5 відбудеться під час наступного кроку. Тож приїзд депутата російської Держдуми на окупований Донбас було б новиною 2014 року.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Оперативные данные группы “Информационное Сопротивление”.
В период с 29-го октября по 5-е ноября с.г. вооружённые формирования российской оккупационной группировки на Донбассе продолжили нанесение огневых ударов по позициям украинских войск и населенным пунктам на подконтрольной Украине территории. Уровень их интенсивности остался на прежнем высоком уровне. Всего в этот период, подразделения 1-й и 2-й оперативных группировок российских оккупационных войск осуществили 101 огневой налёт по вышеуказанным целям (на прошлой неделе 150). В ходе их осуществления противником применялись — автоматическое стрелковое вооружение, крупнокалиберные пулемёты, ручные и станковые гранатомёты, штатное вооружение боевых бронированных машин (в основном БМП-1\2). В отдельных случаях фиксировалось применение ЗУ-23-2, ПТРК, а так же вооружения, подпадающего под ограничения, согласно положений Минских договорённостей, в частности — 120/82-мм минометов.
Огневые удары наносились противником по позициям украинских войск в районе населенных пунктов:

Хутор Вольный, Крымское, Новоташковское, Новозвановка, Ореховое, Луганское, Новолуганское, Пивденное, Зайцево, Новгородское, Новомихайловка, Новомихайловка, Гнутово, Павлополь, Пищевик, Водяное и Широкино.
Так же, противник продолжал активное ведение воздушной разведки с применением БПЛА для выявления изменений в боевых порядках частей и подразделений Объединенных сил (ОС). Всего в период с 29-го октября по 5-е ноября с.г. визуально, а так же средствами радиолокационного контроля ОС зафиксировано 14 разведывательных полетов БПЛА в т.ч. 5 полетов БПЛА типа «Орлан-10», производимых с пересечением по воздуху линии фронта и заходом в воздушное пространство над боевыми порядками группировки ОС на оперативно-тактическую глубину. В ходе ведения воздушной разведки особое внимание противник сосредоточил на уточнение оперативной обстановки, выявление изменений в боевых порядках Объединенных сил, а также проведении контроля за выполнением в частях и подразделениях 1-го и 2-го АК ВС РФ мероприятий по маскировке своих передовых позиций и боевой техники.
В течение отчётного периода отмечалось постепенное повышения уровня боевой готовности частей и подразделений российской оккупационной группировки на Донбассе. В настоящий момент ряд частей и подразделений 1-го и 2-го АК оперативной группировки российских оккупационных войск приведены из степени боевой готовности “постоянная” в степень боевой готовности “повышенная”, отдельные части и подразделения (в основном из состава оперативного резерва), приведены в степени боевой готовности «военная опасность» и «полная». Дежурные артиллерийские расчеты противника находились в состоянии боевой готовности “постоянная”, отдельные расчёты и подразделения были переведены в готовность “повышенная”. С ними проводился ряд мероприятий по повышению готовности и способности к нанесению внезапных и массированных огневых ударов по боевым порядкам Объединенных сил. В частности, с ними ежедневно проводились тренировки по отработке вопросов развертывания и выхода на передовые огневые позиции для нанесения огневых ударов по Объединенным силам, а также оборудовались ложные артиллерийские позиции. Кроме того в рамках единой системы ПВО Южного ВО ВС РФ подразделения ПВО 1 и 2 АК ВС РФ отрабатывали задачи по выявлению, сопровождению и уничтожению учебных воздушных целей. В ходе отчётной недели так же отмечалась активизация деятельности снайперских и маневренных групп РЭР/РЭБ противника на Бахмутском, Авдеевском, Кураховском и Мариупольском направлениях. На протяжении недели в частях и подразделениях 1-го и 2-го АК оперативной группировки российских оккупационных войск в сфере боевой и оперативной подготовок, а так же повышения уровня боеспособности войск осуществлялись следующие мероприятия:
Согласно единого плана Южного ВО ВС РФ продолжается работа по подготовке техники 1-й и 2-й оперативных группировок к осенне-зимнему периоду эксплуатации. Объекты служебного и казарменного фонда готовятся к отопительному сезону, проводятся мероприятия по утеплению укрытий и блиндажей на передовых позициях;
В частях и подразделениях 1-го и 2-го АК ВС РФ продолжает свою работа комиссии по проверке защиты государственных секретов из ГШ ВС РФ;
Так же, согласно единого плана Южного ВО ВС РФ в частях и подразделениях 1 и 2 АК ВС РФ подводятся итоги по результатам итоговой проверки за 2019 год;
В штабах 1-го и 2-го АК ВС РФ органами оперативного управления активизирована работа касательно отработки планов и замыслов по проведению в ноябре с.г. командно-штабного учения с частями и подразделениями 1-го и 2-го АК оперативной группировки российских оккупационных войск направленного на отработку вопросов организации взаимодействия при выполнения боевых задач с т.н. “силами территориальной обороны”.
В рамках подготовки к этим учениям на военных полигонах “Центральный-1”, “Славный”, “Передовой”, ”Удалой” и “Восточный” разворачиваются полевые пункты управления (т.ч. пункт управления начальника артиллерии и группы огневого поражения). Кроме того, на военные полигоны “Центральный-1”, “Славный”, “Передовой”, ”Удалой” и “Восточный” в рамках подготовки командно-штабного учения планируется выдвижение целого ряда танковых и артиллерийских частей и подразделений 1-го и 2-го АК ВС РФ;
Местной оккупационной администрацией совместно с медико-санитарной службой оккупационной группировки проводятся мероприятия по проверке готовности медицинских учреждений к принятию на лечение раненых военнослужащих 1-го и 2-го АК ВС РФ;
На территории т.н. “ДНР и ЛНР” так же продолжаются учения с т.н. “силами территориальной обороны” и тренировки по локализации чрезвычайных ситуаций на объектах критической инфраструктуры. Для обеспечения повседневной деятельности частей и подразделений 1-го и 2-го АК, а так же накопление запасов средств материально-технического снабжения оперативной группировки российских оккупационных войск 24-го октября с.г. с территории России на оккупированные территории Украины (через не подконтрольный пункты пропуска Изварино и Успенка) был введен очередной т.н. “89-ий гуманитарный конвой”, который ввез порядка 500 тонн разнообразных грузов.
Другая военная активность:
На северо-западе Куйбышевского района (Донецк) наблюдалось перемещение смешанной колоны боевой техники (до 8-и единиц БМП-1\2, 2-3 единицы МТ-ЛБ и 4 армейских грузовика типа «Урал») в западном направлении.
В районе н.п. Лобачово наблюдалось перемещение на нескольких армейских грузовиках подразделения российской оккупационной группировки (до 2-х взводов).
По линии Дачное — Сентяновка — Петровеньки продолжаются активные работы по инженерному дооборудованию позиций на второй линии. Отмечено оборудование ряда огневых позиций и капониров для боевой техники.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В период с 29-го октября по 5-е ноября с.г. подтвержденные потери российских оккупационных войск на Донбассе составили 6 человек:
1 АК – 1 омсбр (Кальмиусское) 1 в/с, 9 омсп (Новоазовск) 2 в/с, ;
2 АК – 4 омсбр (Алчевск) 2 в/с, 7омсбр (Брянка) 1 в/с.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Обстрел села Новотошковское...
В Луганской области в районе н.п. Новотошковское российские террористические войска применили артиллерию 122-мм (3 снаряди), минометы 120 и 82 мм. Во время обстрела позиций ВСУ в районе Новотошковського пришлось срочно эвакуировать в бомбоубежище детей - учеников местной школы. Жертв среди гражданских и военных нет.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Ця ікона написана захисником України, на передовій... в окопі... на кришці ящика від патронів!
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Мы воюем за мир...
Молодые воины на передовой рассказали о том, что мотивирует их отправляться на войну, несмотря на переживания близких.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Раскрыт список 1097 военных ВС РФ,которые захватывали Крым в 2014 году.
Международное разведывательное сообщество InformNapalm представило расследование об участии 1097 военнослужащих ВС РФ в захвате и оккупации Крыма. Об этом рассказал спикер сообщества InformNapalm Михаил Макарук. Расследование "Список-1097: как 18-я ОМСБр ВС России оккупировала Крым" на сайте InformNapalm опубликовано на 9 языках. Оно базируется на списках личного состава, который откомандировывался для выполнения боевой задачи. Списки добыли хактивисты Украинского Кибер-альянса, они извлекли их из почты начальника продовольственной службы тыла войсковой части 27777 Южного военного округа (18-я отдельная мотострелковая бригада, пункты постоянной дислокации — Калиновская и Ханкала, Чечня) Александра Александровича Попова. Эти списки были переданы InformNapalm на эксклюзивной основе для изучения. В свою очередь волонтеры InformNapalm более 4 месяцев проводили проверку фамилий и находили дополнительные подтверждения в социальных сетях указанных российских военнослужащих.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 6 листопада 2019 року.
5 листопада збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню.
Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 4 обстріли:
двічі неподалік Водяного, що на Приазов'ї – з мінометів калібру 120 мм, протитанкових гранатометів і стрілецької зброї;
біля Старогнатівки – з великокаліберних кулеметів;
поблизу Лебединського – з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
3 обстріли російські окупаційні війська здійснили в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":
біля Оріхового – з ручних протитанкових та автоматичних гранатометів і стрілецької зброї;
поблизу Хутора Вільного – з АГСів;
неподалік Луганського – з великокаліберних кулеметів та автоматичних гранатометів.
Вчора, 5 листопада, поранень внаслідок обстрілів серед військовослужбовців Об'єднаних сил не зафіксовано.
З початку цієї доби збройні формування Російської Федерації з гранатометів різних систем та стрілецької зброї вели вогонь по наших позиціях у районі Кримського. Обстріл тривав 35 хвилин.
Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не було.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 9 листопада 2019 року.
8 листопада збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із гармат БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 3 обстріли:
неподалік Водяного, що на Приазов'ї – з ручних протитанкових гранатометів;
біля Лебединського – зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів;
поблизу Гнутового – з СПГ, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
8 обстрілів російські окупаційні війська здійснили в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":
біля Оріхового – з озброєння БМП-2, станкових протитанкових та автоматичних гранатометів і стрілецької зброї;
поблизу Луганського – з автоматичних гранатометів;
у районі Золотого (поза межами ділянки розведення) – зі стрілецької зброї;
біля Залізного – з великокаліберних кулеметів;
двічі неподалік Зайцевого – з гранатометів різних систем і стрілецької зброї;
неподалік Південного – з великокаліберних кулеметів та автоматичних гранатометів;
біля Кримського – з гармат БМП-1 і БМП-2, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.
Минулої доби, 8 листопада, внаслідок обстрілів, поранено одного військовослужбовця Об'єднаних сил. Також, від поранень отриманих напередодні, у лікувальному закладі помер ще один український воїн.
З початку цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не було.
 
Зверху