Хто користується прикладом по типу СВД для сайги?

Андрій Б Й

Мисливець
Цікавить на скільки практичний і взагалі все про це приклад.Де краще купляти і хто якісніше робить.
 

Вкладення

Viktorio

S-Moderator
Команда форуму
Приіл, на мій погляд, не практичний. Серед плюсів лише зовнішній вигляд (на любителя) та легкість. Його застосування виправдане на бойовій зброї, зокрема в СВД. Однак там виготовлений він не з дерева, а з пресованої фанери. При виготовленні в індивідуальних майстернях данного факту не враховують і приклад виходить не надійним через тонкі ребра, які до тогож можуть завдати шкоди випадку поломки під час пострілу. Якщо надумаете виготовляти у майстра - зверніть увагу, що зробити необхідний відвід буде дещо складно, а в подальшому подушку під щоку необхідно підібрати індивідуально.
 

4580dry

ветеран форуму
надійна команда
Пользуюсь таким прикладом один мінус вага велика, а так удобний, можу дати по пользуватись, на 10 днів.
 

Вкладення

Андрій Б Й

Мисливець
Мене цікавить тільк в звязку з тим шо там щока яка крутиться і коли з механіки то вона вивертається до низу а під приціл на верх.Бо в мене сайга ось так http://www.izhmash-arms.ru/im/imp/44.html
ну нереально з оптики стріляти.Підщочник такий високий незнаю де взяти?Хіба оп міняти...А сам приклад заказати можна з иж машу це настоящий сведешний приклад буде який витримує і більший калібир як на 54 так і 9мм тигри є...
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Viktorio;30964 сказав(ла):
зверніть увагу, що зробити необхідний відвід буде дещо складно
Там взагалі відводу небуде!!
 

Viktorio

S-Moderator
Команда форуму
В заводському не буде, при виготовленні у майстерні можна дещо підігнати під стрілка.
 

fox

Мисливець
Яка різниця між пластиковим прикладом і деревяним, а-ля СВД? (ставитиму на СКС). Кріплення оптики - виріз збоку, чи купувати кришку з кріпленням?
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Я, наприклад, проти кріплення на кришці. У самого був прироблений хвіст ластівки ліворуч, на який ставився оптичний приціл як на СВД.
А у накривки буде "свій" люфт
 

fox

Мисливець
Спасибі за кришку, а за вибір, пластик чи дерево, хто що скаже?
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Ну, пластмасса хуже гниет. И, по-моему, в некотором смысле крепче.
А армейские приклады к АК действительно ранее делали из шпона - и врезать можно, и гниет меньше. Хотя к СКС - деревянный
 

Viktorio

S-Moderator
Команда форуму
fox;36506 сказав(ла):
пластик чи дерево, хто що скаже
Як на мене, для СКС краще вже пластик. Пропозицій та асортименту на ринку вистачає. Практичний та порівняно надійний.
 

Viktorio

S-Moderator
Команда форуму
fox;36454 сказав(ла):
кріплення оптики - виріз збоку, чи купувати кришку з кріпленням
Для СКС є певною проблемою. На кришці, як уже сказано, однозначно не варто. Якщо надумаєте ставити каліматор, розгляньне варіант встановлення короткої бази на місце прицільної планки.
Планка бокового кріпленя від АК (сталева, отвори на 3 гвинта та 2 штифта). Краще не клепати, а саме прикручувати з подальшим штифтуванням (товщина та матеріал коробки дозволяє). Проблемою є порівняно невелика висота самої коробки, тому монтувати планку необхідно якнайнижче, а в подальшому ставити низький кроштейн та найнижчі кільця для оптики.
 

fox

Мисливець
Розглядав декілька СКСів з боковим кріпленням - відмічаю несоосність ствола і оптики! Оптика зміщена вліво від ствола, чому?
 

Viktorio

S-Moderator
Команда форуму
Тому, що виробником СКС не передбачена можливість встаовлення оптики. Усі бокові кронштейни - напівкустарне виробництво, та й ті у більшості призначені для АК та СВД. Підшукайте саме СКСні, краше сталеві (не легкосплавні), подивіться на америкаських сайтах - у штатах фанатіють тюнінгом СКС та виготовляють пристойні аксесуари.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Я теж на свій СКС самостійно (через завод, безумовно) зробив кронштейн так, що оптика "нависала" точно над дулом. Як у СВД
 
Зверху