Что я сделал для увеличения численности и поголовья дичи в угодьях?

kef

Зброяр
У нас є достатня кормова база. Снігу в полях мало. Озимина зеленія . На кукурузних полях після оранки місцями жовтіють шматки а де інде і навіть цілі качани кукурудзи. Але зайців не багато. Лише поодинокі сліди в межах села та лугу. У полі така ж сама ситуація. За цих декілька днів то мали б бути цілі стежки заячі натоптані з поля до села. Причина незрозуміла. І лисів прорідили та місця є великі неорані + лугові пасовища.самосіви терну,глоду,шипшини,ожинники та різнотрав'я а популяція заяча зросту немає.
Один і той самий заєць постійно зі мною по кладці ходить /днює в кущах бузини та ожинни/ та вуличний дворняжка до 'дівок' інколи ганяє. Ось і вся снігова історія сліду .
20250105_162530.jpg

kef

Зброяр
До рук не йде.літає справно. Вже місяць як тут появився. Періодично ночує на різниг гніздах. Водойми болотисті незамерзли та і річичка теж . Бродить по них жаб напевно шукає.
Сьогодні було +7. Снігу нестало за ніч майже в нуль.
20250107_150534~2.jpg

kef

Зброяр
Сьогодні зранку на ставку біля будинку.
Памʼятають,де пшениця є !
Весна скоро ) Переглянути вкладення 914257 Переглянути вкладення 914258 Переглянути вкладення 914259
Не було переліту осінньо-зимового як у минулих роках.Тоді стаї в декілька сотень летіли тиждень- другий.Аж небо свистіло і по вечорах крякання на полях було таке наче качина ферма годується.
А місцеві майже домашні то на чистій воді не замерзлій постійними мешканцями стали.

VS1975

Снайпер
Сьогодні знову відніс в угіддя трішки кормових віників. Ті віники, які розвішував на початку січня, козулі доїли. Залишився лише шпагат з них. Але повністю з'їли лише віники з кропиви. Березові чомусь їм не " зайшли ". А я сьогодні відніс саме березових. Ну подивлюсь як воно буде далі.
IMG_20250220_111040.jpg
IMG_20250220_111148.jpg
IMG_20250220_111502.jpg
IMG_20250220_112416.jpg

Зверху