Мужики всім привіт!!! Стикнувся і я з цією проблемою , коли купив самого любимого курца в світі , знаючи про кліщів зразу коли забрав щина обробив фронтллайном спрейом в надії на те ,що не токсичний ,на відміну від інших, почали виходити в поле в 4 місяці і як на зло, кліщ і звичайно піроплазмоз ,зразу в лікарню відкололи собаку , в цей день купую форесто , все тойже фронтлайн на шерсть , проходе неділля все наче норм , але щось собака не супер активна , думаю після хвороби , ще неділля , те саме ,везу в лікарню аналізи і що ви думаєте , піроплазмоз не вбитий повністю сироваткою, в скритій формі , знову уколи і весь гамуз, ну думаю ,що тепер у мене форесто , і все буде гуд (малому 5 місяців), але забуваю що купатися в ньому собаці не можна , тому що молекули дієчої речовини змиваться і впевнений в його роботі іду з собакою до води відпрацьовуємо подачу і як завжди знаходжу на малому подарунок, 3 кліща , ну думаю форесто їх подолав , приїжаю додому собака не виходить з машини ну наплавався , заносю в хату і щоб ви думали на пузі кліщ п'є кров мого Бумби , не вагаючись лечу в лікарню , аналіз ііііііі... повний набор ,піроплазмоз і ерліхіоз , якщо перше сироваткою лікується то інше тільки курсом антібіотіків і постійною здачою аналізів на перевірку, ну тут све і похолонуло , але не зважаючи на все лікуємо малого місць до повного видужання і на цьому постає єдине питання що важливіше полювання з собакою чи сама собака??? , моя любов до малого перемагає і вирішую, що ніяких охот для нього лише в дома буде жити , але знову не все так просто , коли збираюся на охоту в домі починається армагедон : це писк, плач , і повна істерика , але на цьому все не закінчується, тікає з дому біжить до болота знаходить мене там і зі мною охотиться і щоб ви думали ,знову кліщ і знову лікарня ( 6.5 місяців) , почали тримати на час полювання в вольєрі , коли приїжаю підбігає до мене і стогне ще 5-10 хвилин жаліється, що я його не взяв , неймовірно жалко його було !! І от телефоную до знайомих ветеринарів і дякувати Богу мені розповідають про таку штуку як БРОВЕКТО , головне питання як впливає на організм і на печінку тому що у мого полюбому не без наслідків всі ці лікування , говорять норм в моєму випадку єдина надія ( 7 місяців) , не задумуючись купую таблетку даю до кінці серпня і до сьгоднішньо дня кліщів на ньму не було !!! тобто були , знімав не один десяток , але без лікарень і уколів і ліків дякувати Богу !!! Якось так так що мужики думаєте самі ,вам вирішувати !!! З власного прикладу і досвіду !