Открытие на пушного зверя2018/19

РЕКС

Мисливець
По белой тропе. У нас в прошлом году идиоты как с голодухи били на 10 человек по 10 зайцев. За последние две недели когда выпал снег перед закрытием по пуху зайку критически много выбили. По снегу вылазят все.
 
Такие охоты можно проводить когда зайца много и то под жестким контролем. Куда в таких случаях деваться зайцу. У него тоже должен быть шанс. А тут зачистка.
Это еще собак не было...
 
Весь сезон практически добывают для всех по одному....И заец есть! Для меня это тоже вопрос??? Та же система земледелия, та же техника, но почти нет браконьерства из под фар.... (Акимовский, Михайловский, Веселовский районы...) Думаю, что видео из тех краев:)
 

Altay1972

Снайпер
Куда в таких случаях деваться зайцу. У него тоже должен быть шанс. А тут зачистка.
Раньше в приказах писали...в бригаде не более 10 человек, котлом нельзя, загоном с номерами нельзя!!!
А тут 30 топтунов и 10 номеров после которых на полях наверное и мышей не осталось...зачистка до ноля...
 

север

ветеран форуму
надійна команда
зачистка до ноля...
ИМХО, Охотой, в высоком смысле, ЭТО назвать нельзя: промотстрел, какой-то, а не охота, да еще и с фиксацией на видеокамеру. Да и перестрел- наяву, буквально на пальцах ( медали, особо "отличившимся"- дают? Или чарку-лишнюю? За работу- на коллектив?).
Где уж тут мыслить... Надо ж, бо, набить, побыстрее. Коллектив в-о-о-о-н какой. Чтоб всем хватило. По одному.
 
Останнє редагування:

север

ветеран форуму
надійна команда

Просто охотник

Мисливець
Вот видите сами и ответили. Да колектив большой но они же и охраняют. Обпахивание озимых, петли снимают выловив фарщика пис....т его и идет слава что лучше туда не ездить. Да и если такой колектив рассыпется то могут больше вреда принести потомучто так их контролируют все.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
А вот новости с моей родной Черниговщины- с тех краев, где я охочусь и где за два дня охоты не увидел НИ ОДНОГО зайца.
Кстати, там и про бравую егерскую службу есть и про охрану угодий, почитайте внимательно- не пожалеете.
Информация- свежак. Там и фото "голодных сирот" есть:

http://svoboda.fm/crime/adventure/262278.html
Активісти зафіксували зграю багато екіпірованих браконьєрів
В суботу, 10 листопада, офіційно відбулося відкриття полювання на пушного звіра для всіх мисливців, що придбали ліцензію.


Але такі «деталі» важливі не всім любителям постріляти тваринок.

В переддень початку полювання провели спільний рейд лісова охорона ДП "Ніжинське лісове господарство", старший інспектор Держекоінспекції та ще активісти з організації "С14", котрі про це й повідомляють.

Відпрацьовуючи Носівський р-н, близько 22.30 увагу учасників рейду привернув звук автомобіля, якій рухався польвою дорогою із вимкнутими фарами.

На зустріч позашляховику виїхав екіпаж для того, щоб перевірити в чому справа, адже подібна поведінка була схожа на дії браконьєрів.

І в своїх припущеннях козаки "С14" не помилилися, бо автомобіль марки "Тoyota land cruiser" почав втікати у бік лісу.

Переслідуючи потужний позашляховик, спрацювала заздалегідь відпрацьована тактика гарпуна та вовчої групи. Загнавши браконьєрів на вузьку лісову дорогу, бійці та лісова охорона заблокували їм рух з обох сторін.

Зрозумівши, що подальші маневри неможливі з "Тoyota land cruiser" вийшов чоловік в закривавлених чоботях і відразу почав погрожувати та розмахувати посвідченням єгеря мисливсько-рибальського підприємства "Носівське". Водій та ще один пасажир зачинилися в авто. Крізь вікна було видно, що у салоні на підлозі лежить карабін та тепловізор. Чоловіки з дорогого автомобіля вели себе зухвало: вихвалялися своїми зв'язками, комусь телефонували, погрожували активістам та відверто кепкували з екологів. Це, напевно, пояснювалося тим, що від водія пасажира та самого горе-єгеря відчувався різкий запах алкоголю...

Але коли бійці "С14" провели профілактичну бесіду, ті зрозуміли, що їхня бравада і дешеві маніпуляції не діють. Одразу почали виконувати законні вимоги, посталені інспекторами.

Провівши поверхневий огляд транспортного засобу, в багажнику було виявлено три туші зайців, з яких виродки вже зняли шкіру. Там також лежала рушниця з оптичним прицілом та пристроєм для безшумної стрільби, ніж, гільзи, і більше 40 набоїв. Окрім цього, на передньому пасажирському сидінні була так звана "лампофара".

Далі за викликом прибула слідча група, яка оформила та вилучила всі речові докази злочину, в тому числі й автомобіль.

Браконьєрами виявилися:

Кальмук Віктор Богданович. Раніше працював у ДП "Ліац", а нині працює в КП " Плесо" Київської міської ради - підприємство з охорони та експлуатації водного фонду. Саме на нього були зареєстровані дві одиниці нарізної вогнепальної зброї та набоїв до неї.

Плюта Сергій Григорович. При собі мав посвідчення члена громадськоі організації "Захист прав і свобод громадян України". Керував транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння, без документів.

Онищик В.М. Єгер МРП "Носівське", який, вочевидь, влаштовує платні сафарі для мажорів.

В організації «С14», суб’єктивно оцінивши ситуацію, вважають, що названі особи чинять беззаконня, влаштовуючи криваві розваги в лісі. Свою моральну ущербнісь вони компенсують дороговартісними іграшками та вбивством беззахисних тварин.
 

Просто охотник

Мисливець
Хотя если честно согласен своего рода зачистка у зверя мало шансов.
.:):) у нас больше есть пару крикунов пока рассыпемся и тд они так галдят что некоторые зайцы с половины поля поднимаются и сваливают.
 

huntumy

Зброяр
Раньше в приказах писали...в бригаде не более 10 человек, котлом нельзя, загоном с номерами нельзя!!!
А тут 30 топтунов и 10 номеров после которых на полях наверное и мышей не осталось...зачистка до ноля...
Котлом и загоном нельзя, совершенно верно. Три человека это уже котел.
Вот загон чистит конкретно.
 

Подвох

Мисливець
Усім доброго здоров‘я та з відкриттям полювання!
03.11 відбулося відкриття полювання на пушного на Хмельниччині.
Уже більше 7 років, я приїзджаю до себе на батьківщину на відкриття і цей рік не став виключенням - це вже, як традиція!
02.11 я та ще 2 товариша після робочого дня стартуємо з Києва і 20.00 ми уже на місці. По дорозі заїхали до місцевого єгеря, взяли дозвільні документи та уточнили, що до місць полювання, і не дарма, оскільки, деякі місця полювання цього року закрили або ж створили відновлювальні зони, а саме місця де по дорозі я думав, що будимо там полювати... але нічого є інші перспективні ділянки))
Після чого, бистренько до бабусі, яка уже замикалася з гарячим боргом та пирогами з горохом та часником - смакота))
По приїзду зразу за стіл і наша вечеря потихеньку переросла у довготривале спілкування на мисливську тематику. І так до тих пір, пока не стало зрозуміло, що спати уже ніколи)))
О 5.00 виїзд з дому, пр дорозі забираємо ще одного місцевого мисливця з російським гончаком і їдемо в угіддя. О 7.20 уже на місці. По традиції робимо по глотку смачного віскі та трішки на землю, щоб віддати дань природі та поговорити місцевих мисливських духів))
Ну все, накінець можна розпочати саме полювання... І так, перші берем місцеві городи, так названі людські паї, але на жаль крім двох котів там нічого більше не було. Другим вирішили брати беріг довижиною більше кілометра, а де підійшовши до нього стало зрозуміло, що тут ми нічого не вполюємо, оскільки трава та бур‘я ни вище голови... але вирішуємо зачипити край ближчий до поля і йти один ві одного на відстані не більше 30м. Пройшовши метрів триста від мене встає перший вухате в метрах 5-ти, але за кущів я не зміг зробити жодного пострілу і вухатий залишився цілий та непошкодженим. Далі вийшли на дорогу і направилися у сторону занедбаного парку, не доходячи до нього за метрів 70, заскакує туди пес і піднімає зайця якого жене в протилежну сторону від нас... блін пока не везе...
після чого вирішуємся розбитися на двоє та взяти два яри. Мені пощастило йти з місцевим та псом. На початку яру нас зустрів невелика ділянка очерету, де явно пахло лисом)) так і сталося пес вскочив в очерет і через пару хвилин почав крутити пухнастого, через четверть часу матьорий лисяра вилітає на мене в метрах 25, після першого пострілу шротом 3 він падає через голову, але хамить піднімається і біжить, другим пострілом шріт 2 він присів але побіг далі... я за ним на поле, вибігаю на горбок і бачу,як він забавляє оберти і по тихенько починає дерти носом озиму. Пробігти ще трішки завалюється на лівий бік, і якраз у цей момент його доганяє Буян, потріпавши - рижий уже не подавав ознак життя. Мене вітають з першим трофеєм. З полем))
Чекаючи поки хазяїн пса, обдере лиси, бо я подарував його йому - випили по крові і пішли далі. А далі знову була трава де з спідніг у товариша вискочив зайка і він влучним пострілом добув його. З полем друже! Після чого до обіду ми вже нічого не бачили, куди не підем нам на зустріч місцеві колективи...(((
Будо прийнято рішення змінити місце полювання, переїзд даємо до іншого місця, де вирішуємо взяти старий сад та занедбані ферми. На одні з ферм, Буян виставляє зайця на іншого товариша який влучним пострілом добуває його. Гарний був вистріл, з полем...
Далі сад у якому було ще 2 зайці та лисиця, але через чагарники одному з товаришів не було,як зробити прицільний постріл... інший заєць та лиси втекли без пострілу... де підійшов до кінця, вижаті та стомленні ми та пес, але всі остались задоволенні)))
На другий день до нас приєдналися ще 3 місцевих мисливці. У цей день було вирішено походити поруч з селом, бо після обіду на Київ...
Першим був місцевий сад у якому я перший піднімаю зайця у 2 метрах, але як і першого разу за кущів не встигаю навіть скинути рушницю, як зайку вже не видно. Кричу фланговому - пильнуй, через хвилину постріл - кричить є))
Далі зайця піднімає буян, але зробивши круг, він кинув слід. Ідемо далі, від власника пса встає з під ніг заєць, він його тричі маже, після чого набігає на Колю, який уже з зайцем, і майстерно з першу пострілу добуває його - і передає мисливцю, який за мить до цього його змазав. Зайця на шнурок і йдемо далі... майже в кінці саду з під кума (він же місцевий)) піднімається заєць, коли той заплутався в ожині і в пав. Каже- невстиг голову підняти, як чую бах, піднімаю голову стоїть Коля з зайцем у руках.... ну і пішло поїхало, після цього Коля більше не стріляв)) і так - 3-й за годину полювання для мисливця зі стажем у два сезони зажирно)))
Ідемо далі в беріг зарослий осокою та травою. До речі у цьому березі, я уже три роки підряд виходив з зайцем) і так трапилося і в той день.
І так, тільки ростягнулися, як перед мною квадратів 30 густої висохшої кропиви та будяків - ну 100 відсотків його місце, думаю про себе! Але розумію, що якщо зайду туди то знову підніму, а зробити постріл не буде змоги, але все ж вирішую зайти, що буде то буде)) заходжу і пройшовши метрів 5 вилітає з підніг зайчуган - розумію, що якщо не буду стомлять прямо зараз то знову він від мене в тече, а у Миколи вже буде 4))) приймаю рішення стрияти на в скидку буквально в ногах метрів 5-8. Вистріл, кущі не шелестять, підходжу і бачу картину, лежить заєць, але... загалом сама тушка лишилася ціла, а шия і голова відсутня...((( ось так трохи по дурному я добув першого свого зайця у цьому сезоні)
Далі ми пройшли його до кінця і було ще три зайці одного з під пса добули по іншому змазали. 3-й побіг не стріляний. Ось так закінчилося моє відкриття, досить цікаве і повчальне). Паралельно кайфанув від роботи нової рушники, перший її зайка та лис (Зауер мод. 2, кал. 20/65) відпрацювала досить не погано, а головне після 30 км, не відчуваєш її на плечі)))На жаль фото з полювання не зробив... До речі минулого року на відкриття дещо схожа була ситуація. У перший день відходили у п’ятьох цілий день і взяли тільки два зайчики і то під кінець дня, два з двох. А на другий день до 11 години уже усі були з зайцем і ходили по суті по тих самих місцях, дивно якось))) то він є то не має))
А вже у цю суботу полював на Київщині. Поїхали у трьох. Ходили пів дня по травах та бур’янах. Зайця майже не має, озимини з’їздженна фарщиками та іншим пад...м. Але мені повезло, буквально через пів години від початку полювання у мене з під ніг встав заєць, точніше зайчиха на жаль((( з першого пострілу промазав, бо шуганувся і з переляку стрельнув Бог знає куди))) а з другого -шріт 2 зробив свою грізну роботу, зайву перекотився через голову зробив свічку і замертво у пав до доду... далі ми ходили до обіду, підняли пару куріпок і більше нічого не бачили, окрім дивовижної природи у тумані))
Усіх з полем, добра та миру!
Фото не грузиться(((
 

Вкладення

Зверху