Карабiн тоз-122!

Статус
Закрита.

Maximus1983

Мисливець
Спробую пiдняти тему по карабiну тоз-122, так як iнформацii по ньому не бачу, а купити хочу.Цiкаво те, що мисливцi вiдзиваються про нього добре а в продажу фiг знайдеш...!
 

Maximus1983

Мисливець
Невже нiхто не мав тоз-122, менi вiн дуже подобаеться i якщо десь з'явиться в продажу то не знаю купувати чи нi! А хочеться почути думки власникiв чи знаючих людей про даний карабiн.
Буду дуже вдячний за любу iнформацiю.
 

Maximus1983

Мисливець
Дякую за ссилки, почитав, буду вирiшувати.За Марлiн,Севедж i iм подiбнi не спорю класнi машинки, але й цiна в них немала. Якщо чесно кажучи то менi дуже подобаэться Браунiнг(308win, в Iбiсi 40-45 т.грн ) але таку суму потратити на карабiн сьогоднi не наважуюсь, якось для карабiна забагато. Тому хочу як перший тренувальний карабiн купити тоз-122, а далi видно буде.
Бiда в тому , що цих тоз-122 нiде немаэ в продажу.
 
Останнє редагування:

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
що цих тоз-122 нiде немаэ в продажу
на сьогодні дуже важко з російською зброєю, коли я купував Севедж-93 за 530 у.є. то ТОЗ-78 новий тільки калібру 22lr коштував 500. то певно краще Севедж. http://www.kutb.com.ua/content/werewrewr,
(0522) 32-30-06;
Тел./факс: (0522) 32-30-07;
це магазин в м. Кіровоград, я там брав Севедж, вибір виликий, ціни трохи менші ніж в Ібіс. зателефонуйте та менеджер Вам розповість.
 

Maximus1983

Мисливець
Велике спасибi , зараз гляну шо там i до чого. А Ваший Севедж як зарекомендував себе ?
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Севедж як зарекомендував себе ?
поки що тільки по паперу на 100м з відкритого прицілу пристріляв так, що 3 кулі лягають у квадрат як сірникова коробка. зараз встановив оптику 3-9х40, то ще не мав змоги пристріляти, може на травневі свята... а вже на цей сезон спробую по лисиці...
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Marlin X7 представляет собой классическую магазинную винтовку с продольно-скользящим затвором. Конструкторам удалось объединить в модели множество полезных технических решений, позаимствованных у конкурентов по классу. Затворная коробка стальная, цилиндрической формы. Запирание осуществляется двумя мощными боевыми упорами, расположенными в передней (составной) части затвора. Стебель затвора имеет продольные каннелюры для уменьшения коэффициента трения и сбора попавшей грязи, обеспечивая плавную и надежную работу при любых условиях. В правой стенке затвора сделано газоотводное окно, отводящее от лица поток раскаленных газов в случае пробоя капсюля или разрушения гильзы. Ствольная коробка сидит в ложе на двух стальных втулках (т.н. Pillar Bedding) – прием, применяемый для повышения точности боя оружия (как правило – штучного, дорогого). Одной из главных особенностей карабина является ударно-спусковой механизм Pro-fire - регулируемый по натяжению (от 1200 грамм) и имеющий дополнительную клавишу-предохранитель (делает невозможным выстрел при случайном прикосновении к спусковому крючку). Импульс отдачи значительно гасится благодаря резиновому затыльнику-амортизатору Soft-Tech.

При высоком качестве изготовления, Х7 является одним из самых дешевых охотничьих карабинов в мире!
25600.00

Карабин охотничий нарезной SAVAGE 11G кал.308 Win


Характеристики
Калибр .308 Win мм
Тип боеприпасов Патроны для винтовок и карабинов
Вместимость боеприпасов 4 шт.
Тип взвода Болтовым затвором
Материал приклада Дерево
Предохранитель Есть
Размеры
Вес 3060 г.
Длина ствола 560 мм
Общая длинна 1080 мм
26 688 грн
 
Останнє редагування:

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
на сьогодні найбільш бюджетні варанти звірових калібрів. я також недавно став власником нарізного, але більше півроку вивчав матеріальну базу та відгуки про зброю. зробив один висновок - нарізна зброя має куплятись НОВОЮ! і те як Ви її обкатаєте, пристріляєте те й будете мати.
 
Останнє редагування:

Maximus1983

Мисливець
Накiнець то пiсля свят добрався до форуму.
Шановний NORD-10 я дуже дякую Вам за поради та iнформацiю, почитав, подивився, користь для себе взяв.
Я так зрозумiв Ви в зброi розумiэтесь
дуже непогано. I користуючись нагодою хотiв би почути Вашу думку , що до Чезет у калiбрi 7×64.
Зараз вона продаэться в Киэвi в комiсiйному, от i думаю може взяти.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
немає за що, дуже радий, якщо чимось допоміг. на вихідних товаришеві шукав та домовлявся і таки придбали Вінчестер Вулкан кал. 30-06 в Броварах. розуміюсь так як і Ви - на рівні юзера. тепер про Вашу рішницю - так розумію мова йде про СZ-550 в калібрі 7х64? дуже гарна фірма та гарна гвинтівка я в свій час хотів СZ-452, але кусалась ціна. калібр гарний варіанти куль теж радують тільки ціна ... дивіться на гвинтівку, настріл Вам ясно, що не скажуть, дивіться на дульний зріз, на стан нарізів - чи не заокруглені, затвор. оптику потрібно гарну - дешева швидко розхлябається на такому калібрі.
ця гвинтівка має затворну групу Маузер-98, так що якщо все в нормі - то апарат більш ніж достойний.
 

Maximus1983

Мисливець
Ви правi це CZ-550 , я ii в руках вже покрутив i так i сяк, апарат достойний з чеською оптикою Меопта (7 кратна) , але мене стримуэ калiбр 7×64 про який дуже мало знаю, тай цiна немала 33000 тис.грн.
По стану нарiзiв настрiл наче невеликий, дерево трохи потерте, в сейфi мабуть не збирала пилюку, але стан металу менi дуже сподобався.
Я людина не багата, але якщо цей апарат достойний то й заначку можна дiстати.
Головний стримуючий фактор для мене це ii калiбр, про який i сам нiчого не знаю i в iнтернетi толком iнформацii не знайшов.
А заначку якщо й потратити то так , щоб потiм не жалiти.
От якось так.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
По стану нарiзiв настрiл наче невеликий, дерево трохи потерте, в сейфi мабуть не збирала пилюку, але стан металу менi дуже сподобався.
якщо вагаєтесь - не беріть! як казав мій покійний дід "нове - є нове", за такі гроші реально купити нову гвинтівку.
Ви праві - у нас не поширений, найбільш практичний буде калібр. у якого широка лінійка куль як по вазі так і по призначенню на сьогодні це 30-06 та 308. дуже важливу роль відіграє твіст ствола http://www.shooting-ua.com/books/book_439.htm тут почитаєте. ну і найцікавіше - який об"єкт охоти Вам найбільше подобається, кого полюватимете та яким способом??
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Карабин SAVAGE 11 FYCAK 308 WIN (AT) SATIN



Карабин SAVAGE 11 FYCAK 308 WIN (AT) SATIN
Карабин SAVAGE 11 FYCAK 308 WIN (AT) SATIN
26 000 грн

$1 000,00

Купить
Производитель: Savage Arms (США)

Модель: Savage 11 FYCAK

Калибр: .308 Win

Длина ствола: 56 см

Общая длина: 108 см

Вес: 2.95 кг.

Емкость магазина: 4 патронов

Исполнение: пластик (AT) SATIN
це просто для порівняння ціни - Київ. магазин зброї Хадсон
 

Maximus1983

Мисливець
Полювати буду бiльше загонним методом, в мисливському колективi на Черкащинi (звiдти я родом) на косуль i кабасикiв. А на пух та качку в мене э тоз-Б 1947 р.в., старенька але менi подобаэться i досить непогано ще стрiляэ.
Пробував ходову самому на лиса з тоз-16 22LR , поки тiльки одного хитрого взяв(за минулий сезон) але чесно кажучи сам процес виходити та скрасти лиса менi бiльше подобаэться чим кiлькiсть добутого звiра. От якраз на лиса буду полювати найбiльше , бо в нас його розвелось ну дуже багато, зайцiв майже не видно(хоча полюють на нього в нас мало). I хоча я малокалiберкою походив всього один сезон , бачу ii дальносьтi не вистачаэ(лис близько не пiдпускаэ), тому той карабiн який ще й не куплений буде використовуватись i на лиса.
А по вищевказаних Вами карабiнах я проти нiчого не маю, хороша зброя, але як на мене карабiн без цiлика i мушки не зовсiм повноцiнний(не в образу власникам таких). До речi це просто моя думка а не по розмовам, можливо я й помиляюсь , щодо прицiльних пристосувань.
Вибачте будь ласка за море iнформацii.
Наперед дякую за увагу.
I забув ще сказати про Вашу пораду, щодо новоi зброi. Я Вас пiдтримую на всi 100 вiдсоткiв-нове э нове. Але поки , що не можу собi дозволити нову таку як наприклад та ж сама CZ-550, а вона ж так i проситься до моiх рук. Я думаю хай та чезетка зробила 300 чи й 1000 пострiлiв, невже ii менi не вистачить на мiй вiк. Я за рiк наврятчи зроблю бiльше 200-сот пострiлiв. Я думаю при поганому вiдношеннi до неi було б гарно видно по металу(затвор,ствол). Була б вона в 308 WIN, мабуть би вже дав завдаток. А з цим 7×64 ще подумаю.
 
Останнє редагування:

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
А з цим 7×64 ще подумаю.
патрони приблизно одного цінового діапазону залежно від фірми виробника - 7х64, 308, 30-06, але вибір куль у 2х останніх набагато більший. я якраз на лиса взяв 22вмр, можна було б 223рем. а Ваші калібри звірові, з лиса буде 2 частини після влучання. далі, по прицільних приладах - гарна загонна оптика коштує так як карабін, тому краще нормальний коліматор (ІМХО). якщо ви будете стріляти в рік 200 разів - це десь 8 тис. у середньому. так що полюйте рудого з 22лр:D:D
 

Maximus1983

Мисливець
Я вибачаюсь , щодо загонних полювань(я написав-бiльше загонним методом буду полювати). Насправдi загонних за сезон буде кiлька полювань, вiд сили штук з 5-ть. А бiльше менi подобаэться ходова на зайчика й лиса, погуляти лiсами й полями. I до речi на рiзних форумах вичитав ,що люди полюють на лиса з 308 кал. ,пiдбираючи легкi пулi й беруть лиса з 200-т метрiв. Я поки з свого тозика 22LR на 200 метрiв хiба що в iдеальну безвiтряну погоду , по прямiй можу попасти. А в мене на батькiвщинi мiсцевiсть дуже горбиста, от на Вашу думку на 200 метрiв 308 WIN легкою пульою все таки порве хитрого?
До речi про 200 пострiлiв на рiк з великого калiбру я все таки погарячкував, мабуть 50 пострiлiв максимум i то в перший рiк враховуючи пристрiлку й збиття оскоми популяти гарним калiбром.
I щодо загонника то менi тут пощастило, перед новим роком купив недорого люпольд марк-4 кратнiсть1.5-5×20 який нi разу не встановлювася на зброю. Класна штука, хоть I пiдсвiтки в ньому немаэ але коли на вулицi майже темно в об'эктивi наче дньом.
 
Останнє редагування:

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
легкою пульою все таки порве хитрого?
а вона полетить? кажуть що легкі кулі(це не ті, що куля меншого калібру з пластиковою вставкою) летить куди хоче тільки не куди треба. я не в курсі. наші області (моя Кіровоградська - Гайворонський район, до Умані 76км) густонаселені - тому чим дальший політ кулі - тим більша небезпека, на 200м лиса ще добре побачити треба, тому на мою думку 100-150м саме воно. з 308 стріляють дрібних цільнооболонковою, але під кожен вид кулі треба пристрілка. підсумок 1: беріть нове, от Севедж 11G має зовнішні прицільні прилади
 

Maximus1983

Мисливець
Ви бачу до кал.7×64 теж не схиляэтесь як i я. А в магазинi його вихваляли й пiдносили вище 308 та 30-06 разом взятих.
А вказаний Вами Севедж 11G у Ваших магазинах э в наявностьтi?
 
Статус
Закрита.
Зверху