Мисливська кухня

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Крук: Пост № 5: ти не переплутав літеру "г" з літерою "м"?
(щось у мене цитата не виходить...)
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
В свій час я зіткнувся з проблемою приготування (противний запах) гінного кабана (сікача). Перелопатив весь інтернет і нічого путнього не знайшов, одні кажуть що ніяк не можливо позбутись запаху, інші кажуть що не чують його. До смачного завершення я дійшов шляхом проб та помилок і в кінці зробив висновок що з гінного кабана найкраще робити копчену ковбасу. А роблю я її так- м"якуш м"яса заливаю холодним маринадом на одну добу (в холодне місце) після чого зливаю його і заливаю свіжим маринадом , так повторюю чотири рази. Потім перемелюю м"ясо на мясорубці і додаю меленої підчеревини 1/4, додаю спеції, сіль, часник, після чого важливо є дуже добре відбити фарш і залишити на 2-3 години, напихаю в свинні кишки і в коптілку. Маринад - в киплячу воду додаю сіль (вода має бути дуже дуже солена) духмяний перець, лаврове листя. Ще один гарний метод розповів мені мисливець гуцул- м"ясо кладеться в діжку або великий баняк і заливається сирваткою (м"ясо має бути вільно в посудині і повністю залите), ставлять посуду з м"ясом в холодну пивницю на тиждень, після чого готують як зазвичай. Він мене пригощав таким м"ясом - дуже смачно. Так підготовляють м"ясо гінних оленя та кабана. Смачного.
 

Дядя Вася

Слідопит
Так как сейчас не сезон для приготовления дичи, то предлагаю на мой взгляд не плохой рецепт приготовления рыбы. Кажется чего проще? Но это кому как...
Итак берем рыбу, желательно без мелких костей и покрупней. Не буду напоминать что ее для начала надо почистить-))). Отделяем филей от хребта и режем на куски грамм по 100. На природу редко кто берет кроме казана еще и сковороду ( Я беру), поэтому обжариваем рыбу в казане, до полу готовности. Потом казан придется помыть для продолжения приготовления. Дальше в ход идут овощи. Какие? Да какие есть, главное чтобы их было много и разные. Картофель, морковь, болгарский перец (хорошо бы всех расцветк) ,лук и помидоры - это обязательные компоненты, ну а остальные, баклажан, кабачок, гроздь винограда, яблоко, да что угодно, на ваше усмотрение. Овощи режем на некрупные кусочки и тушим на медленном огне, вот тут казан как раз незаменим, потому как стенки у него толстые и нагревается он равномерно. Когда овощи почти готовы ( воды быть не должно, все должно быть в собственном соку), отбираем половину и выкладываем куски рыбы, потом теми овощами (которые отобрали) накрываем рыбу. Теперь дальше. Берем бутылку КРАСНОГО вина, сухое не подходит, хотя кто его знает, может и подходит( не пробовал) и выливаем ее в казан.Теперь надо дать хорошо прокипеть , что бы все дошло до готовности. Да , забыл сказать, не забудьте все это посолить. Все. Приятного аппетита.
P.S. Все что я тут посоветовал, реально готовить на природе. Все дальнейшие рецепты , если они будут, не раз испробованы у костра.
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Хочу запропонувати як гарнір, наприклад до свіжини з дичини, БАНОШ. Але не кукурудзяну кашу, а справжній гуцульський банош. В чугунну або алюмінієву посуду наливаємо один літр домашньої сметани (з магазинною нічого не вийде) і на малому вогні доводимо до кипіння, коли сметана закипіла висипаємо, постійно помішуючи ложкою, пів пачки (0.5 кг) кукурудзяної крупи середнього помолу, солимо, і постійно не поспішаючи мішаємо до тих пір щоб появились зверху на баноші жовті краплинки (як макове зерня) сметани (десь 5-9хвилин). Як вони появились (краплинки сметани) банош зразу знімаємо з плити і розкидуємо в глиняні глибокі миски (можна звичайні), по периметру миски посипаємо бринзу, а по середині кладемо жирну свіжину з дичини. Смачного.
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Клас! Аж слина в мене потекла! А де ж взяти справжню гуцульську бринзу?
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Буду шукати на місці, якщо не знайду, то будемо договорюватися.
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Так як мисливський сезон зимою в повному розпалі і м"яса з добутої дичини вдосталь то для приготування деяких страв потрібна домашня сметана, а її немає тому що корови як правило зимою тільні і не дояться. Хочу запропонувати вам метод як зберегти свіжу домашню сметану з літа до зими.
Доїться молоко в чисте відро, з відра молоко виливається в сепаратор і сепарується в стерилізований слойок до верху, закатується стерилізованою кришкою і кладеться в пивницю. Зимою відкриваєте і маєте домашню сметану. Смачного.
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
Даааа! У Вас мрія супер. Вийшло супер.
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Клас це тепер ткож і моя мрія мати таку Річ! ше як би було креслення можна було попробувати самому зробити!
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
Оце сиджу я в обіднь перерву і дивлюся не це. І як Ви дуиаєте про що я мрію.:)
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Також обдумую подібні до вище наведених проектів, безумовно вони гарні, але я ще додав би воду, тобто щоб там зразу була мийка для миття рук і посуду.
 
Gutsul писал:
Козаче, а більше фоток зміг би скинути, цікавий варіант. Або креслення якщо є.




Такого немає. Є такі:
 

Вкладення

Зверху