Мисливські ножі

Тема у розділі 'Запитання від новачків', створена користувачем Мислитель, 15 кві 2017.

reloader
  1. Vov-1

    Vov-1 Снайпер

    Не може бути одного ножа на всі випидки.А скінер то непоганий вибір;)
     
  2. master777

    master777 Мисливець

    Справа в тому , що правильно сказав пан Яремко А.А. може перерости в хворобу :) . Після купівлі першої рушниці постало питання мисливського ножа 1-й був з якоїсь лопості двигуна ракети , потім другий теж ручна робота , потім на бозарі знайшов точку продовали з під- прилавка які хочеш з ресор, з усяких пилок " раз в місяць купляв" , потім пішли зоновські творіння двоє придбав, останньою покупкою був опінель який перекрив всі мої потреби. Психонув і розпродав всю свою колекцію. Після того зарікся не купувати, але в процесі життя зрозумів що конкретно для разборки дичини треба придбати щось більш підходяще, перед тим спитати поради подумати і зробити правильний вибір- один.:) .
     
    Останнє редагування: 17 кві 2017
  3. Яремко А.А.

    Яремко А.А. Модератор Команда форуму

    Тут питання постає навіть на в моделі а в металі потрібно дивитись щоб по роквелу було не менше 60 точити такий метал звичайно тяжко але і заточку тримає довше. Це щодо розробки.

    На кухню навпаки я маю Пчак із металу мякого ШХ15 правлю я його прямо об вухо свого чавунного казана.
     
    master777 подобається це.
  4. master777

    master777 Мисливець

    Ну я так зрозумів що сталь сталь АТС34 така досить хороша?
     
  5. Яремко А.А.

    Яремко А.А. Модератор Команда форуму

    Я нею заоволений
     
    master777 подобається це.
  6. 1.11

    1.11 Мисливець

    "Мисливський ніж" - холодное оружие, имеет номер и заносится в разрешение. Здесь таких нет.
    Ножей для разделки туши и продуктов на столе здесь полно.
    Все зависит от того, что делать.
    На охоте должно быть два ножа: один для продуктов, а другой для разделки туши - для безопасности инфицыроваться.
     
  7. kef

    kef Снайпер

    Мисливські ножі необов,язково повинні бути -холодною зброєю,тим паче номерною.Більшість номерних ножів родом із СРСР і тільки невелика кількість з ближнього закордону.(Німеччина,Польща,Чехія ...). Власників холодної зброї, буде я думаю набагато менше, ніж вогнепальної(я незгадую про колекціонерів).У всіх ножів (зовні схожих на мисливські,сувенірні, або так звана бутафорія) ,які оіфційно продаються в магазинах ,так чи інакше повинне бути заключення про відношення їх до холодної зброї,або як такими неявляються.Згадаймо ножі багатофункціональні або однолезові.,з екстракторами під гільзи 16 -12 калібру.,які теж називались мисливськими.,вони дійсно аж не як не підпадають під холодну зброю.
    На мою думку ніж повинен бути як рушниця-якісним і зручним.Сам користуюсь саморобними,як для тяжких робіт (з ресори відклепаної в кузні типу мачете),так і для нарізки сала ,м,яса,хліба ....
     
  8. master777

    master777 Мисливець

    Был у меня и номерной ссср, отнес на стройку- ребята мин вату резали,а потом и рубероид очень хорошо болгаркой точился. Что я могу про него сказать- ложил на обух опинельку а тем со всего розмаха рубал, в опинель до 0,20мм. а у " холодного оружия:)" 4мм глубина разруба.
     
  9. LAB

    LAB Новачок

    Лично я остановился на Мора 2000. Безпонтовый рабочий нож. Козлика разбирает без подтачивания. Картошку чистить удобно. Сало, колбаску, сыр режет тонкими ломтиками. Что еще нужно для охото-рыболовного ножа?
     
  10. Студент

    Студент Мисливець

    У на в Луцьку, один чоловік виготовляє ножі як він каже, ковані з паровозних клапанів, дуже гарні і гострі. Цікаво які вони в єксплуатації, можливо хтось стикався з таким матеріалом?
     
  11. Vov-1

    Vov-1 Снайпер

    Кум має такого, хороший ножик,здається95х18.Можу помилятися:(;)
     
    Студент подобається це.
  12. Скиф 379

    Скиф 379 Новачок

    IMG_20170501_075253_596.jpg (фото Стерха) я себе заказал копию этого ножа,только сталь n690 , накладки g10,ножны кайдекс.
    Как говорилось выше,ножемания это страшная болезнь ;) ножей было около сотни,продал почти все.
    Как по мне эта сталь идеальная для охотничьего ножа(конечно не м390) но и дешевле.
     
    master777 та roko67 подобається це.
  13. 1.11

    1.11 Мисливець

    Не обязательно, а это как???
    По понятию или по определению?
    Если по понятию, то и кухонный нож можно считать охотничьим.
    Конечно нож, используемый на охоте определить, для себя, как охотничий нож со всякими там прибамбасами и наворотами. Но это субьективизм.
    Если посмотрите заключение МВС по ножам без номера, то написано: кухонный нож, туристический нож и т.д. , но не как охотничий нож.
    По определению, охотничий нож относится к категории холодного оружия.
    Если что-то не ясно, обратитесь в ДНД ЕКЦ.
     
  14. kef

    kef Снайпер

    Ми не експертизу по предмету "зхожому на мисливський"ніж призначаємо.,а обговорюємо,який ніж більш практичніший при полюванні.Більшість ножів ручної роботи майстрів з даного форуму можна назвати художнім виробом.Так як зроблені воні з "душею".Не думаю,що багато знайдеться ковалів,які зможуть дотриматися технологічного процесу термообробки металу.,щоб сталь була не крихкою і вміру була в"язкою.Взяти хотяб до уваги так званий малюнок сталі "дамаск",скільки пучків металу і якого саме потрібно обробити в горні кузні і з якою силою його необхідно відклепувати,щоб сталь між собою зв"язалась і вийшов даний малюнок леза ножа.А який ніж кращий для використання,то вже кожен для себе вирішує сам,або просить поради у даній темі.
     
  15. 1.11

    1.11 Мисливець

    "Нож для охотника" именно так и надо называть тему и без двусмыслия.
    Здесь все очень и очень сложно.
    За красотой почти всегда кроется обман.
    Я знаю человека, который купил несколько бланков на выставке "Стальная грань" и во время изготовления рукоятки, лезвия рассыпались на части.
    Вторая проблема - отсутствие сырья. Нет у нас в Украине сталей. Все куется из сталей со свалки.
    Все изготовители куют ножи с нарушением технологии.
    Посмотрите, электроэнергия выросла почти в 3 раза и все остальное, а ножи в грн. так остались на прежнем уровне.
    Термообработка стали Х12МФ длится почти сутки, а цена какая- копейки.
    Так не бывает.
     
  16. sens1

    sens1 Мисливець

    стесняюсь спросить - вы что там курите?!:eek::D:D:D
     
    W.Hunter та роман!!! подобається це.
  17. 1.11

    1.11 Мисливець

    А в пятак?
     
  18. W.Hunter

    W.Hunter Новачок

    У Вас каждая строчка перл!
    Ножи из современных качественных сталей вообще НЕ КУЮТ!
    Можно подробнее суточное ТО Х12МФ??
     
  19. 1.11

    1.11 Мисливець

    100% согласен, что не куют.
    Но наши изготовители ножей куют.
    Я знаю очень многих известных изготовителей ножей. И я им говорю то же, что и Вы.
    А они в ответ, а где взять сталь? Ми перерабатываем, что находим и достаем. (Если Х12МФ, то старые штампы.)
    Я в свое время привез готовую листовую сталь для ножей из КНР, время изготовления существенно сократилось и ножи получились супер, но дорогие и дальше дело не пошло.
    Неужели Вы думаете, что мне интересно выпендриваться?
    По термообработке - справочник термиста.
     
  20. sens1

    sens1 Мисливець

    подобные высказывания в сети, позволяет себе только быдловатая школота.. зная что за свои слова не прийдется отвечать.. взрослейте:D:D:D
     
    OSIPOV81 подобається це.

Поділитися цією сторінкою

Графф