Ножі.

ATIS

Снайпер
Так,я слідкую за темою,ви парочку придбали у нього.Там був один що в око впав мені по формі клинка і ножни кльові такі,та поки я "макитрою своєю торгував" люди,хто "в темі" вже давненько,зорінтувались бистрій.
Дякую Вам!!
П.С. Доречі,що краще ШХ15 чи 95Х18 чи це вже зовсім риторичне питання??(якщо риторика,то спишіть на молодняк:rolleyes:)
Брав в нього два штуки один з ШХ15 другий 95х18, сподобався більше з ШХ15, 95х18 сідає скоріше. Але обидва заслуговують уваги.
 

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
ШХ15 - чуть выше твердость, дольше держит заточку. 95Х18 - нержавейка, в плане ухода более практичен, но в остальном немного уступает первому. Это мои "познания чайника" :) А ребята, которые понимают и занимаются термичкой, сами изготавливают ножи, могут рассказать побольше
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Доброго вечора.Бюджет не великий,500-700,до 1000грн.Подобаються ножі ручної роботи,фікси.Придбав У Ростислава,тут на форумі,два бюджетних з 40х13 "Кабан" та "Скінер".Тепер так захотілось "Якута".Нержавіюча сталь,чи то рапід сталь,не важно в плані догляду,не боюсь,люблю ножі.
Если что то интересное найду по Вашему бюджету обязательно дам знать...
 

Мишко К36

Слідопит
ШХ15 - чуть выше твердость, дольше держит заточку. 95Х18 - нержавейка, в плане ухода более практичен, но в остальном немного уступает первому. Это мои "познания чайника" :) А ребята, которые понимают и занимаются термичкой, сами изготавливают ножи, могут рассказать побольше
;) подякував!
 

роман!!!

Слідопит
Привіт! Минулої зими загубив на полюванні свого роботягу і залишився без ножа. Перегляд ножів на форумі визвав шок і ввів в естетичний ступор - красота, шедеври, бомба......, не вистачає слів!!! Вже почав придивлятись для купівлі, але все ж вирішив ризикнути і спробувать зробити самому. Розумію, що це кустарщина і до ножів справжніх майстрів, як до Китаю через Жмеренку, але це мій перший.... Виглядає аляпувато - хотілось спробувать все. Скажу одне- сам процес дуже сподобався. Відпочинок для душі. Однак потрібно прикупити хочаб нождачок, бо болгарки і шліфмашинки всеж замало для роботи:). Сталь 9 хф калив відпускав сам. На матеріали не потратив не копійки. Не судіть строго делетанта.
P70722-110343.jpg
P70722-110454.jpg
P70722-110343.jpg
P70722-110402.jpg
P70722-104858.jpg
P70722-104814.jpg
P70718-084527.jpg
P70718-084625.jpg
P70717-140902.jpg
P70717-140926.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Завидую людям которые умеют и что то делают своими руками:rolleyes::rolleyes::rolleyes:...Мне Бог не дал этого таланта.:(:(:(
 

Mykola STARyy

Снайпер

Виталий 2.

Слідопит
Добрый Всем день. Вопрос не совсем в тему, нашол вот такой диск, хочу сделать пару режиков, вроде не ржавейка ,магнит липнет очень слабо ,пробывал рубать гвозди 70- ку ,ни одной зазубрины . Что за сталь и стоит ли заморачиватся? Да, фото торца для сравнения с рапидовой пилой.
Спасибо.
 

Вкладення

Мал

Мисливець
Усім форумчанам моє вітання!

Вирішив трохи обновити тему, так як вона стала трохи забутою.

Недавно на одному з сайтів потрапив на ножика. Перше, на що звернув увагу: залізо (ШХ15), ТО Гаврика, відомого терміста України на ножових форумах під ніком Фріц.

Ім’я говорить само за себе. Але потім придивися і на роботу головного героя цієї теми, якого породив на світ зовсім молодий майстер Писарєв Іван. Так, як все своє життя вабили мене гострі цяцьки , то здивувати дуже важко чимось незвичайним було. Побачивши можна сказати цей витвір мистецтва, від майстра- початківця . Моє внутрішне ножове ЕГО))) було покладено на лопатки.

Перше на що звернув увагу, це темлячний отвір. Це не просто дірка) а гарно оброблена і зі смаком, типу міні метеоритного кратера) чи каплі води в 3д шикарний темлячний отвір, на якого думаю роботи пішло не мало часу.
1.JPG

Далі придивився і на рукоять. Молоде покоління дивиться трохи іншими очима на цей світ, особливо ті , яким Бог дав талант. Усі лінії: талія, черевце і спинка рукоятки, творенні відчувається з любов’ю і під великим натхненням. Кожна лінія є не лише гарним елементом і доповненням для простої душевної краси , але і виконує свою функцію при користуванні цим інструментом більш конфортним. При фултанг конструкції, утоншення по рукоятці йде до хвостовика, що трішки змінює вагу ножика. І навіть у цьому випадку візуально він стає ще кращим.
2.JPG 7.JPG 3.JPG 4.JPG

Да, майстер навіть утик для великого пальця по обуху зробив не стандартним, типу збройна насічка 8.JPG ноу-хау в ножах, надійно і шерховатото стримує пальця. А також хоча ніж і не великий, але майстер не забув і про підпальцеву виємку, 11.JPG для більш ювелірнодоточних робіт) – от сказав.)))


Сам клинок до вістря йде тройним клином і зі спусками від обуха. 10.JPG При 6 мм. товщині обуха, ніж є дуже гарним різаком. Лезо протравлено і має ефект псевдо хамом.

Я сам з термістом не знайомий, але чув, що він подобає цю стальку. Тому і подарував їй твердість 63 одиниці по Роквелу. Да, єдиний недолік цієї стальки, схильність її до корозії.

Але, якщо навіть вкриється ножик пінінгом, то це зробить його ще більш брутальним.

Не обзорщик я))), але щось нацарапав. Заставив цей ножик себе задокументувати. Можливо у майстра гарне майбутнє. Тож нехай буде стартом і його ім’я буде відоме Писарєв Іван.

Ножни якісні, теж від майстра. То вже інша історія))).

6.JPG

5.JPG

9.JPG



Характеристика ножика “ЗАЛІЗНИЙ ЗУБ”:

Загальна довжина ножика - 20 см,

Довжина леза - 8.5 см.

Рукоять – текстоліт,

Обух - 6 мм.

Твердість - 63 HRC

Ножни - кожа
 
Останнє редагування:

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Держал этот ножик в руках,очень классный и интересный нож,не хотелось выпускать из рук и отдавать его хозяину!!!Хороший обзор и отличный нож,пусть радует тебя Петя.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Вот заказал к одному из своих любимых ножей от Алексея Ляха петлю свободного подвеса от него же...
20171130_200519.jpg
20171130_200603.jpg
 
Останнє редагування:

alexnowar

Мисливець
Можно носить охотничий нож В НОЖНАХ. На ремне или в кармане, или в саквояже?
 
Зверху