Герои этой войны

AIRBORNE

Мисливець
«Обстановка весь час напружена. Ворог постійно намагається провокувати, а ще вони лазять, копають, укопуються», - розповідає боєць на ім‘я Євген, який боронить нині Горлівський напрямок.
Досить часто, каже військовий, працюють ворожі снайпери.
«Переважно по цій позиції. Вони добре пристрілялися, весь час сюди цілять. Та і по місцевих не раз прилітало».
Армієць запевняє: така поведінка противника змушує триматися в тонусі, а ще не забувати вдягати каску, бронежилет, носити з собою аптечку.
А ще до позицій російських окупантів звідси досить близько. Ворог періодично використовує відстань, щоб спробувати зав’язати діалог із українськими захисниками.
«Непристойні жести нам показують. А ми не ведемося. На хворих не ображаються», - сміється Євген.
Противник б’є по наших укріпленнях переважно ввечері. А ще вночі миттєво реагують на рух українських вояків. Оптика у ворога дуже високої якості.
Втім, навіть так звана окопна війна залишається війною. Вона непередбачувана, і бій може початися будь-якої миті.
«Вранці сиділи спостерігали, вибіг один, пару разів із РПГ стрельнув по посту, одразу ж полетіла кулеметна черга», - розповідає Євген.
Допомогти тим, хто в окопах і бліндажах, і вранці понеділка, і на вихідних та святах, кожен може тут: https://clc.to/q6XFHQ
Автор: Nastka Fedchenko
Фонд «Повернись живим»

 

AIRBORNE

Мисливець
Героям Слава ! Дмитро Крикун,позивний "Амур". Кіборг,славетна 95-та бригада. Він дивився смерті у вічі,коли возив харчі й воду та забирав поранених у ДАПі. Він їхав дорогою смерті тоді,коли іншим це було не до снаги. Під "Градами", під мінами до своїх везли життя. Наразі займається реабілітацією Воїнів.Знову рятує Життя. Честь і шана!

 

AIRBORNE

Мисливець
Знаймо наших, знайомтесь, це Ніна і їй тільки 29років. І вона професійна військова, старший солдат у 8-му окремому полку спеціального призначення.
І нехай тендітна зовнішність не вводить в оману! Ця дівчина здійснила 32 стрибки з парашутом, вміє стріляти з усіх видів зброї і має досвід виконання завдань у зоні ООС.

 

AIRBORNE

Мисливець
ЗНАЙОМТЕСЬ,НАШ ГЕРОЙ УКРАЇНИ!..СОБОЛЬ!..ОЦЕ БОЄЦЬ, ОЦЕ СИЛА ДУХУ!
Коли його вимінювали з полону, начальник контррозвідки незаконних збройних формувань «Хмурий» запитав: «Воювати ще будеш?»
— Буду! — відповів «Соболь».
— А чого ти такий наглий?
— Я чесний! — хрипло промовив полонений.
Завжди охайна форма, акуратна навіть тут, у полях, борідка срібліє на обличчі нашого героя, а козацький оселедець підтверджує статус справжнього запорізького воїна. Тільки очі, такі втомлені та сумні, виказують всю гіркоту пройденого та пережитого за три роки війни.
45-річний житель Бердянська не зміг спокійно дивитися на все, що відбувалося в сусідній області, адже розумів: якщо не почати діяти, то проросійські провокатори зі своїм «русским миром» та «мирними» демонстраціями, на яких нищилася державна символіка, розповзуться і по Запоріжжю. Тож без вагань пішов у батальйон «Донбас», який тоді формувався.
Потім були бої проти «лисичанського гарнізону великого війська донського», «казакі» якого за два дні здали Лисичанськ та тікали вглиб українського Донбасу, трохи згодом — визволення Попасної, а потім…
А потім — «кровавий коридор» Іловайська, де й потрапив до полону. «Наші хлопці там були легкою мішенню для російських підрозділів, але навіть у такій ситуації давали «кацапам» по зубах, — згадує «Соболь». — Я добре пам’ятаю, як у полоні разом з іншими бранцями виносив тіла російських солдатів і так званих ополченців. В полоні було важко… — продовжує боєць. — Ті вояки мислять так, як їм нав’язала російська пропаганда: «бендерівські фашисти прийшли вбивати жителів Донбасу», і їх не хвилює, що закривати кордон від Росії, яка на той момент вже «віджала» Крим, йшли люди з усієї України — з південних регіонів, центральних, західних, північних, навіть з Донецької та Луганської областей. Два місяці провів у «есбеушних» підвалах Луганська. Потім почали міняти. Мені пощастило — був серед перших».
Повернувся, побув на домашній реабілітації. Втім не зміг Валерій довго сидіти вдома, хоча й має дружину
 

AIRBORNE

Мисливець
Тато приїхав з війни, а син спить..
Він постійно згадував про свого маленького синочка. Дивився його фото, переглядав відео, які йому кидала дружина..
Колись він не спішив у відпустку, а тепер чекає її з нетерпінням.
Хоча в окопах залишилися брати, проте в мирній країні його чекає сім'я..
Вже будучи у поїзді, який ніс його до найрідніших людей, він продовжував дивитись на фото сина..
Раній ранок, солдат вдома, синочок ще спить. Він поки що не знає, що тато повернувся з війни...
Хай кожен син і дочка дочекаються батьків з війни.
Хай кожен воїн України — побачить свою родину.
Хай все буде Україна!

 

AIRBORNE

Мисливець
На донецькому напрямку служать разом батько і син. Обидва носять однакове ім’я – Олексій Скирта. Хіба що тато по-батькові - Анатолійович. Героям Слава !
 

AIRBORNE

Мисливець
Ластівка «Марина». Саме так називає свій ДШК головний сержант роти кулеметників з позивним «Француз».
- Марина – це моя дружина, а «Ластівкою» я називав свій перший танк, - пояснює він.
Днями в бригаді проходили змагання на кращого кулеметника, де «Француз» виборов перше місце. Сьогодні він виконує обов’язки командира взводу на позиціях в районі авдіївської промзони.
Дома на нього чекає дружина Марина та дві донечки. І коли ворог починає нахабніти, «Французу» завжди спокійніше, що під боком є його «ластівка», яка у будь-який момент заспокоїть противника.



 

AIRBORNE

Мисливець
Олексій із Запоріжжя впевнений, що кожен справжній чоловік повинен захищати свою рідну землю, не стояти осторонь, коли ворог паплюжить її снарядами.
Олексій свій вибір вже зробив. Сьогодні він стрілець у бригаді Холодний Яр на передових позиціях в Донецькій області.
 

AIRBORNE

Мисливець
Погляд справжнього чоловіка-воїна!!!
Солдатом не народжуються- солдатом робить війна!
Це вінничанин "Карабін" колишній вчитель фізкультури.
З початком бойових дій пішов добровольцем у батальйон "Дніпро-1"
Потім щоб знову потрапити на передову, підписав контракт із ЗСУ!

 

AIRBORNE

Мисливець
Наші Герої! Це 0-а позиція, на ній несе службу доброволець батальйону Айдар з позивним Самара. Самара - мати-героїня, виростила і виховала 5 дітей - патріотами України. І коли прийшов час - на особистому прикладі показує всій Україні, як захищати Батьківщину зі зброєю в руках. Разом з нею, рука об руку несуть службу в Айдарі її чоловік і двоє дітей! Думаю після цього, самі скептики не зможуть говорити, що добровольці закінчилися в 2014 році. Ось з такими людьми - Україна переможе! Слава Нації! Смерть ворогам! R.S. Зять Самари - теж в Айдарі)

 

AIRBORNE

Мисливець
Наша Хунта та кровожадні бандерівці )) Українські дівчата самі файні в цілому світі ! Хай вас оберігають янголи охоронці...
Краса та сила України ! Героям Слава ! Слава Нації !
 

AIRBORNE

Мисливець
Ми вдячні Вам, Герої ! За літо, за мирні дні, за будні і за свято. За те, що зупиняєте війну... Живими повертайтеся, солдати... Героям Слава !

 

AIRBORNE

Мисливець
Боець Станіслав Стовбан, який обороняв Донецький аеропорт, пройшов полон і переніс кілька складних операцій, повернувся на службу в ЗСУ. Історію героя розповіли в прес-службі Міноборони України. Стовбан був одним з "кіборгів", які до останнього захищали донецький аеропорт. "В ДАП відправляли тільки за бажанням. Всі розуміли, наскільки там небезпечно, і я, навпаки, хотів їхати захищати від окупантів. В аеропорту було повно чеченських найманців і російських кадрових військових, ФСБшний спецпідрозділ "Вимпел", - розповідає боєць. В останні дні оборони Станіслав потрапив під завали після потужного вибуху. "Я був дуже сильно поламаний. Дві ноги майже тільки на штанях трималися. Ще зламані ребра. Так я пролежав усю ніч", - згадує боєць. У госпіталі Станіславу ампутували ліву ногу, а праву вдалося врятувати. Зараз боєць підписав новий контракт зі Збройними Силами України. Працює інструктором у навчальному центрі ДШВ у Житомирі.
 

AIRBORNE

Мисливець
23-річний Максим з міста Марганець контракт підписав після строкової служби. За його словами, він вирішив не відставати від старшого брата, який не так давно вже повернувся з фронту.
Тут, на позиціях, він прислухається до більш досвідчених побратимів. І все нібито добре, крім одного. Через неможливість бути постійно на зв’язку його дівчина вирішила, що такі стосунки не для неї. Але Максим не втрачає надії, хоча і не розуміє, як пояснити, що коли до ворога трохи більше ста метрів, не так то й просто смс-повідомлення писати.

 

AIRBORNE

Мисливець
ОЛЕКСІЙ та ІРИНА КОНДРАШОВИ
Це – Олексій та Ірина. Він – боєць 40-го батальйону територіальної оборони, пройшов Іловайськ. Був мобілізованим разом з рідним братом. В серпні 2014 року, при виході з Іловайська був важко поранений в ногу, потрапив до полону і тільки 31.08.14 р. до Дніпропетровського шпиталю, а потім – до Вінницького.
Вона – волонтер, не раз бувала в зоні АТО, возила гуманітарну допомогу бійцям, мирним жителям Донбасу – дітям та дорослим. Допомагала пораненим у шпиталях. Її шлях як шпитального волонтера почався відразу ж після Іловайська – на початку вересня. Його тоді ще в ЦВКГ не було. Однак, мабуть, там, вище, Хтось вже вирішив усе за них...
Їх спільна історія почалася в березні 2015. Вона вирішила пройти курси «Медсанбату» й поїхати в АТО як парамедик. Нажаль чи на щастя, Іра вже після першого заняття зрозуміла, що це величезна відповідальність і вимагає набагато серйознішої підготовки. І повернулася в шпиталь.
30 березня прийшла на чергування, тоді ж її попросили зайти у відділення нейрохірургії до «важкого» бійця. Про нього вона чула від інших волонтерів, знала, що його прооперували і йому потрібна підтримка, тому й зголосилась. «Вже перед дверима 9-ї палати відчула, як шалено забилося серце. Зрозуміла, що зараз відкрию двері і там побачу ту найдорожчу та значущу людину в моєму житті» – каже Іра. Він той самий, через якого й було прийнято рішення стати волонтером ще у вересні 2014. Той, кого відчувала всією душею, коли він був ще в Іловайську...
Запитав, як звати, познайомились. Попросив прийти ще. Прийшла. Через 2 дні. Поспілкувались, обмінялись телефонами. І Льошу перевели в Ірпінський шпиталь.Зараз Олексій не відпускає Іру в АТО, але разом з нею волонтерить у шпиталі. Їх важко не помітити – тендітна, усміхнена Іра та кремезний і такий же усміхнений Льоша. Вони взагалі завжди посміхаються. Із посмішкою збирають допомогу для діток в інтернатах Луганської й Донецької областей.

 

AIRBORNE

Мисливець
Козак-характерник, кавалер ордена «За мужність» головний сержант роти сержант Михайло Абрамов, інвалід війни. Після важкого поранення у ДАПі відмовився від реабілітації і повернувся в частину. У Новгородському й під Авдіївкою зазнав контузій. — Якби я не пішов на війну, була б зруйнована вся система моїх життєвих цінностей. Я ще строкову служив у ВДВ. У ДАП, як і всі, пішов добровільно. Російські окупанти намагались нас оточити. Складно було. Укритися ніде — гіпсокартон від куль не захищає. Нам кілька разів разом із боєприпасами металеві сітки передавали, аби закрити вікна та дірки у стінах, щоб хоч ВОГи» не прилітали. А поранив мене снайпер 8 січня на диспетчерській вежі. Бій тоді не припинявся понад чотири години. А тут ще боєкомплект загорівся. Я витягав із полум’я боєприпаси, інакше нам не було б чим відбиватись. Довелося встати на повний зріст, куля влучила в плече, перебила всі нерви. Добратися до Зінича в термінал було фактично неможливо. Та й хлопці не дотягнули б мої 135 кіло під щільним вогнем... Тому боєць із позивним «Танчик» із 93-ї бригади перев’язав мене, після чого я ще три доби допомагав хлопцям — стріляв лівою рукою, поки мене не вивезли... Найстрашніше для мене — втрата друзів. Там у нас загинули 24 бійці..

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Командир легендарного підрозділу "Госпітальєри" ЯНА ЗIНКЕВИЧ
Організувала один з кращих парамедичних підрозділів, які рятують життя наших бійців на передовій, у цій неоголошеній війні. Навіть після отримання важкої травми,вона не здалася та продовжує боротьбу за українську ідею.Командир медичного батальйону "Госпітальєри". А також начальник Медичного управління та реабілітації бійців Української добровольчої армії (раніше ДУК ПС).З перших місяців війни (з 2014 року) особисто витягла та врятувала більше як 200 поранених українських солдатів з передової. Досі керує медичним батальйоном "Госпітальєри" (з часу створення врятували близько 3 тис. поранених українських воїнів та цивільних).
Нагороджена Орденом "За заслуги" ІІІ ст., орденом "За спасіння життя", орденом "Народний Герой України" та відзнакою Пам'ятний знак "За воїнську доблесть".
62487860_2276457419271131_4044782457415794688_n.jpg
 

AIRBORNE

Мисливець
Обом братам лише трохи більше 20-ти... З 2014-го мочать російських окупантів на Донбасі. Смерть ворогам ! Слава Націі !
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 
Зверху