Герои этой войны

AIRBORNE

Мисливець
Ідуть бої, щоденно гинуть хлопці,
Оскаженіло ворог б'є по всіх фронтах,
Удар тримають мужньо оборонці,
Хоч на нулі у них суцільний жах.

Земля з-під ніг уходить щогодинно,
Довкола все усіяно свинцем,
Рубіж складний тримають хлопці сильні,
Ніхто із них не здасть, не під веде.

Вони готові битись до загину,
Багато з них на фронті з перших днів,
Відчуває ворог їхню силу,
Хоч кожен побратима загубив.
07.07.19. Ілля Манченко - "ВЧИТЕЛЬ"

 

AIRBORNE

Мисливець
На фото - Анатолій Скрицький. 22 січня 2015 року він до останнього вів вогонь біля донецького аеропорту, пробиваючи кільце для виходу українських підрозділів… Доброволець, командир танка. 22 січня 2015-го під час виконання бойового завдання біля аеропорту «Донецьк» у складі своїх екіпажів сержант Костянтин Балтага, командир танка старшина Анатолій Скрицький, солдат Володимир Суханін, навідник солдат Дмитро Тринога вели вогонь на ураження противника, пробиваючи кільце оточення для виходу українських підрозділів. Під час ведення бою з ладу вийшла гармата танку. Гармату було силами екіпажу відновлено не припиняючи бою. Старшина Скрицький, сержант Балтага та солдат Тринога були поранені, але не покинули бойових позицій. Нехай вся Україна знає своїх Героїв в обличчя!!
Герою Слава!

 

AIRBORNE

Мисливець
Це Полінка Кравченко, прес-офіцер 56-ої бригади.
Напрочуд світла і щира дівчина. Не першу ротацію знаходиться на передовій. Знаходиться і, попри страх війни, не втрачає свою доброту. Ось тут на фото Поліна тримає в руках цуценят в районі Донецького аеропорту. Всього народилося восьмеро малюків. Сподіваюся, всі вони знайдуть свої домівки поза лінією фронту.

 

AIRBORNE

Мисливець
Снайпер з позивним "Солдат". Боєць, який у прямому сенсі слова, змушував ворогів платити високу ціну за вторгнення - їх власним життям, дякуємо тобі Побратимчик, за рідну Україну! Героям Слава !!!

 

AIRBORNE

Мисливець
Сила духу українська,ти неймовірна!
Старший сержант Сергій Козак,славна 95-та бригада.
У бою в його БТР влучив снаряд. Сергій Козак прийняв основний удар на себе, чим врятував життя своїм товаришам по службі. У бою йому відірвало ногу.Поклавши її в рюкзак, він продовжив відстрілюватися.І тільки через 5 годин, з пістолетом і гранатою в руках, лікарі зняли його з БТРу...Через півтора роки лікування з пришитою ногою Сергій повернувся на фронт,у рідну бригаду.
Відвага. Честь. Незламність!

 

AIRBORNE

Мисливець
Батько сказав:" У нас в роду діди--прадіди воювали,захищали країну,землю.Це твоє рішення.Вирішив----йди".Героям Слава!
ОЛЕГ ДАВИДЕНКО, Народний Герой України, батальйон ОУН.
Нащадок старого козацького роду.
Коли почалася війна записався добровольцем на фронт. Воював в Пісках, в лавах батальцону ОУН. Був розвідником і диверсантом в тилу ворога. Хоч в Пісках і було дуже гаряче,але "кіборгом" себе не вважає,тому що в терміналі було гарячіше.
Зараз воює у 25-й бригаді разом з братом в одному підрозділі.
"Вважаю,що жодна війна не була виграна в обороні.
Не можемо в лоб ----потрібно вести партизанську війну.
І ще, звичайно, ми переможемо!
 

AIRBORNE

Мисливець
Валентина Фролова родом із Миколаївської області. 2014 року вона закінчила Первомайський медичний коледж за спеціальністю «Фельдшер». По тому працювала чотири місяці у двох ФАПах. 8 серпня 2014-го Валентину мобілізували до 61-го військового мобільного госпіталю ВМКЦ Південного регіону, який виконує завдання в зоні АТО на території Донецької області.
Прослуживши рік за мобілізацією, Валентина Фролова підписала контракт до закінчення особливого періоду.Медична сестра говорить, що з перших годин перебування в АТО розпочалася безперервна робота, тому часу на психологічну адаптацію чи думки про якісь страхи не було:
– Рятували ми, безперечно, усіх, хто цього потребував. А от скільки… Це складне питання. Але точно більше десяти тисяч військовослужбовців, – каже Валентина. І кожен із бійців – це окремий випадок, і виділити когось неможливо. Найбільше пам’ятається пекло Іловайського котла…
 

AIRBORNE

Мисливець
Командир мехнізованої роти Захар із початком агресії бив ворога у складі добровольчого батальйону.
Короткі моменти перепочинку, присвячує організації облаштування позицій та обслуговуванню техніки. Хлопці ви сила Козацького духу.

 

AIRBORNE

Мисливець
Це Дід Василь. Він так і представився, коли ми вперше зустрілися в Авдіївці. Колоритний дід у військовій формі одразу привернув увагу, але зовсім цього не прагнув.Він балакучий, його історії ніби чіпляються ланцюгом одна за одну. Але в якійсь мірі навіть флегматичний, – поки говорить, задумується, поринає у детальні спогади, говорить тихо.
Каже, що в житті любить дітей і жінок. А на війні хоче бути у штурмовому батальйоні, а не у штабі.
Дід Василь майже рік добивався потрапити на війну. Його не хотіли брати за віком. До речі, він зовсім не зізнається, скільки має років. Але коли приїжджав до нашого офісу в Києві, бо його онуки брали участь в шоу «Україна має талант» – поголений і причесаний, виглядав молодшим, ніж в Авдіївці. Тому, з його віком цілком заплутана історія.
Після відмов у військкоматі він познайомився з ДУК ПС, а там його відправили здавати екзамени в «Десну». То Дід Василь протягом п’яти тижнів і бігав на рівні з молодими, і стрибав, і стріляв. Екзамени всі здав. Так і потрапив до Великомихайлівки з хлопцями. Потім був на шахті «Бутівка». Там його контузило і він втратив зір. Майже тиждень не бачив нічого, але лікарів просив не писати, що він контужений, бо «заміж ніхто не піде».
В Авдіївці він був з березня. Після Нового року, коли гостював в Карпатах у племінниці, яку не бачив 20 років і знайшов, раптом його видзвонили з батальйону, покликали назад. Три дні діда всі носили на руках – скучили. А він каже: «Вони всі, воїни, вертаються з завдання, а я в штабі сиджу, то й поприбираю, їсти наварю». Привчив хлопців, що вони тепер зізнаються – якби не Дід Василь, складно їм прийшлося б.
Але Дід Василь зовсім не хоче бути у штабі. Його гаряча кров прагне активніших дій. Він вже не хоче працювати на кухні, готувати весь час різне, щоб кожному до смаку вгодило. А комбат переживає і не може взяти його в штурмовий батальйон. Тому Дід Василь зараз вдома і чекає, поки комбат змінить своє рішення.
 

AIRBORNE

Мисливець
У нього суворе псевдо Йєті. І він, не добираючи слів, розповідає, як два тижні зі ствольної артилерії їх обстрілювали з Горлівки, але не влучили. Емоційно тішиться, що вдалося перехопити російський безпілотник, а значить, артвогню тепер буде менше...
Але, як тільки помічає Семена... "Семена Ігоровича" - серйозно зауважує боєць. Його погляд змінюється, риси обличчя м'якшають, і кіт сам, ніби сходами, піднімається на руки Йєті і займає очікувальну позу у передчутті чергової порції пестощів.

 

AIRBORNE

Мисливець
Навіть коти Донеччини, розуміють, що бійці ДУК "Правий сектор"- це хороші і добрі люди,з прекрасними усмішками ,які врятують Україну від агресора Героям Слава!

 

AIRBORNE

Мисливець
Мар’яна.
Завжди усміхнена, тендітна дівчина, яка має світлий по дитячому відкритий погляд, побачивши її на вулиці, ви б ніколи не здогадалися, що вона є старшим лейтенантом медичної служби Збройних Сил України. Вона — янгол-охоронець наших бійців «на нулі» і, як начальник медичної служби, дуже пишається своїми особовим складом, разом з яким рятує життя нашим хлопцям.
— У мене всі водії — чоловіки, без них я просто як без рук. Робота доволі специфічна, в тому плані, що повинні їхати «на нуль», забирати наших хлопців і так, як начальник медичної служби — я завжди хвилююсь, як за поранених, так і за своїх людей. Часто бувають моменти, коли вони потрапляють під обстріли і в той момент розумієш, що ти відповідаєш за тих людей, які поїхали за пораненими і за тих людей яких вони привезуть, — каже Мар’яна.
Це вже друга її ротація в район бойових дій і вона не приховує, що в перший раз було дуже страшно. Але дівчина впевнена в професіоналізмі своїх товаришів по службі, адже поряд з нею перевірені люди. Також вона розуміє, що з неї беруть приклад, як з командира і фахівця, і вона не може показати свій відчай чи хвилювання.
Поки наші хлопці бережуть Україну, їх охороняють такі янголи, як Мар’яна. Дякуємо тобі, що рятуєш життя нашим побратимам!
 

AIRBORNE

Мисливець
“Друг Тихон”: чим живе, як грає на бандурі та надихає вояків найстаріший боєць УДА
Ім’я 77-річного бійця Бориса Мельника занесли до Книги рекордів України як найстаршого добровольця, який боронить державу на сході. Сміливий, оптимістичний та вмотивований, його всі поважають та його прикладом надихаються – так про Бориса Мельника розповідають побратими.Попри поважний вік, той старанно виконує завдання на передовій, а у вільний час підтримує молодших бійців, граючи на бандурі. неймовірний кобзар, він знає життєві історії. Його сила просто в його присутності, і наше завдання, щоб він якнайдовше біля нас знаходився. Опора та приклад для наслідування”, – каже про пана Бориса командир 8-го батальйону УДА Андрій Гергерт.Відстоювати свою громадянську позицію Борис Мельник почав ще під час Революції Гідності, а на війну рушив за синами, які 2014-го почали воювати у зоні АТО у лавах добровольців.За спиною чоловіка – бої під Авдіївкою, Старогнатівкою та Пісках. Каже, по-іншому і бути не могло.
“Мені соромно було залишатися вдома в той час, коли Україна в небезпеці, коли споконвічний ворог посунув і така з’явилася надія, що може врешті-решт ми позбудемося цього ворога назавжди”, – пояснює боєць.За свій поважний вік Бориса Мельника занесли до Книги рекордів України як найстаршого бійця, який воює на сході України.
“Він є прикладом незламності козацького духу як для сучасників, так і для майбутніх поколінь”, – кажуть побратими.
Сам герой ділиться: вік йому не завада. Війну не покине, а боротиметься до кінця.
“Одна мрія і бажання – щоб швидше війна закінчилася, ніж я. І все”, – каже Борис Мельник.
 

AIRBORNE

Мисливець
Він родом з росії,але рятує життя наших хлопців.
ЮРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ ІЛЛЯШЕНКО--- Герой України! Головний терапевт Північного регіону, полковник медичної служби.
Лікар надавав медичну допомогу в перші дні війни,у надскладних умовах,без необхідного обладнання,в наметах,а інколи і на відкритому повітрі

 

AIRBORNE

Мисливець
Капітан Олександр Скиба - в повному оточенні, без води, дві доби тримав оборону.Герою Слава!Низько вклоняюся Захиснику України. Україна досі жива, тому, що має Вірних Синів, які самовіддано виборюють Волю. Хай Господь береже Вас та дарує свою опіку і Благословення.

 
Зверху