Дозвіл на зброю та Мисливський квиток

B_o_r_i_s

Новачок
На сайті Верховної Ради України опубліковано наказ #622 в редакції від 23.06.2023 р.
Так от, в ній немає жодного слова про Єдиний реєстр зброї, і для власників зброї нічого не змінилося.

Androsh

Слідопит
На сайті Верховної Ради України опубліковано наказ #622 в редакції від 23.06.2023 р.
Так от, в ній немає жодного слова про Єдиний реєстр зброї, і для власників зброї нічого не змінилося.
Як це? А:
"п. 3. Національній поліції України своєчасно вносити відомості про обіг зброї, боєприпасів до неї, основних частин зброї, пристроїв, патронів до них та вибухових матеріалів до функціональної підсистеми «Єдиний реєстр зброї» єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ з дотриманням вимог Законів України «Про електронні довірчі послуги», «Про електронні документи та електронний документообіг», Положення про функціональну підсистему «Єдиний реєстр зброї» єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ, затвердженого наказом Міністерства внутрішніх справ України від 10 січня 2022 року № 2, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26 січня 2022 року за № 90/37426. "

Androsh

Слідопит
Де скачати повний текст наказу з останніми змінами? Дайте посилання...

B_o_r_i_s

Новачок
Як це? А:
"п. 3. Національній поліції України своєчасно вносити відомості про обіг зброї, боєприпасів до неї, основних частин зброї, пристроїв, патронів до них та вибухових матеріалів до функціональної підсистеми «Єдиний реєстр зброї» єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ з дотриманням вимог Законів України «Про електронні довірчі послуги», «Про електронні документи та електронний документообіг», Положення про функціональну підсистему «Єдиний реєстр зброї» єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ, затвердженого наказом Міністерства внутрішніх справ України від 10 січня 2022 року № 2, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26 січня 2022 року за № 90/37426. "
А це не з наказу №622, а з наказу № 590 від 19.09.2022 відповідно до якого повинні були внесені зміни.

Мишко К36

Слідопит
Доброго дня колеги. Не хочу розповсюджувати подібні теми, чиркну сюди. Навіщо потрібні теоретичні навчання по поводження зі зброєю для подовження терміну дії дозволу? Одна справа коли людина вперше стає мисливцем а інша коли 40 років досвіду! ДЛЯ КОГО ЦІ НОВОВВЕДЕННЯ??? Для населення чи для правоохоронних органів??? Це ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ, бо щось геть незрозуміло до чого ці складнощі?
Не потрібно довідка про вивчення мат.частини зброї для продовження терміну . Навіть для придбання нарізної вперше ,але маючи дозвіл на зберігання, носіння ,тощо гладкоствольної мисливської, також не потрібно довідка про вивчення мат частини зброї.
Але потрібно довідка про огляд технічного стану ГЛАДКОСТВОЛЬНОЇ мисливської зброї для продовження того ж дозволу. ( Попередньо було заявлено, що за довідкою огляду тех стану гладкоствольної мисливської в дозвільну району звертатись можна ) . А як на справді ХЗ.
Скрін ,пару хв тому з ЄРЗ
Screenshot_2023-07-10-22-29-32-407_com.android.chrome.jpg

1.11

Слідопит
Шановне товариство,скажіть чи можливо зараз моєму товаришу зробити дозвіл на зброю та мисливський квиток в місті Києві. Мій товариш з Луганської області місто Сватове. Його призвали на строкову службу в 2021р. зараз він уже контрактник на даний момент несе службу в м. Києві. Його плани з приводу повернення додому після закінчення строкової служби і отримання всіх дозволів і документів за місцем прописки зіпсували наші "хороші сусіди". Порадьте куди звернутися щоб отримати всю інформацію з цього приводу і чи це взагалі реально.
А може варто включити Європейський мозок і під'хати на Єреванську, і там отримати вичерпну адекватну відповідь?

Syava70

Мисливець
Доброго вечора. Така ситуанія. Рік тому я демобілізувався. Мені зателефонували з дозвільної і поцікавились станом моєї зброї (гладкоствол). Моє місто було пів року окуповано. Я відповів, що зі зброєю все гаразд. Єдине, просрочен дозвіл. Відповідь була: "Не хвилюйтесь, дозволи пролонговано до кінця військового стану". Тепер вони мені телефонують і наполягають на процедурі подовженні дозволу. Що порадите ? Можливо щось змінилось в законодавстві ?

old hunter

Снайпер
А може варто включити Європейський мозок і під'хати на Єреванську, і там отримати вичерпну адекватну відповідь?
По перше вже давно винайшли телефон та інтернет, щоб люди не їздили.
По друге отримати саме АДЕКВАТНУ та вичерпну відповідь в дозвільній майже фантастика.
Там не роблять люди які вивчають та знають законодавство, то звідки в них правільні відповіді.
Вони вам розкажуть як їм зручно а не як по закону.
Тільки самому, та тут підскажуть хто знае.

VS1975

Снайпер
По перше вже давно винайшли телефон та інтернет, щоб люди не їздили.
По друге отримати саме АДЕКВАТНУ та вичерпну відповідь в дозвільній майже фантастика.
Там не роблять люди які вивчають та знають законодавство, то звідки в них правільні відповіді.
Вони вам розкажуть як їм зручно а не як по закону.
Тільки самому, та тут підскажуть хто знае.
У мого знайомого закінчився термін дії дозволу на нарізну зброю у грудні минулого року. Двічі приїздили до нього працівники поліції з вимогою продовжити дію цього дозволу. Він просто не захотів займатися усім цим, та нагадав їм про дію 195 - го наказу їхнього ж міністерства. Намагалися погрожувати, потім умовляти. Ні, і все. Вони зрозуміли, що їхні намагання марні і перестали його турбувати. Якось так.

senya 2011

Мисливець
У мого знайомого закінчився термін дії дозволу на нарізну зброю у грудні минулого року. Двічі приїздили до нього працівники поліції з вимогою продовжити дію цього дозволу. Він просто не захотів займатися усім цим, та нагадав їм про дію 195 - го наказу їхнього ж міністерства. Намагалися погрожувати, потім умовляти. Ні, і все. Вони зрозуміли, що їхні намагання марні і перестали його турбувати. Якось так.
Вони зараз штрафом погрожують, що цікаво самого дозвільника знайти складно, мегазайнята людина, та ще й геть з іншого району.

old hunter

Снайпер
Вони зараз штрафом погрожують, що цікаво самого дозвільника знайти складно, мегазайнята людина, та ще й геть з іншого району.
Штраф виписати можуть.
Його легко оскаржити в суді, але то головняк.
Краще нагадати дозвільнику що бувае за привищення службових повноважень.
Також треба сказати що ви розцінюете його дії (порушення діючого Наказу МВС) як вимогу хабаря і обовязково напишете заяву в прокуратуру та в службу внутрішньої безпеки.
Пошукайте в інтернеті Горячі лінії МВС, Нацполіції, Управління по боротьбі з корупціей, СБУ, розпечатайте крупними літерами і спитайте в дозвільника чи знайомі ці телефони і чи усвідомлюе він свое подальшу службу після звернень в ці служби.
Далі спитайте чи визнае офіцер Закони України та Накази МВС???
І накінець розмови додайте "Я не вимагаю від Вас нічого протиправного. Я прошу Вас діяти в рамках Законів України та Наказів МВС."

Мені здаеться, що після такого діалогу, якщо дозвільник дружить з головою в нього не буде більше до вас питань.
Я своему дозвільнику і тритини від цього не сказав і ми зрозуміли один одного.

кей

Мисливець
закінчувався термін дозвола. поїхав в дозвільну, запитав на рахунок наказу 195. В людей шок. Попросили приїхать в робочий час ( я був в неробочий). Приїхав, написав заяву на продовження терміну дії дозволу на період военного стану. Все зайняло 15 хвилин. Ще. Перед цим телефонував в департамент, відповіли , що потрібно особисто написати заяву.

иж 18

Снайпер
У меня закончился срок разрешения, через пару месяцев с проверкой приехали, поехал и продлил, продлили до того числа до которого и было не с момента подачи заявления. Сразу не ездил так как было не до этого, а чтоб приезжали с проверкой часто и им что-то доказывать не вижу смысла, если на месте находишься и нет причин особых лучше поехать и забыть на 3 года.

VS1975

Снайпер
закінчувався термін дозвола. поїхав в дозвільну, запитав на рахунок наказу 195. В людей шок. Попросили приїхать в робочий час ( я був в неробочий). Приїхав, написав заяву на продовження терміну дії дозволу на період военного стану. Все зайняло 15 хвилин. Ще. Перед цим телефонував в департамент, відповіли , що потрібно особисто написати заяву.
Тобто тільки заява. Так ? Без мед. комісії і всього іншого.

old hunter

Снайпер
Чинними НПА така заява не передбачена.
Місцеві забаганки.
Раджу придбати звичку, коли в вас щось вимагають спитати згідно якого нормативно-правового акту їх вимога.
А якщо просять, то то вже вам вирішувати задовольнити просьбу чи ні.

А куди б вони не дзонил, в департамен чи рельсу результат буде однаковий:).
Ні там ні там не знають законодавства України.
Роблять як їм зручно а відповідно не зручно громадянам.

Volodia Hirniak

Мисливець
Вони так кажуть не тому що не знають 195 наказу ( можливо й точно не знають), а тому що хочуть заробити на рівному місці))

Зверху