ИЖ-18-ММ 12/76 ОТЛИЧНОЕ

woodcarver

Мисливець
вітаю шановне товариство.
Особисто, по молодості, одним пострілом зробив "дикий" люфт ствола, правда двостволки.
В один патрон засипав дві норми пороху, щось типу "Барс". Після пострілу рушниця відкрилась тільки після того як зняв цівку, люфт був такий, що клацало просто коли ніс зброю на плечі.
Стволам нічого абсолютно, підварив на крюку і полював ще деякий час, потім продав.
Новий власник полював з нею ще багато років.
Так що зробити люфт одним пострілом можливо.
Правда у мене була двостволки, там гак слабший.
Такі окантовки бачив, але щоб аж метал ствола подало, такого не бачив.
 

woodcarver

Мисливець
Якщо окантовки і наносились, то рельєф їх не глибокий, проходять вони на деякій відстані від казенного зрізу, нанесені акуратно, малюнок симетричний.
В даному випадку нічого подібного не бачу, якраз все навпаки.
Моя думка, усували шат, таким дивним способом.
А може після зарплати "майстер" таку "отделку" забацав.
Хоча якщо добре подумати, шата могло і не бути, міг бути просто зазор між стволом і лобом колодки.
Шат появляється коли є виробітках між клином ричага і підствольний зубом.
Якщо ви підтягнете сам казенник без підгонки вузла запитання ( зуб, клин, гак) то вертикальний люфт все одно залишиться.
Горизонтальний може пропасти.
У мене була одностволка, де був зазор між казенником і колодкою, але шату не було.
Так що такий варіант також можливий.
 

starvin

Мисливець
Я вважаю, що ще потрібно взяти до уваги рік виготовлення зброї- 1994. Для розуміння ситуації наведу один випадок, який відбувся в "ліхіє 90". Один мій знайомий, який займався ремонтом зброї, запитав мене, чи я можу трохи допомогти йому. Він пояснив, що в один з місцевих мисливських магазинів привезли партію "ИЖів" з якимось дефектом чи типу того. І його попросили усунути по можливості. Рушниці всі були нові, з паспортами у яких стояли штампи про відстріл та прийомку. Але проблема була в тому, що ЖОДНЕ ців*є не можна було приєднати до стволів. Тобто ви розумієте, що всі ті дані про відстріл і ті штампи, то все була чистої води ЛИПА. В даному випадку можна припустити "народну заводську" творчість.
П.С. Особисто я бачу пошкодження гака і рахую, що те "високохудожнє" кернування призначене для того, щоб "полікувати" рушничку і по швидкому продати. ІМХО
 

woodcarver

Мисливець
Вот ответ мастера оружейного с опытом более 20лет!!!
Майстер сказав для чого так робили? Не для оздоблення точно, тут мене ніхто не переконає.
Я схиляюсь до думки, що це зробили на заводі,щоб прибрати зазор між казенником і лобом колодки.
Про рушниці з "90-х", можна окрему тему створити, скучно не буде.
 

Denis_KR

Новачок
Всім добрий вечір (як в анекдоті про лося)

Зашел на форум почитал, сижу ржу)))

"сліди на гаку" від зброяр (ви в загалі мої відповіді читали?????!!!!))))

"ніхто ніколи з гравіровкою в заводських умовах незаморачувався" від шульга (ви працювали мабудь на заводі у відділу ОТК))) такі впевненні заяви!!)

"одним пострілом зробив "дикий" люфт ствола, правда двостволки")))) правда може І не двойним зарядом а може навіть і не тройним бо не пам'ятаю як знаряджав набої бо...))) і то на двостволці а так саме в тему)))

"Моя думка, усували шат...Хоча якщо добре подумати, шата могло і не бути")))))))))))))) від вудкарвер (вот єто поворот)))

"люфту нема бо максимум 50 пострилів")))) а на фото в хлам зачухана після не однієї тисячи пострилів рушниця

"То сліди від керна!"))))) від шульги, а от чего же еще?!!!))))))))))) не от ЧПУ ж станка!)))

" Особисто я бачу пошкодження гака і рахую, що те "високохудожнє" кернування призначене для того, щоб "полікувати" рушничку і по швидкому продати"))))) від старвін (а шо то за гак, що то за пошкодження, від чого воно, за що він взагалі відповідає, як він працює хто його знає))) просто я так бачу на світлині))))

"Оце максимум.що може бути на рядових іжах" )))))) від зброяр, а не на рядових (в обидва боки, поліпшення та погіршення))) ))))))) (ви разом із шульгою працювали на заводі?)))

і ще тут хтось намагався нам розповісти про иж-18-мм не такий вже і магнум!!))))) ви його взагалі в руках тримали?))))) якщо його ствол ще розвалюцювати можно ще три ствола для турка отримати))))

сегодня интересный случай был):
меня знакомый добавил в группу в вайбере где продают всякое для охоты и ружья в том числе, читаю и тут вижу кто-то пишет что ищу мол одностволку или двухстволку, я в личку скинул фото и пишу что хорошее ружье цена такая то. Ответ был таким: это ружье точно не в хорошем состоянии это шат убирали)))))))) я чуть не уссался!!! это человек который ищет первое в жизни ружье!! с таким же авторитетным убежденным тоном как у вас господа высказался!))) и предложил мне 2000грн, я ему написал что ему это ружье не продается!!!)))
П.С. как думаете откуда географически этот парень?))))))(ничего личного просто статистика) и откуда у него такие сверх быстрые познания именно про это ружье?)))) правильно він із б...ків, прочитав на форумі))))) оце так збіг!!!!!

Відповідаю!!!

начну с такого
Я из Львова!!! Жена из Моршина!!! живу в Кривом Рогу!!! достаточно развернуто?! (ответа не требует)))

Лично Зброяру, ви вообще когда читаете, анализируете? потому что после нескольких моих ответов про абсолютно все потертости и замятия и сколы, описаний и комментариев вы продолжаете писать про "гак"... просто писать, наверно ваши мысли, может вы не любите читать)) вы писатель? может стоит себя опробывать в другом месте) со всем уважением к вашему опыту и возрасту! не обижайтесь!))

Встретился с первым хозяином - самый главный ответ - такую новую купил в магазине!!!!! лично я верю и мне этого достаточно!
что хочу сказать на последок
(потому что после этого поста заходить сюда и читать весь это бред не хочу и не буду, вы хоть заплюйте экраны ваших компьютеров и телефонов)))))
почему это случилось с этим ружьем я и первый хозяин не знаем, может щель между колодкой и стволом была, как здесь так же люди предположили (по моему мнению самой близкое предположение), может мастер пьяный был, может 90е, может еще какая то причина, у нас нет такого богатого опыта, а точнее воображения, как у вас господа, но единственное что я знаю теперь точно это то что я и предыдущий хозяин ни каким убиранием шата не занимались, а тот человек который захочет его купить и возьмет его в руки, вскинет к плечу откроет, закроет, все увидит своими глазами держа ружье в своих руках! поймет что ему крупно повезло за эти деньги взять новый "ствол" в таком состоянии!!!!

П.С. тот мастер с 20ти летним стажем сделал такой комментарий, я был у него для поиска истины, что он бы не сказал что это завод так делал, но тогда могло быть что угодно, имеется в виду перестройку, и встречались вещи еще похлеще. Как то так господа)))
да, еще повеселил комментарий про "потянуло колодку")))) в общем подняли настроение)))

Всем добра!!!
 
Останнє редагування:

Denis_KR

Новачок
Забыл еще Зброяру ответить на историю с супер-пупер-мега-ультра-гипер двойным зарядом "барса по-моему")) когда ружье разложилось и ГАК погнуло))) ох уж этот гнутый гак)))

ваш тот знакомый был наверно таким же новичком как и я когда купил это ружье и снаряжал патроны, если смог пропустить двойную навеску пороха это раз а второе это то что во время выстрела он просто держался за скобу и при нажатии на курок зажал и скобу, у меня лично был точно такой случай только у меня выстрела не было потому что я приоткрыл ствол и боек не достал до капсуля, а у вашего знакомого достал, и бабах и ружье разложило!!!! а был ли там двойной супер-пупер-мега-ультра-гипер заряд это уже вопрос, может это тоже от писательского таланта?
С уважением!
 

woodcarver

Мисливець
Вітаю. Написано забагато як для "легендарної" одностволки.
ТС не погоджується з очевидними речами, такої похабщини на стволі бути не повинно. Вона не впливає на бій, чи експлуатацію але викликає запитання,що цілком нормально.
Якщо ні перший ні другий власник цим не заморочувались, по незнанню чи свідомо, то такі часи минули.
ТС вас ніхто не образив, ви вірите тому,що хочете почути,а думки людей які бачили багато зброї (в розібраному вигляді) не сприймаєте.
Цікаво, як на таке " інженерно-дизайнерське" рішення відреагував би покупець з тої ж Польщі, Чехії, Німеччини.
За останні років десять збройова культура значно виросла, такі штуки і в нас проходять все менше.
З повагою.
 

Arsenfresh

Мисливець
Іх відкупили колись в лісгоспі за 120грн. при курсі долара 5грн., я їх переворонував, ще постріляють. Я його більше для душі тримаю, в рік навіть пачки патронів не вистрелять.
 
Іх відкупили колись в лісгоспі за 120грн. при курсі долара 5грн., я їх переворонував, ще постріляють. Я його більше для душі тримаю, в рік навіть пачки патронів не вистрелять.
Да они и выглядят как хорошая душа человека, берегите их. Таких мало уже.
 

starvin

Мисливець
Я из Львова!!! Жена из Моршина!!! живу в Кривом Рогу!!! достаточно развернуто?! (ответа не требует)))
Все ж таки спробую відповісти, хоча було написано, що "отвєта нє трєбуєт". Оте все сказане і про місце народження і про місце проживання,- це що, уточнення діагнозу??? Адже людина пише відвертий "брєд"!!!!
" Особисто я бачу пошкодження гака і рахую, що те "високохудожнє" кернування призначене для того, щоб "полікувати" рушничку і по швидкому продати"))))) від старвін (а шо то за гак, що то за пошкодження, від чого воно, за що він взагалі відповідає, як він працює хто його знає))) просто я так бачу на світлині))))
Я прекрасно знаю (на відміну від Denis_KR) що то за підствольний гак, за що він відповідає, що то за проріз у гаку і що у той проріз заходить. Лише не знаю, чому він має сліди наклепу. Ну то таке-людина не може знати все. Але якщо Denis_KR не знає, що при натисканні на важіль замка постріл ніколи не відбудеться (так закладено конструктивно), якщо він не знає що порох "Барс" часто продавався без "наставлєнія", яке повинно було бути вкладене у банку, а також якщо він не знає, що щільність пороху "Барс" по відношенню до пороху "Сокол", який продавався у цей самий час, складає від 1,9 до 2,5 та навіть більше - то хто йому лікар???
Якщо йому пишуть користувачі ИЖ-18 що "ніколи не було такого прикрашання керном (щоб залашилися сліди на колодці)", а він знай стверджує лиш стверджує, що "я і прєдидущій хазяін" та "мой знакомий". Це випадково не той випадок, коли всі три персонажі одна і та ж діюча особа??? Ну скажи "таке купив, чому так не знаю", то ні,- він стверджує що "человек который захочет его купить и возьмет его в руки, вскинет к плечу откроет, закроет, все увидит своими глазами держа ружье в своих руках! поймет что ему крупно повезло за эти деньги взять новый "ствол" в таком состоянии!!!!" Є ще варіант, коли раптом приїде здалеку людина, яка розуміється на зброї (хоча сумніваюся, що знаючий поїде за таким "рарітєтом") то отримаєш поперек хребта "новим стволом". І будеш тоді не лише
заплюйте экраны ваших компьютеров и телефонов
, робити-ти ще й ср.ти і сц.ти не знімаючи штанів будеш!!! Це щоб ти мав повагу до покупців і до форумчан. А про ИЖ-18 ММ "магнум"- це взагалі хіт! Рушниця з одинарним "замком" і такою підгонкою частин як на фото буде не просто "магнум"- "супер-магнум" однозначно.
 

tyrist 1945

Тигр
Все ж таки спробую відповісти, хоча було написано, що "отвєта нє трєбуєт". Оте все сказане і про місце народження і про місце проживання,- це що, уточнення діагнозу??? Адже людина пише відвертий "брєд"!!!!

Я прекрасно знаю (на відміну від Denis_KR) що то за підствольний гак, за що він відповідає, що то за проріз у гаку і що у той проріз заходить. Лише не знаю, чому він має сліди наклепу. Ну то таке-людина не може знати все. Але якщо Denis_KR не знає, що при натисканні на важіль замка постріл ніколи не відбудеться (так закладено конструктивно), якщо він не знає що порох "Барс" часто продавався без "наставлєнія", яке повинно було бути вкладене у банку, а також якщо він не знає, що щільність пороху "Барс" по відношенню до пороху "Сокол", який продавався у цей самий час, складає від 1,9 до 2,5 та навіть більше - то хто йому лікар???
Якщо йому пишуть користувачі ИЖ-18 що "ніколи не було такого прикрашання керном (щоб залашилися сліди на колодці)", а він знай стверджує лиш стверджує, що "я і прєдидущій хазяін" та "мой знакомий". Це випадково не той випадок, коли всі три персонажі одна і та ж діюча особа??? Ну скажи "таке купив, чому так не знаю", то ні,- він стверджує що "человек который захочет его купить и возьмет его в руки, вскинет к плечу откроет, закроет, все увидит своими глазами держа ружье в своих руках! поймет что ему крупно повезло за эти деньги взять новый "ствол" в таком состоянии!!!!" Є ще варіант, коли раптом приїде здалеку людина, яка розуміється на зброї (хоча сумніваюся, що знаючий поїде за таким "рарітєтом") то отримаєш поперек хребта "новим стволом". І будеш тоді не лише
, робити-ти ще й ср.ти і сц.ти не знімаючи штанів будеш!!! Це щоб ти мав повагу до покупців і до форумчан. А про ИЖ-18 ММ "магнум"- це взагалі хіт! Рушниця з одинарним "замком" і такою підгонкою частин як на фото буде не просто "магнум"- "супер-магнум" однозначно.
:p:D
 
Зверху