+ сметана с чесночком и своя петрушкаОтбой. Банально. Появились первые кабачки...
+ сметана с чесночком и своя петрушкаОтбой. Банально. Появились первые кабачки...
Я на пасхальные праздники все ем только с пасхой.Рискую попасть под анафему, но...
С этим мясом нужно быть очень аккуратным,а особенно гипертоникам.Конина очень поднимает давление...Татары в Крыму меня предупреждали.Берем седло али крестец жеребенка ( у нас - только у татар с Чонгара), выдерживаем 5 дней в холодильной камере на крюке для вызревания и на угли с крупной солью.
Ага, в области малого таза...Конина очень поднимает давление...Татары в Крыму меня предупреждали.
http://lurkmore.to/КуЛично я ничего не понял......)
Саламур,відмінна річ до відварної риби.А так,скільки людей- стільки думокА ще додати, як у нас казали, "селямурчику"? Це така суміш із часником. І ми заливали оцтом сиру рибу (попереднє порізану) відразу, додаючи сіль. А, ще брали для готування лише філе крупної риби, без зайвих кісток.
Скільки людей, стільки варіантів рецептів...
Як на мене, він пасує до майже всього, окрім солодкого!.. А до усього несолодкого - на раз!Саламур,відмінна річ до відварної риби.А так,скільки людей- стільки думок
Де які називають - "селедка".І так,,малосолка".…
Правильно говорити "сугудай", а ще правильніше - "сагудай". "Сугудай" - "кушать сиру рибу" мовою деяких народів півночі РФ, а "сагудай" - назва блюда із сирої свіжої риби, яке готується за якихось 10 хвилин.Де які називають - "селедка".
А взагалі, це - Цугундай.
є таке по рибі. я знімаю філе з білої риби - головень, плітка, жерех, ріжу шматочками, солю добре і під гніт на ніч. потім обільно промиваю щоб змити слиз, залишки солі та де-не-де кров. потім стакан води і оцту - щоб добре кисло було (риба має злегка побіліти і вбивається рибний запах) це все на годину, потім віджимаю руками і в тарілку з коріандром меленим, зеленою цибулею і смаженою олією. добре було б щоб так постояло хвилин 10. залишки риби в банку, пересипаю коріандром, заливаю олією і в холодильник під кришку капронову - без цибулі!!!!!!!. через пару днів вона ще смачніша!!!Нордик у нас, вижу, гурман!..
Дядьку, мабуть Ви садист, або, навіть, мазохіст: навіщо так довго?.. Ми філіровали жереха, робили із філе пласти у 5-6 мм, потім робили із них кубики 5х5 (6х6) мм, додавали дрібно нарізану цибулю, додавали спеції, сіль, оцет не менше 9 % (іноді - ще й більш концентрований), і вже через 20 хвилин поїдали ложками, запиваючи... чим Бог послав, але обов'язково із хлібом та рибним часночним соусом "саламура". Жереха у 3,5 кг з'їдали швидше, ніж готували!є таке по рибі. я знімаю філе з білої риби - головень, плітка, жерех, ріжу шматочками, солю добре і під гніт на ніч. потім обільно промиваю щоб змити слиз, залишки солі та де-не-де кров. потім стакан води і оцту - щоб добре кисло було (риба має злегка побіліти і вбивається рибний запах) це все на годину, потім віджимаю руками і в тарілку з коріандром меленим, зеленою цибулею і смаженою олією. добре було б щоб так постояло хвилин 10. залишки риби в банку, пересипаю коріандром, заливаю олією і в холодильник під кришку капронову - без цибулі!!!!!!!. через пару днів вона ще смачніша!!!
Це типу риби ,,Хе"?Дядьку, мабуть Ви садист, або, навіть, мазохіст: навіщо так довго?.. Ми філіровали жереха, робили із філе пласти у 5-6 мм, потім робили із них кубики 5х5 (6х6) мм, додавали дрібно нарізану цибулю, додавали спеції, сіль, оцет не менше 9 % (іноді - ще й більш концентрований), і вже через 20 хвилин поїдали ложками, запиваючи... чим Бог послав, але обов'язково із хлібом та рибним часночним соусом "саламура". Жереха у 3,5 кг з'їдали швидше, ніж готували!
а горілки скільки при Вас тоді було?і вже через 20 хвилин поїдали ложками, запиваючи... чим Бог послав, але обов'язково із хлібом та рибним часночним соусом "саламура"
На риболовлю не беру - я за кермом! А то ще був молодий, керма не було, а було довге відрядження - експедиція. Чого там тільки не ... їли!.. Зазвичай - рибу. Робота така булаа горілки скільки при Вас тоді було?
я то роблю для дому, а якщо десь беру з собою на застілля - то роблю наперед!!!
бурхлива молодість... бувало самогон з меляси пили... а зараз і Фінляндія клюквенна корвалолом відгонитьЧого там тільки не ... їли!.. Зазвичай - рибу. Робота така була